Hír: MAGABIZTOS GYŐZELMET ÉRTÜNK EL
(Kategória: NB I.)
Küldte: Zomborka
2018 március 10 - szombat, 17:15


Bartha góljával kerültünk előnybe, majd Bertus duplájával magabiztos lett a sikerünk.Az OTP Bank Liga 2017/2018 22. fordulójában, 2018. 03. 10-én került megrendezésre a PAKSI FC - Puskás Akadémia FC bajnoki mérkőzés. Rövid összefoglaló a történtekről:

I félidő:
Az első félidő első 15 perce inkább a kifejezetten aggresszív letámadást játszó Puskásról szólt. A legveszélyesebb helyzetük egy középről, 16 méterről elvégzett szabadrúgás volt, de Knezevics a jobb felső sarok mellett kirúgta a labdát a játéktérről. Rendeztük sorainkat, és nem is kellett sokat várni a válaszunkra. Hahn meglépett, és 19-ről lőtt egy szépet, ő a bal felső sarkot célozta be, de ez is mellé ment kicsivel.

A második negyedórában már kiegyenlítetté vált a játék, sőt, átvettük az irányítást, és rendre a Puskás kapuja elé kerültünk. Fejesekkel próbálkoztunk, illetve Simon ádámnak volt egy olyan lövése, amit Hegedüs kapusnak védenie kellett.

A 33. percben góllá érett a nyomásunk. Simon Márk jobbról a kapu elé ívelt, amit Klinar úgy vett le, hogy Bartha elé tálalta a labdát. Ő ezt köszönte szépen, és ballal, az ötösről a kapu közepébe passzolt (1-0). Ugyan a Puskás igyekezett újból megerősíteni támadásait, de ez nem sok eredménnyel járt, így a szünetre a mi vezetésünkkel mentek be a csapatok az öltözőkbe.

puskas_akademia_2018-03-10_04.jpg

II félidő:
Hamar növelhettük volna előnyünket: Bartha csapott le egy labdára az ellenfél 16-osánál, majd laposan, nem sokkal lőtt a jobb sarok mellé. Ezt követően egyik csapat sem alakított ki lehetőséget, a vezetésünk nem forgott veszélyben.

Negyed óra után azonban izgalmas percek következtek. A 61. percben növelni is sikerült az előnyünket: Hahn harcolt ki büntetőt, amelyet Bertus lőtt a bal sarokba (2-0). A Puskás azonban rögtön szépített, miután Trajkovski kotort egy labdát Verpecz kapujába. Alig telt el másfél perc, Hahn újabb 11-est harcolt ki, megint Bertus lőhette azt, ezúttal a felső léc alá bombázott (3-1). A nagy rohanásból így végül jól jöttünk ki. 

A 78. percben a negyedik találatunk is meg lehetett volna: Kulcsár tálalt ügyesen Bartha elé, aki át is emelte a vendégek kapusát, de a vendégek tisztázni tudtak. Győzelmünk ezzel együtt is magabiztos lett a végére.

Paksi FC-Puskás Akadémia 3-1 (Bartha 34., Bertus 61., 64. – mindkettőt 11-esből, ill. Trajkovski 63.)Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.7584 )