Hír: HŐSIES GYŐZELEM - ÖSSZEFOGLALÓ
(Kategória: NB I.)
Küldte: Zomborka
2018 augusztus 25 - szombat, 20:44


Óriási küzdelemben nyertünk a Puskás Akadémia ellenOTP Bank Liga 2018/2019 6. forduló, 2018. 08. 25.

PAKSI FC - PUSKÁS AKADÉMIA     3:2 (1:1)

Gólszerző: Hahn 14', 93', Hegedűs (öngól) 52', ill. Arabuli 76', Latifi 81'
Kiállítva: Lenzsér 80' 

Összefoglaló:

Sokáig úgy tűnt, simán legyőzzük a Puskás Akadémiát, de a vendégek 2-0 után felálltak a padlóról, és kiegyenlítettek. Ekkor az egy pont is veszélyben volt, hiszen emberhátrányban játszottunk, de végül a 92. percben Hahn János második góljával eldöntötte a meccset és megszereztük első győzelmünket a szezonban.

Csapatunk a Nagy G. – Kulcsár D., Fejes A., Lenzsér, Szabó J. – Kecskés T. – Haraszti, Papp K., Bertus, Bartha – Hahn összeállításban kezdte a találkozót, és egyből támadólag léptünk fel.
Az első negyedórában többet birtokoltuk a labdát, de helyzetek a 14. percig nem nagyon alakultak ki, akkor viszont az első lehetőséget egyből gólra váltotta Hahn János.

A Bertus-Hahn duó gyakorlatilag lemásolta az egy héttel korábban a Groupama Arénában szerzett találatot, most is a bal oldalról ívelt tökéletesen a kapu elé Bertus, és Hahn ezúttal is fejjel juttatta a kapuba a labdát. (1-0)

A gól után a felcsútiak is aktívabbak lettek, és elsősorban távolról próbálkoztak, de Bokros, Hegedűs és Kiss lövése sem talált kaput. Latifi már pontosabb volt, de az ő kísérletét Nagy Gergely ártalmatlanította.

A hajrában Haraszti szabadrúgása adott munkát Danilovicnak, majd sajnos olyan jelenetek következtek, amelyeket szívesen kihagytunk volna. Csertői Aurélnak egy percen belül kétszer kellett sérülés miatt cserélnie. Szabó János a térdét fájlalva kért cserét, Kulcsárt pedig a hordágyon kellett levinni, miután combsérülést szenvedett. Szabó helyére Gévay, Kulcsár helyére pedig Vági érkezett.

A szünet előtt majdnem növeltük az előnyünket, de Bartha beemelt labdáját Trajkovski szinte a gólvonalról mentett. Így két kényszerű csere után, de egy gólos előnnyel vonulhatott csapatunk az öltözőbe.

A második félidőt remekül kezdtük hiszen az 51. percben kétgólosra növeltük az előnyünket. Bertus sokadszor remekül ment el a bal oldalon, és a visszalőtt labdája két felcsúti játékos lábát is érintve került a hálóba. A beadás a bevetődő Heris lábáról pattant a dermedten álló Hegedűsre, majd onnan a kapuba. (2-0)

Nem sokkal később szépíthetett volna a Puskás Akadémia Kiss Tamás révén. A mezőny legfiatalabb játékosa szép csellel tisztára játszotta magát, majd jobb lábbal tekert kapura, de a kapufán csattant a labda.

A 60. percben a Puskás Akadémia belső védője, Hegedűs ismét csapata kárára tett, mivel a 16-oson belül kézzel ért a labdába, szerencséjére a játékvezető az egyértelmű 11-es helyett, továbbot intett.
A második félidő közepén Hahn János megszerezhette volna második találatát, miután remekül lépett ki a lesre játszó védők közül, de nem csupán a kapus, hanem a kapufa külső éle mellett is előtte a labdát.

Az utolsó negyedórára nyugodt előnnyel érkeztünk és semmi nem mutatott arra, hogy baj lehetne, de ekkor a semmiből szépítettek a vendégek, Vlasko remek labdáját Arabuli tökéletesen továbbította kapura, Nagy Gergelynek nem volt esélye a hárításra. (2-1)

A 80. percben Latifi és Lenzsér harcolt a bal oldalon, Lenzsér rángatta a vendég támadót, majd felszabadítás helyett el is találta. Az esetet a játékvezető sárga lappal honorálta, és sajnos ez már a második ilyen színű lapja volt Lenzsérnek, így villant a piros is, és emberhátrányba kerültünk.

Lenzsér még be sem ért az öltözőbe, amikor már egyenlő volt az állás, mivel a szabadrúgást Latifi a védőket megelőzve Nagy Gergely keze mellett a kapuba fejelte. (2-2)

A végén egy gyors felcsúti kontránál Nagy Gergelynek bravúros kivetődéssel kellett mentenie a kapu torkában üresen várakozó Arabuli elől.
A játékvezető 3 percet hosszabbított és úgy tűnt már nem születik gól, és döntetlennel zárul az 1 piros és 8 (!) sárga lapot hozó találkozó. A mieink azonban nem adták fel a gólszerzés lehetőségét, és a 92. percben Nagy Gergely szokásos hatalmas kirúgása után Hahn a tétovázó védők között elvitte a labdát, majd ballal elegánsan elemelte azt a kifutó kapus mellett és megszerezte második gólját, mely győzelmet ért csapatunknak. (3-2)

Összességében a mérkőzés képe és a helyzetek alapján egyértelműen közelebb álltunk a győzelemhez, és megérdemeltük azt, még akkor is, ha a Puskás Akadémia csapata nagyot küzdve felállt 0-2-ről, és nagyon megnehezítette a dolgunkat.
Ezzel a győzelemmel csapatunknak már 6 pontja van, és a tabellán már a 7. helyet foglaljuk el.
 Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.7850 )