Hír: Értékelések
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 január 23 - szerda, 20:19


Így látták az őszt utánpótláscsapataink vezetőedzői.



U12-es korosztályos csapatunk NBI-ben szerepel, és már a felkészülés elején sikeresen kialakította a csapat gerincét. Augusztus elején négynapos edzőtáborban vettek részt a gyerekek, ahol napi 2-3 tréning szerepelt a programban. Ez a tábor nagymértékben segítette az őszi felkészülést. 
 
„A gyerekek egyéni képzése mellett nagy hangsúlyt fektettem a 4-1-2-1 játékrendszer alkalmazására. A csapat jól dolgozott egész ősszel, a gyerekek az edzések többségén nagy figyelemmel vettek részt. A mérkőzések folyamán az állandó cserelehetőség segítette, hogy mindenkinek megfelelő mennyiségű játéklehetőséget tudjak biztosítani. Védekezésben - egy félidő kivételével - végig stabilak és fegyelmezettek voltunk. A támadójáték felépítésében egész ősszel voltak hiányosságaink, tavaszra ebben előre kell lépnünk. A bajnoki mérkőzések közül a Puskás Akadémia és a Kaposvári Rákóczi elleni győzelmeket emelném ki. A csapat végig nagyon fegyelmezetten játszott. A Veszprém elleni első félidő nagy csalódás volt számomra, de azon a mérkőzésen ellenfelünk a játék minden elemében fölénk kerekedett. A Szekszárd elleni mérkőzésen mutattuk a legjobb támadójátékot, a két rúgott gól mellett 5-6 tiszta helyzetet is kidolgoztunk. Összességében a csapat minden tekintetben erőn felül teljesített” - érékelt Wiesner József vezetőedzőnk. 
 
U13-as csapatunk a 7. helyen várja a fordulást korosztálya NBI-es bajnokságában. 
 
„Az első nagy pályás bajnokság, amelyben a 2006-os korosztályunk szerepel. A sok új játékos érkezése miatt az elsődleges feladat az volt, hogy játékrendszerbe helyezzük a gyerekeket, valamint hozzászoktassuk őket a nagy pályás játékhoz. A csapat az őszi szezon közepére állt össze, ekkor szép sikereket értünk el. Külön kiemelném a PMFC, illetve a PVSK legyőzését. Szeretném megköszönni Éger Lászlónak és Kiss Tamásnak a heti munkában való részvételüket. Tavasszal szeretnénk a győzelmeink számát növelni, illetve a gyerekek további fejlődését biztosítani” - elemezte csapatunk teljesítményét Haraszti Zoltán vezetőedző.  
 
U14-es csapatunk együtt edz az U15-ös korosztállyal. Mácsik Attila vezetőedző munkáját Péter Norbert, Jenei Ferenc és Hornyák László segítik. 
 
„Nyáron bíztak meg a csapat irányításával. A csapat fele tavaly még az U13-as Bozsik-programban szerepelt, a másik pedig már az U14-es NBII-ben, valamint a megyei bajnokságban. A csapaton belül akaratlanul is kialakult a játékosok közti tudáskülönbség, de szerencsére van lehetőségünk és módunk a szezon során az edzéseken és a mérkőzéseken a fejlődésre. A tréningek alkalmával a játékrendszerek alkalmazására, valamint a csoportbontásban végzett egyéni készségfejlesztő feladatokra is nagy hangsúlyt fektetünk. Így tudjuk a játékosoknak a lehető legjobb utat biztosítani a fejlődésükhöz” - nyilatkozott vezetőedzőnk. 
 
U16-os csapatunknak nagy kihívásnak kellett megfelelnie. Az U15-ös  területi bajnokságból egy országos, U16-os bajnokságba csöppentek a játékosok, illetve öt tehetséges labdarúgónk az U17-es csapatunkba került fel. Hat győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel zárták az őszt. 
 
„A bajnokság első harmadában hasonló képességű csapatok ellen játszottunk, ezeket a mérkőzéseket nyertük is. Összességében bravúros győzelmek voltak, hiszen a mérkőzések fordulópontjaiból győztesen jöttünk ki, de már akkor is látszott, hogy védekezésben sokat kell javulnunk. A bajnokság közepén az előbb említett hiányos védekezésünket a középszerű csapatok kihasználták, és nagyarányú vereségeket szenvedtünk. Fontos, hogy ebben a szakaszban egy jó Kaposvárt azért sikerült legyőznünk. A legnagyobb lemaradásunk a játék dinamikájában volt, amit  csak a bajnokság utolsó harmadára tudtunk látszólag behozni. Ebben az időszakban jó mérkőzéseket játszottunk. A dobogós csapatok ellen döntetleneket értünk el, az utolsó fordulóban Békéscsabán parádés győzelmet arattunk” - elemzett Osztermajer Gábor vezetőedzőnk. 
 
U17-es csapatunk töretlenül fejlődik, és az élmezőnyben zárta az őszt. 28 megszerzett ponttal a negyedik helyen fordulnak a tavaszra, mindösszesen három pontos hátránnyal a másodikhoz képest. 
 
„Nyáron egy kész csapattal kezdhettük a felkészülést. Nem volt szükségünk igazolásokra. Egy játékos, Gyurkits Gergő érkezett hozzánk, aki nagy erőssége lett a csapatnak. Sajnos a felkészülés alatt két alapemberünk komoly bokasérülést szenvedett (Teffner, Jánosi), ők szinte az egész őszt kénytelenek voltak kihagyni. Tetézte problémáinkat az ősz elején két másik alapember lesérülése (Varga, Solt). Jó néhány fordulót 12 mezőnyjátékossal oldottunk meg. Szeptember közepén volt egy nehéz időszakunk, ahol egymás után három vereséget szedtünk össze. Ebben is közrejátszott a sok hiányzónk. Egyénileg és csapatként is fejlődtünk. Taktikailag érettebbek lettünk, gond nélkül tudtunk játszani 4-3-3 és 4-4-2-es felállásban, ezeket tudtuk akár egy mérkőzésen belül is váltogatni. A keret minden tagja fejlődött önmagához mérten. Mindenkivel maximálisan elégedett voltam, még a sérültekkel is, akik mindig a csapat mellett voltak, sokat segítettek a jelenlétükkel” - így vezetőedzőnk, Kindl István
 
U19-es csapatunk jelen pillanatban a 9. helyen telel, a lejátszott 15 mérkőzés alatt 21 pontot gyűjtve. 
 
„Bajnokságunkban kimondottan jó utánpótláscsapatok szerepelnek, így hétről hétre csak maximum teljesítménnyel lehet eredményt elérni. Teljesítményünk összhangban van a helyezésünkkel. Ha három részre bontjuk az eddigi mérkőzéseket, az elsőben kicsit gyengén, a másodikban gyengén, majd a harmadikban kimondottan jól teljesítettünk. Mindösszesen két meccsen adódott kevés esélyünk a pontszerzésre, a többiben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a csapatoknak. A harmadik szakaszban jelentősen tudtunk javítani a hibáinkon, nagy dicséret a gárdának, hogy az utolsó négy mérkőzésen győztesen hagytuk el a pályát. Szeretném megköszönni a pályán, valamint a klubnál dolgozó személyzetnek a nyugodt munkakörülmények biztosítását” - így vezetőedzőnk, Nagy Lajos
 
Természetesen az utánpótlás tavaszi idényének rajtja előtt a csapatok vezetőedzőit esélylatolgatás és célkitűzések szempontjából ismét megkérdezzük majd.



Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8099 )