Hír: Az Év sportpálya-fenntartója
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2019 március 09 - szombat, 19:58


Lacza József átvette díját Laczkó Zoltántól.Ahogy arról kedden beszámoltunk, a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete a második szakmai konferenciáján komoly elismeréssel jutalmazta klubunk pályafenntartóját. Lacza József lett az NBI-es kategória legjobbja. A nagyrabecsülés jelképeként járó üveg emlékplakettet Laczkó Zoltán, a Groundsman - Groupama Aréna szakmai alelnöke a MOL Vidi FC elleni, hazai találkozónk előtt, ünnepélyes keretek közt, nagy tapssal kísérve adta át kollégánknak. Keddi beszélgetésünk Lacza Józseffel, melyben elsősorban a díjjal kapcsolatosan kérdeztük, IDE kattintva érhető el. Kollégánkat azonban a hétköznapi teendőkről is faggattuk, ez lejjebb tekerve olvasható.
 
Mi motivál nap mint nap?
 
Sokáig voltam edző, utánpótlás, majd felnőtt csapatoknál is dolgoztam. Mivel szövetségi kapitány sosem leszek, új kihívásként most az motivál, hogy olyan pályát készítsek a játékosoknak, amin öröm játszani. Az edzőség pedig egyáltalán nem hiányzik.
 
Melyik évszak a legnehezebb ebben a munkakörben?
 
Mindegyiknek megvan a maga kihívása. Sokan azt hiszik, nyáron milyen jó dolgom van, sajnos ez nem így van, ugyanolyan nehezek a nyári hónapok, mint a téliek. A nagy meleg ugyanolyan stresszhatással van a gyepre, mint a nagy hideg. Minden évszaknak megvan a saját kihívása, és minden évszakban a legjobb megoldásokat kell elővenni.
 
Ahogy tavaszodik, úgy fog zöldülni a pályánk?
 
Ahogy melegedni fog a talaj, és lesz egyre több napsütés, egyre zöldebb lesz. Éppen ezen a héten tápanyagoztam, így a közeljövőben akár 30-40 százalékos zöldülés is előfordulhat. Ha megépül az „A” lelátó, és benne a pályafűtés kazánja, az óriási mértékben befolyásolja majd a pálya talaját, színét. 
 
Hova kerül otthon az üveg emlékplakett? 
 
Természetesen az elsők közé. Nyertem már év utánpótlásedzője díjat Tolna megyében, úgy gondolom, amellett lesz a helye. 
 
Lacza József kollégánknak még egyszer teljes szívünkből gratulálunk és kívánunk további munkasikereket.
 
cudi1.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8213 )