Hír: Huszonnyolcadszor a DVTK ellen
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2019 április 18 - csütörtök, 20:58


Górcső alatt az eddigi, piros-fehérek elleni párharcaink - beharangozó szombatra.Az OTP Bank Liga 29. fordulójában, a hétvége első napján csapatunk Diósgyőrben vendégszerepel. A mérkőzés 17:00-kor veszi kezdetét. A belépőjegyek vásárlásával és áraival, az utazással és a beléptetéssel kapcsolatos információk IDE kattintva olvashatóak.
 
Írásunk legelején nézzük a mérleget, ami bizony számunkra pozitív: csapatunk szemszögéből eddig 11 győzelem született 8 döntetlen és 8 vereség mellett. A gólkülönbség 36-29 a javunkra, ez egy meccsre átlagban 2.4 találatot eredményez. A DVTK otthonában most szombatig 5 sikert, 4 döntetlent és 5 vereséget gyűjtöttünk be, tehát most pozitívba fordíthatjuk idegenbeli statisztikánk.
 
Csapatunk 2006. szeptember 16-án találkozott először a piros-fehér csapattal. Az otthonunkban rendezett premiert 2-1-re behúztuk. Báló Tamás a 12. percben egalizálta Simon Attila korai vendéggólját, majd Belényesi Miklós még az első félidőben a javunkra fordította a párharcot. A fél évvel későbbi visszavágón a Diósgyőr lemásolta az első meccs eredményét, hisz’ szintén 2-1-gyel tartotta otthon a három pontot. 
 
A következő szezonban egy 2-2-es és egy 3-3-as végeredmény alakult ki. Itthon 0-2-ről álltunk fel: Simon Attila és Sipeki István találataira tőlünk Tököli Attila és Kiss Tamás válaszolt, utóbbi az összecsapás utolsó percében. A DVTK stadionjában Böde Dániel és Tököli Attila révén mi szereztünk megnyugtatónak tűnő előnyt a szünetig. A fordulót követően Simon Attila 13 perc alatt egyenlített. A 69. percben Tököli Attila ismét vezetést szerzett számunkra, bízva benne, hogy ez már kitart a végéig, ám 8 perccel a hármas sípszó előtt Simon Attila büntetőt értékesítve egalizált. 
 
A 2008/09-es évadban az egymás elleni versengés 1-1-gyel indult Pakson. A végeredmény már az első játékrészben kialakult. Tököli Attila góljára Kamber Dorde válaszolt. A visszavágó 1-0-val lett a Diósgyőré.
 
2009/10: A piros-fehér stadionból egy pontot hoztunk haza egy gól nélküli találkozót követően. Itthon azonban Lisztes Krisztián révén nem adtuk ki a kezünk közül a három egységet.
 
A 2011/12-es szezonban, a saját szemszögünkből szintén egy pontosztozkodás és egy győzelem született. A paksi 1-1 Montvai Tibor büntetője és Budovinszky Krisztián találata után alakult ki. Érdekesség, hogy mindkét gólt egy, az ellenféltől történő kiállítás előzte meg. A DVTK otthonában Éger László és Hrepka Ádám sikerére a hazaiaktól csak Seyi I. ’Imam tudott reagálni. 1-2- lett ide.
 
2012/13: Mindkét randevúnk során az aktuális házigazda nyert 1-0-ra. Városunkban Tököli Attila volt eredményes.
 
 
A következő évadban a DVTK 0-2-vel vitte el a három pontot a Fehérvári úti pályánkról, amiért a visszavágón 0-4-gyel büntettünk. Gólszerzőink: Szabó János, Bartha László, Simon Attila (büntetőből) és Könyves Norbert. Ezzel a sikerünkkel egy két és fél éven át tartó veretlenségi periódust indítottunk el. Ebben a szakaszban az egymás ellen játszott 7 meccsből 5-öt nyertünk két döntetlen mellett. 
 
 
2014. október 22-én Bacsa Patrik gólja miatt elsőként vendégeink örülhettek, de az utolsó 5 perc három paksi gólt is hozott. Gévay Zsolt és Bartha László talált a kapuba a lefújás előtt, utóbbi kétszer is eredményes tudott lenni, így 3-1-et mutatott az eredményjelőz a meccs végeztével. Diósgyőrben ismét a DVTK szerzett előnyt, Griffiths Georges volt eredményes a második játékrész derekán, de a lefújás előtt érkezett Könyves Norbert, és a javunkra billentette az összecsapást.
 
 
 
 
A 2015/16-os szezonban két 1-1-gyel jött a két döntetlen. Idehaza Hahn János gólját Nikházi Márk egalizálta. A piros-fehér stadionban sokáig úgy nézett ki, hogy Balázs Zsolt találata elég lesz a három pont megszerzéséhez, de három perccel a lefújás előtt Griffiths Georges juttatta a játékszert a kapunkba, pontosztozkodásra ítélve ezzel a csapatokat. A harmadik meccsen (ekkor már három fordulót rendeztek egy bajnoki szezonban) Bartha Lászlónak köszönhetően csapatunk vonulhatott nyugodtabban az öltözőbe. A második játékrészben, 20 perccel az összecsapás vége előtt Erdős József játékvezető kiállította Bertus Lajost, így megfogyatkoztunk a hajrára. A kínálkozó lehetőséggel a hazaiak nem tudtak élni, sőt, a hosszabbításban Kecskés Tamás is betalált. 0-2-val hoztuk haza a pontokat.
 
 
 
A következő évad is jól indult számunkra, hiszen itthon Nikházi Márk góljára Bartha László és Bertus Lajos találatával tudtunk válaszolni. 2-1 lett a vége ide. Sikersorozatunkat 2016. november 26-án, egy diósgyőri 2-0-val állította mag szombati ellenfelünk, majd fél évvel később, otthonunkban 1-0-ra tudtak nyerni a piros fehérek. 
 
 
 
Elérkeztünk a tavalyi szezonhoz. Ami a párosítást illeti, Diósgyőr - Paks - Diósgyőr volt a menetrend.
 
Az első egymás elleni összecsapásunk alakalmával 6 gól is esett. Tőlünk Bartha László, Bertus Lajos, Daru Bence és Kulcsár Dávid volt eredményes, míg a hazaiaktól Ugrai Roland és Ioannidis Nikolaos tudott csak gólt szerezni, a vége: 2-4 lett ide. Idehaza Szakály Dénes és Haraszti Zsolt juttatta a játékszert a kapuba, a túloldalról Szarka Ákos, 2-1-es végeredményt követően gyarapodtunk három ponttal. A harmadik párharcot 2-0-val vitte a DVTK.
 

 
Idén még nincs győzelmünk a piros-fehérek ellen, így épp itt lenne az ideje. Az első meccsen 0-0-val osztoztunk meg a pontokon, míg a második körben, az őszi szezonzárón Tajti Mátyás gólját Papp Kristóf egyenlítette ki. A gólváltás az első félidőben történt, a második játékrészben vendégeink Hasani Florent révén ismét eredményesek tudtak lenni a 63. percben. A hátralévő időben sajnos már nem futotta több találatra csapatunk erejéből, így a DVTK elvitte az értékes pontokat, amit most szeretnék visszaszerezni. 
 
Borítókép: www.dvtk.euEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8306 )