Hír: Huszonötödször az MTK ellen
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2019 április 25 - csütörtök, 11:26


Szombaton a budapesti kék-fehéreket fogadjuk - beharangozóAz OTP Bank Liga 30. fordulójában az MTK gárdája látogat a városunkba. A szombati találkozó 17:00-kor veszi kezdetét. Jegyvásárlási információk IDE kattintva olvashatóak. 
 
A soron következő ellenfelünk ellen három éve veretlennek mondhatjuk magunkat, az utolsó öt mérkőzésből 3 győzelem arattunk 2 döntetlen mellett. Az MTK utoljára 2016. április 12-én tudott sikert abszolválni velünk szemben. Ha csak a paksi összecsapásokat nézzük, még tovább kell visszanyúlnunk, egészen pontosan 2014. április 5-ig, hogy vendég győzelmet találjunk. Az össz’ hazai mérlegünk 4 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség (a teljes: 7-7-10). 
 
Az idei szezonban eddig kettőből kettőt hoztunk az MTK ellen, így a begyűjthető 9 pontból már 6 nálunk van, most szombaton pedig a további 3 egység a tét, ami számunkra igen nagy fontossággal bírhat a bajnokság véghajrájában. 
 
Az aktuális évadban először idehaza mérkőztünk meg a kék-fehérekkel. Hahn JánosKecskés Tamás és Simon András góljaival 3-0-s sikert arattunk. 
 
 
A második randevúra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban került sor, ahol Remili Mohamed és Szabó János találatára a hazaiaktól csak Bognár István tudott válaszolni. 
 
 
A hétvégén jön tehát a harmadik találkozás, amely alkalmával legyünk minél többen stadionunkban, hogy segítsük játékosainkat a fontos győzelem megszerzésében. 
 
Múltidéző:

A két csapat először 2006. szeptember 10-én találkozott egymással. A Budapesten rendezett találkozón Urbán Gábor volt eredményes a 78. percben. A fennmaradó csekély időben csapatunk nem tudott egyenlíteni, így a legelső ütközet után az MTK örülhetett. 
 
A visszavágó alkalmával azonban szó szerint visszavágtunk. Hazai pályán egy kék-fehér öngólt követően Kiss Tamás és Belényesi Miklós is betalált az MTK kapujába. Vendégeinktől Kanta József tizenegyesből volt eredményes, így a végeredmény 3-1 lett a javunkra. 
 
Az ezt követő időszak nem sikerült jól csapatunknak. A 2007/08-as, a 2008/09-es és a 2009/10-es szezonban lejátszott hat meccs alatt két döntetlen párharcra futotta négy vereség mellett. 
 
A 2010/11-es idényben először mi láttuk vendégül az MTK-t. Böde Dániel góljával a vezetést is megszereztük, de a 73. percben az akkor még kék-fehérben futballozó Könyves Norbert egyenlített. Több találat már nem esett a mérkőzésen, maradt a pontosztozkodás. 
 
A visszavágóra 2011. május 21-én került sor a bajnokság 30. fordulójában. A párharc gólgazdag mérkőzést hozott. A 2. percben Csehi Tamás révén szereztünk vezetést, de a félidő előtt még Tischler Patrik egyenlített. A szünetet követően éppen, hogy elkezdődött a második játékrész, Tischler ismét betalált. A fordító gólt követően 11 perccel Magasföldi József egalizálta csapatunkat, elindítva ezzel egy kétpercenkénti gólváltást. A 65. játékpercben Tischler megszerezte harmadik gólját, majd a 67-ben Böde Dániel talált a budapesti kapuba, 3-3. 11 perc elteltével kiváló csatárunk döntötte el a javunkra a mérkőzést. 3-4-es végeredménnyel emlékezetes mérkőzést követően hoztuk el a három pontot az MTK stadionjából. 
 
A következő két szezonban ismét a kék-fehérek kerültek fölénybe ellenünk, hiszen egy döntetlen mellett három vereséget szenvedtünk el ez idő alatt. 
 
A 2014/15-ös szezon első mérkőzésén Bartha LászlóEppel Márton és Könyves Norbert góljaival 3-0-ra vertük most szombati ellenfelünk. 
 
A visszavágón az MTK majdnem teljesen lemásolta az első párharc eredményét, de Báló Tamás büntetőből betalált a házigazdák kapujába, így a végeredmény 3-1 lett. 
 
A 2015/16-os szezonon belül már háromszor találkoztak egymással a csapatok. 
 
Az első meccsen nem bírtunk vendégünkkel, 0-0-s döntetlennel ért véget a 90 perc. 
 
A második találkozás alakalmával, amit ismét Pakson rendeztek, már kinyílt a gólzsák. Bertus Lajos és Szakály Dénes góljaival 2-0-ra vezettünk a 24. percben. Az MTK-ból Strestik Marek volt eredményes a második játékrész elején. Az 55. percben Strestik ismét betalált, ám ezúttal saját kapujába. 20 perccel később Hahn János is eredményes volt, és beállította a 4-1-es végeredményt. 
 
Sokáig úgy nézett ki, hogy a harmadik meccs, akárcsak az első, 0-0-s döntetlennel ér véget, de sajnos nem így lett. Baki Ákos a 93. percben szerezte meg a három pontot érő, győztes találatot ellenfelünk számára. 
 
A 2016/17-es szezonban az első 0-0-s mérkőzésünk után, a visszavágón Vernes Richárd és Szabó János góljával hazahoztuk a három pontot Budapestről. A MTK-nak Kanta József szépített, 1-2 lett a pontos végeredmény. 
 
 
A szezon harmadik egymás elleni mérkőzését 2017. május 27-én játszottuk. Bartha László a 90. percben(!) szerzett vezetést csapatunk számára, ám ez sajnos még nem a végeredményt jelentette, hiszen Hrepka Ádám a 92-ben egalizált. Pontosztozkodás lett a vége. 
 Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8321 )