Hír: Bajnokcsapat!
(Kategória: NŐI LABDARÚGÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 május 11 - szombat, 19:59


U16-os korosztályú lányaink aranyérmet ünnepelhetnek.Fiatal és tehetséges lányaink a háromnegyed pályás dél-nyugati regionális bajnokságban versenyeznek, melyben a legkorábban, ahogy lehetett, tehát két fordulóval a pontvadászat vége előtt elsőségnek örülhetnek. És, ha ez nem lenne elég, a csajok a különböző mutatókban is fantasztikus számokat produkálnak. Csak a legalapvetőbbeket nézve: az eddig lejátszott 12 forduló mindegyikét megnyerték, így eddig maximális pontszámot abszolváltak 140(!) lőtt és mindösszesen 9 kapott góllal. Nem csoda tehát, hogy a nyolccsapatos tabella élén olvasható a nevük. Ennek apropóján Kneller Balázzsal, a lányok edzőjével készítettünk interjút, hogy még többet megtudhassunk bajnokcsapatunkról. Mielőtt azonban beszélgetésünk következne, azt is fontos megemlítenünk, hogy ifjú női labdarúgóink tehetsége azt is megengedi, hogy több fronton is szerepeljenek. Ez azt jelenti, hogy generációjukat jóval megelőzve, az idősebbek között is rendszeresen, akár hétről hétre helytállnak. Nem csoda az sem, hogy együttesünkből hatan már korosztályos válogatott behívót is kaptak. 

Milyen céllal indultatok neki a bajnokságnak? 
 
Kollégáimmal szerencsés helyzetben voltunk/vagyunk, hiszen ismerjük a lányok képességeit, így már a rajt előtt a dobogó felső fokát tűztük ki célul magunk elé. 

Két fordulóval a szezon vége előtt aranyat ünnepelhettek, várható volt ez a kiugró teljesítmény? 
 
Az előző kérdésre adott válaszomból sejthető, hogy igen, várható volt ez is, de itt szeretném megemlíteni a kollégáimat. Győrfi Péterrel és Radvány Lászlóval (előbbi az U14-et, utóbbi az U19-et edzi - a szerk.) történő közös munka is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen szép sikert értünk el az U16-os csapattal. Ezúton is szeretném megköszönni nekik a segítségüket és a kiválóan elvégzett munkájukat. 

Minek köszönhető, hogy ennyire magatok mögé utasítottátok az egész mezőnyt? 
 
Rengeteget dolgoztunk és dolgozunk, valamint a hozzáállásunk is nagyon fontos. Hiába lett biztos például a bajnoki címünk a múlt hétvégén, a mai napig ugyanúgy készülünk minden mérkőzésre, ahogy tettük azt a szezon legelején. Egészen az utolsó meccsig keményen edzünk, nem dőlünk hátra.  

Melyik volt a legemlékezetesebb összecsapás számodra és miért? 
 
A Sellye elleni, idegenbeli mérkőzésünk, mert sajnos ott játszottunk a szezonban eddig a legrosszabbul. Ugyan 4-2-es sikert ünnepelhettünk, nem voltam megelégedve a játékkal, és ez volt a legszorosabb végeredményünk is. 
 
bajlany2.jpg

Hogy tudtad motiválni a lányokat, hogy a bajnokság célegyenesében is sokszor tíz góllal nyerjetek? 
 
Szerencsésnek érzem magam, mivel nem nehéz őket motiválni. Edzéseken is száz fokon égnek, így a mérkőzéseink alkalmával is maximális koncentrációt kapok tőlük úgy, hogy az is mindegy, ki az aktuális ellenfél. 

Egy ilyen idény után hogyan tovább? Mi a feladat a jövőre nézve?  
 
A következő szezonban a nagypályára való felkészülés lesz a célunk, így nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fizikális erőnlét kidolgozására a jövőben. 
 
Végezetül pedig aranyérmes lányainknak ezúton is maximális gratulációnk fejezzük ki, valamint további sok sikert kívánunk a jövőre nézve mind a pályán, mind az életben. Szép volt, csajok! Így tovább!
 
Csapatunkat hét 2003-ban, öt 2004-ben, öt 2005-ben és három 2006-ban született lány alkotja, név szerint: Kulcsár Panna (kapus), Gaál Viktória (kapus), Vámosi Georgina (csapatkapitány), Lieckert Szintia, Wiesner Dalma, Udvardi Bianka, Berta Petra, Kiss Gréta, Patai Barbara, Sereg Zita, Somogyi Anna, Horváth Melitta, Tancsa Bítia, Asztalos Laura, Varga Tekla, Varga Niké, Hanol Míra, Ruff Fanni, Oláh Emese és Bodajki Zorka
 
bajlany1.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8362 )