Hír: Újabb két arany az utánpótlásban!
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 június 03 - hétfő, 12:49


U14-es és U15-ös együttesünk idén mindenkit maga mögé utasított.Két fiatal és tehetséges gárdánk bajnokságuk II. osztályának dél-nyugati csoportjában versenyeztek, melyben a srácok a szezon végeztével aranyéremnek örülhettek. És, ha ez nem lenne elég, ifjú labdarúgóink a különböző mutatókban is fantasztikus számokat produkáltak. U14-es csapatunk pontveszteség nélkül játszotta le a 21 mérkőzését 292(!) lőtt és mindösszesen 12 kapott gól mellett. Az U15-ösöknél a 21 találkozóba csak egy vereség csúszott be, 136(!) találatunkra az ellenfelektől összesen 9 válasz érkezett. Nem csoda tehát, hogy mindkét kilenccsapatos tabella élén végeztünk 11 és 15 egységnyi előnnyel, toronymagasan. Ennek apropóján Mácsik Attila (U14) és Jenei Ferenc (U15) edzőkkel beszélgettünk (a csapatok vezetőedzője Péter Norbert), hogy még többet megtudhassunk bajnokcsapatainkról. 

Milyen céllal indultatok neki a bajnokságnak? 

Mácsik Attila (U14): Érkezésem előtt Tolnán is az utánpótlásban dolgoztam, így természetesen volt és van képem a dunántúli csapatok erőviszonyairól, ezen felül a korosztályban szinte minden játékost ismerek. Csapatomban jelenleg kilenc megyeválogatott játszik, ami már utalhatott arra, hogy mi lehetünk a bajnoki cím egyik fő várományosa. 

Jenei Ferenc (U15): Szintén ismerem az erőviszonyokat és a bajnokság összetételét. Fontos, hogy egyben tudtuk tartani a keretünket, amihez új játékosok is csatlakoztak. Fő célunk volt, hogy a játékosaink minél több lehetőség kapjanak, hiszen a fejlődés szempontjából ez elengedhetetlen, emellett természetesen a bajnokság megnyerését is a szemünk előtt tartottuk. 

Már jóval az utolsó forduló előtt aranyat ünnepelhettetek, várható volt ez a kiugró teljesítmény? 

M.A.: A bajnokság 7x3 körből állt, de már az első kör végén, a hetedik mérkőzés után láttuk, hogy a mi csapatunk a legjobb, így igazából 3-4 mérkőzésre kellett csak koncentrálnunk. Ugyanakkor törekedtünk arra, hogy minél tökéletesebb szezont produkáljunk, végül a veretlenség is sikerült. Pesti Zoltán 91 gólja önmagáért beszél, de Nagy Dávid, Ádám Dominik és Lépő Kristóf összesen további 89 találatot hoztak a konyhára. 

J.F.: Igen, hiszen a sok munka, a kitartás és a taktikai utasítások betartása mellett nagy fegyelmezettség jellemezte a csapat játékát. 
 
bajnoka2.jpg
Pesti Zoltán (U14) 

Minek köszönhető, hogy ennyire magatok mögé utasítottátok az egész mezőnyt? 

M.A.: Úgy gondolom, a Péter Norbert kollégánk által előírt edzések telitalálatok voltak. A játékrendszert három hónap alatt elsajátították a fiúk. Szerencsére mind a tizenegy poszton ügyes játékosaink vannak, ezen felül pedig néhányan több pozícióban is bevethetők. Csapatom tud szépen, és ha kell, szenvedéllyel, nagy akarattal is játszani. Volt mérkőzés - például a Vidi ellen -, mikor türelmes, taktikus játékot mutattunk be. 

J.F.: A játékosaim nagyszerű hozzáállásának az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, valamint a győzni akarásnak. Sikerünkhöz hozzájárult az is, hogy valaki mindig tudott valami pluszt hozzátenni a mérkőzésekhez. 

Melyik volt a legemlékezetesebb összecsapás számotokra és miért? 

M.A.: A LUA BAJA elleni mérkőzést, amit 4-2-re nyertük. Igazi rangadó volt, és a szezon legszorosabb mérkőzése. Nagy szenvedéllyel játszottunk azon a találkozón. Jó látni, hogy a srácok a tudásuk határait feszegetik, és a maximumra törekednek. 

J.F.: Én is a Baja elleni összecsapásunkat emelném ki.  Azon a „hatpontos” mérkőzésen dőlt el a bajnokság sorsa. Csapatom magabiztos játékot produkált. 
 
bajnoka3.jpg
Edzés közben az U15-ös együttesünk 

Hogy tudtátok motiválni a srácokat, hogy a bajnokság célegyenesében is sokszor nagy különbséggel nyerjetek? 

M.A.: Hát, itt a lényeg! Először én motiválom magam különböző célokkal. Ha egy gyengébb csapat érkezik, mindenki tudja, sok gól lesz. Meghatározzuk nekik, milyen támadásokkal és milyen mozgásokkal építsék fel a játékot körülbelül 15 percig - a tréningek alkalmával is ennyi ideig tart egy feladat -, aztán 15-20 minutumig másik feladatot kapnak. Ezen felül mindig van olyan játékos, akitől valami mást is kérünk pluszba, hiszen fiatalok még, így ők sem tudják pontosan, mi van bennük. 

J.F.: A csapaton belüli kommunikációval! Nem volt könnyű ösztönözni a játékosokat, de mindannyian megértették, csak közös munkával lehet sikereket elérni. Minden megnyert mérkőzés egyre jobban motiválta a játékosaimat. 

Egy ilyen idény után hogyan tovább? Mi a feladat a közeli és a távoli jövőre nézve egyaránt? 

M.A.: Mivel a bajnokság nem igazán volt nehéz feladat, folyamatosan játszunk NBI-es csapatokkal vagy közeli, idősebb korosztályú gárdákkal. A tréningeken minden csapatrésszel több gyakorlatban is átvesszük a védekezést és a támadást, hiszen készülünk a június 11-ei első osztályozó, ZTE FC - PAKSI FC mérkőzésre. A visszavágó itthon 14-én, pénteken lesz. Ha sikerül a zalaegerszegi csapaton túljutnunk, akkor a FŐNIX GOLD - KISE győztesével játszunk az első osztályú tagságért. 

J.F.: Ez a  csapat a nyártól az U16-os korcsoportban fog szerepelni, ami egy sokkal nehezebb bajnokság, fizikálisan, technikailag és taktikailag is fel kell venni a kesztyűt. Tudom, hogy nem lesz könnyű az átállás, de bízom benne, hogy a befektetett munka nem volt hiábavaló. Minden játékosomnak jó pihenést kívánok, kollégáimnak pedig köszönöm a munkájukat és a támogatásukat! 
 
bajnoka4.jpg
Edzés közben az U14-es csapatunk 
 
Utánpótláscsapatainkkal foglalkozó cikksorozatunkban mindkét együttesünket meglátogattuk már korábban edzéseik alkalmával, hogy szurkolóink közelebbről is megismerhessék fiatal tehetségeinket. Az U14-es bemutatkozás ITT, az U15-ös pedig ITT olvasható. A két gárdánk fordulónkénti eredményei és a tabellái ITT és ITT érhetők el. 
 
Aranyérmes fiainknak ezúton is maximális gratulációnkat fejezzük ki, valamint mindenkinek további sok sikert kívánunk a jövőre nézve! Szép volt, srácok! 
 
Az U14-es csapatunk kerete: Herman Richard (kapus) Ledneczki Dominik (kapus), Adorján Dániel (kapus), Perger Zsolt, Mácsik Márk, Binder Zsombor, Nagy Dániel, Kugler Kristóf, Lépő Kristóf, Ádám Dominik (csapatkapitány) Nagy Dávid, Pesti Zoltán, Szívós Tamás, Arnold Olivér, Péter Ákos, Fehér László, Horváth Adrián, Benkó Ádám, Mogyorósi Erik 
 
Az U15-ös gárdánk játékosai: Tarczal Krisztián (kapus), Herman Richárd (kapus), Blága Csongor, Borsi Dominik, Gregor Zalán, Heisler Bálint, Kovács Dániel, Kurta Károly, Lajkó Flórián, Laki Maximilián, Lengyel Attila (csapatkapitány), Ludányi Szabolcs, Molnár Ákos, Prantner Máté, Szabó Szabolcs, Váncsa Máté, Zoltán Rafael 

Borítókép: U14Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8398 )