Hír: Utánpótlás-értékelés - 1. rész
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 június 05 - szerda, 13:16


Élboly, középmezőny és két arany - górcső alatt az eredmények U12-től U15-ig.Az U12-es együttesünk a korosztály élvonalának dél-nyugati csoportjában abszolválta a kiírt 18 fordulót, amely során 9 győzelmet, 3 döntetlent és 6 vereséget könyvelhetett el. A megszerzett 30 egység az előkelő negyedik helyre volt elég, jócskán megelőzve hat vetélytársat. 

„Elsődleges cél volt, hogy minden gyerek folyamatosan fejlődjön önmagához képest. Az egyéni képzések mellett nagy hangsúlyt fektettem a 4-1-2-1 játékrendszer alkalmazására védekezésben és támadásban egyaránt, hiszen nyártól a gyerekek már nagypályán fognak játszani. Így a 4-3-3-as rendszert könnyebben fogják majd elsajátítani. A bajnokság során hétről hétre egyre stabilabban játszottunk. A tavaszi idényben két gólnál többet egyik mérkőzésen sem kaptunk, és két összecsapás kivételével minden mérkőzésen betaláltunk az ellenfél kapujába. A tavasz előtt azt a célt tűztem ki magunk elé, hogy az őszi idényhez képest a támadások felépítésében és a helyzetek kidolgozásában lépjünk előre. Úgy gondolom, sikerült ebben is fejlődnünk, mivel több gólhelyzetet alakítottunk ki, és ezáltal több találatot is szereztünk, mint 2018 második felében. A védekezésünk is stabil maradt, hiszen tavasszal kilenc mérkőzés alatt mindösszesen 12 gólt kaptunk. Ebben a korban még nem az eredmény az elsődleges, de a gyerekek teljesítményét dicséri, hogy ebben az erős mezőnyben a negyedik helyen végeztünk. Külön kiemelném, hogy csak nekünk sikerült a Puskás Akadémiát és a Vidit is legyőzni. Összeségében: a csapatom egész évben nagyon fegyelmezetten és kiegyensúlyozottan játszott, valamint minden mérkőzésen voltak jó egyéni teljesítmények is” - értékelte a szezont Wiesner József edzőnk. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
Az U13-as csapatunk szintén a korosztály élvonalának dél-nyugati csoportjában versenyzett, ahol ugyancsak 18 körből állt az évad. 7 sikerben, 3 döntetlenben és 8 vereségben volt részük fiataljainknak, ami 24 pontot és a hetedik helyet hozta. Ez a pozíció a tabella szoros középmezőnyéhez sorolható. 

„Ez ugye az első év a gyermekeknél nagypályán, ami hatalmas feladat. Hozzá kellett szoktatni őket a nagypályás játékhoz, a megnövekedett területhez, az új játékrendszerhez, illetve a nagyobb tér adta feladatokhoz. Célként a folyamatos fejlődési lehetőség biztosítását tűztük ki a gyerekek számára. Úgy gondolom, ezt sikerült elérnünk, mert az idei bajnokság során magas színvonalú mérkőzéseket vívtunk, melyek alkalmával mindenki játéklehetőséget kapott. A kerethez sok új játékos csatlakozott, ezért fontos és nagy feladat volt, hogy minél hamarabb összeszokjon a gárda. A szezon kezdetén rögtön megkaptuk a legerősebb ellenfelet, ami azonnal megmutatta a hiányosságainkat, aztán szüntelen próbáltunk előrelépni, ami az első félszezon végére meg is látszott. Arattunk parádés győzelmeket, és eljutottunk odáig, hogy egy ütőképes együttessé váltunk, aki mindenkinek megnehezíti a dolgát. Kilenc mérkőzésen három győzelem, egy döntetlen és öt vereség volt a mérlegünk. A téli pihenő alatt a csapatjátékunkra és az egyéni képességeink továbberősítésére koncentráltunk. Véleményem szerint ez sikerült, ugyanis a tavaszi kilenc találkozó alkalmával hatszor nem találtunk legyőzőre, négy győzelem mellett két döntetlen és három vereség lett. A hetedig helyezésünk mindössze három pontra van a negyedik pozíciótól. A már említett folyamatos fejlődés szempontjából jónak ítélem az évünket, egy jó alapot hoztunk létre a jövő évre. Reményeink szerint az U14-es korosztály kivívja a feljutást, mivel így ismét az első osztályban szerepelhetnénk. Eltökélt tervünk az értékeink továbbfejlesztése, illetve egy még ütőképesebb csapat kialakítása. Végezetül ez úton is szeretném megköszönni a játékosok és a szülők egész éves hozzáállását” - vélekedett a szezonról Haraszti Zoltán trénerünk. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
Az U14-es fiaink a korcsoport másodligájának dél-nyugati régiójában nem találtak legyőzőre, hiszen 21 meccs alatt 21 győzelmet gyűjtöttek be, így pontveszteség nélkül lettek bajnokok. Fontos megjegyeznünk és felhívni szurkolóink figyelmét, hogy az Ő szezonjuk még messze nem ért véget, sőt, ifjú tehetségeink egy (jó esetben) kétkörös, oda-visszavágós osztályozómérkőzésen vívhatják ki az NBI-es tagságot. 

„Korcsoportunkban megnyertük a bajnokságot, ami az első számú célunk volt a szezon kezdetekor. Sikerült egy jó képességű társaságot összehozni, bízom benne, hogy júniusban a feljutást is kiharcolják. Ősszel még össze kellett kovácsolódnia a csapatnak, tavasszal pedig 12(!) edzőmérkőzést játszottunk a bajnokság mellett a Ferencvárossal, a Vidivel, a Kecskeméttel, a PMFC-vel, a Kaposvárral, a Siófokkal és a Veszprémmel. Már-már kialakult egy olyan dolog, hogy a tréningmeccs fontosabb lett számunkra. Negatívumként az öt játékos lemorzsolódását éltem meg, de erre számítani is lehetett, hiszen itt már nagypálya és komoly célok vannak. A Bozsik-program utáni időszakban már nem akkor cserélünk, edzünk vagy játszunk, amikor kedvünk van… Szerintem egy sikeres szezont futottunk, viszont, hogy mennyire lesz igazán sikeres, pár nap múlva, a feljutás kérdésére adott „válaszunkkal” fog majd eldőlni” - elemezte átfogóan az évadot Mácsik Attila
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
Az osztályozó-összecsapások időpontjai: 2019.06.11. ZTE FC - PAKSI FC és 2019.06.14. PAKSI FC - ZTE FC 
 
Továbbjutás estén a FŐNIX GOLD - KISE győztesével játszunk - itt már az első osztály lenne a tét. 
 
siu14.jpg
Az U14-es csapatunk 
 
Az U15-ös gárdánk majdnem lekopírozta az eggyel fiatalabbak teljesítményét, ugyanis a 21 összecsapásuk alatt mindösszesen egy vereséget szenvedtek. 60 pontot gyűjtve, toronymagasan mindenkit leelőzve újabb bajnoki címre lehetünk büszkék személyükben. 

„Heti 4-5 szabadtéri edzéssel és fél tucat felkészülési mérkőzéssel készültünk a bajnokságra, valamint tovább formáltuk az egyéni képzettség és a csapatjáték szintjének fejlesztését is, hiszen az őszi szereplés ezeken a területeken több hiányosságra is rávilágított. Ahogy említettem, a tréningek mellett számos barátságos találkozó is szerepelt a programunkban (szerettük volna megméretni magunkat magasabb osztályban szereplő csapatok ellen is), így minden játékosunk sok lehetőséget kapott a játékra, szereplésre. Az edzésmunkát a tervezett program szerint tudtuk ütemezni, így sikerült megfelelően felkészülnünk a tavaszi rajtra. A játék felépítése és a játék minősége szempontjából jól sikerült az idény: sok csapat ellen megvalósítottuk a gyakorlatokat, sokszor végig domináltuk, irányítottuk a meccseket, és magabiztos, nagyarányú győzelmeket arattunk. Ugyanakkor voltak gyengébb mérkőzéseink is, ami több hibát is a felszínre hozott. Sikerült előrelépnünk a tudatos játékfelépítés, támadáskialakítás és befejezés terén, ezek mellett jól működött a letámadás, a tudatos labdaszerzés is. A játékosok edzéslátogatottsága jónak mondható, egy-egy sérülés, betegség miatt volt csak hiányzás. Összességében: a játékminőség és az eredmény szempontjából megfelelő szezont zártunk, hiszen a bajnokságot magabiztosan sikerült megnyernünk. A játékosok sokat dolgoztak, hétről hétre fejlődtek, ami az összecsapások alakalmával is visszaköszönt, de jól tudjuk, jövőre magasabb elvárásoknak kell megfelelnünk. Köszönet a játékosoknak az egész éves hozzáállásért, az elvégzett munkáért, valamint a kollégáknak a sok segítségért” - így Jenei Ferenc
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
Cikkünk végén pedig az összes csapatunk összes játékosának gratulálunk a 2018/19-es idényhez, és kellemes nyári pihenőt kívánunk számukra. 
 
Érdekes lehet: 
 
Mácsik Attilával (U14) és Jenei Ferenccel (U15) nemrég hosszasan beszélgettünk a bajnoki elsőségük kapcsán. Az interjú IDE kattintva olvasható. 
 
A szezon közben az összes utánpótláscsapatunkat meglátogattuk, hogy minél többet megtudjunk fiatal labdarúgónövendékeink fejlődésével, céljaival, bajnoki sorozatával és filozófiájával kapcsolatosan. Az U12-es bemutatkozás ITT, az U13-as ITT, az U14-es ITT és az U15-ös ITT olvasható. 
 
Borítókép: U12-es örömEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8401 )