Hír: Szép volt, csajok!
(Kategória: NŐI LABDARÚGÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 június 07 - péntek, 22:32


Lányaink a középmezőny mellett egy aranyérmet is szállítottak.U14-es csapatunk az országos bajnokság dél-nyugati csoportjában a hatodik helyen végzett 14 kört követően. Az 5 győzelem és a két döntetlen 17 pontot ért, 7 alkalommal pedig nem tudtunk egységeket szerezni ellenfelünkkel szemben. 

„A szezonra 2018 augusztus 1-jén kezdtük a felkészülést. Heti három edzés szerepelt a programban, de voltak napok, amikor délelőtt is tréningeztünk. Ahogy többször mondtam már, a gárdám összetételét döntő többségében a korosztálynál fiatalabb játékosok alkotják. Minden edzésen törekedtünk a lehető legtöbb labdaérintés elérésére. A bajnokság pozitívan indult, első mérkőzésünkön győztesen hagytuk el a pályát. A következő összecsapások alkalmával azonban már szembesültünk a bajnokság erejével, és több alkalommal nagyobb arányú vereséget szenvedtünk. A Dunaújváros ellen ismét sikert könyvelhettünk el, ami újból nagy öröm volt a csapat számára. Ebben az időszakban a legnagyobb szakmai kihívás az volt, hogy elhitessem a játékosaimmal, jó úton járunk. Az őszi idényt a tabella ötödik helyén zártuk. A téli pihenő alatt sem álltunk meg, a megyei U13-as futsal bajnokságban edződtek a lányok. A tavaszi felkészülést 2019. március 15-én kezdtük, változatlanul heti három tréninggel. Fontos volt, hogy az őszhöz képest előrébb tudjunk lépni játékban és esetleg eredményben is. Már a folytatáskor érezhető volt a lányokon a féléves tapasztalat. Ez az előmeccsek alkalmával be is bizonyosodott. Két győzelemmel és egy döntetlennel máris több pontot szereztünk, mint az őszi idényben összesen. A játékunk egyre jobban összeállt, és a posztok is kezdtek kialakulni. A következő két találkozónkon - a bajnokság első és második helyezettje ellen -, bár vesztesen hagytuk el a pályát, de a mutatott teljesítményünk miatt mégis győztesek voltunk. Az utolsó két meccsen egy győzelemmel és egy döntetlennel zártuk a bajnokságot. Bár egy helyet rontottunk a tabellán, de a két szezon közti fejlődés vitathatatlan. Gratulálok a lányoknak az egész évben nyújtott teljesítményükhöz és kitartásukhoz a nehezebb időszakokban. Folyamatos fejlődést mutattunk, és sikerült elérnünk a bajnokság elején kitűzött célokat, sőt, talán többet is. Köszönöm az egész éves munkát a csapatnak, a kollégáknak és a támogatást a szülőknek, valamint a vezetőségnek” - értékelte a szezont Győrfi Péter edzőnk. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
lautinegy1.jpg
 
U16-os lányaink makulátlan bajnokságot produkáltak, hiszen mind a 14 kört követően győztesként hagyhatták el a pályát. Bajnokcsapatunk az aranyérem mellett kiváló gólmutatót is teljesített az évadban, 152-szer voltak eredményesek, ami mellett mindösszesen csak 10-szer kellett a saját kapujukból kivenni a játékszert. 

„2018 augusztusában edzőtáborozással kezdtünk, ahol megfogalmaztuk, pontosan mit is szeretnék elérni a bajnokságban a tavasz végére. A tavalyi szezonban a második helyen végzett a csapat, így idén sem volt kérdés, célként a dobogó valamelyik fokát tűztük ki. A táborban mindenki maximálisan odatette magát, napi két edzéssel készültünk, ami egy jó alapként szolgált a bajnokság kezdetéhez. Ezt követően heti két-három edzéssel plusz egy edzőmérkőzéssel tartottuk magunkat karban. Az idei szezont jól kezdtük, a sok edzés a harmadik forduló után látszódott a csapaton, a kondícióval nem volt probléma, támadójátékunkkal magasra tettük a mércét. A szabadtéri tréningek mellett párhuzamosan teremben is edzettünk, ami plusz fejlődési lehetőséget adott a lányoknak. Az ősz végére kirajzolódtak az erőviszonyok, sikerült legyőznünk a két legnagyobb riválist, a Szekszárdot és a Sellyét, így a téli pihenő kezdetére veretlenül álltunk a tabella élén. A bajnoki szünetben sem állt le a munka, hiszen a nyújtott pálya mellett a futsal bajnokságban is szerepel a csapat, tehát két fronton is helyt kellett állnunk. Folyamatos edzések mellett, további győzelmekre kiéhezve vártuk a tavaszi bajnoki rajtot. Mint kiderült, ismét jól sikerült a felkészülésünk, azt gondolom, a tavasszal még egy lapáttal rátettünk. Pár forduló elteltével kiderült, hogy csak az a kérdés, pontveszteség nélkül nyerjük-e meg a bajnokságot. Elértük a céljainkat, hiszen minden csapatot magunk mögé utasítottunk, és emellett rendkívül nagy fejlődésen ment át minden egyes játékosom. Ennek a legnagyobb bizonyítéka, hogy több leányzó is meghívót kapott a korosztályos válogatott kiválasztójára. Gratulálok a lányoknak, kevés csapat mondhatja el magáról, hogy pontveszteség nélkül nyert meg egy bajnokságot” - így Kneller Balázs az elmúlt évadról. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
U19-es gárdánk 16 kört játszott le a szezonban, mely alakalommal 8 győzelmet aratott 1 döntetlen és 7 vereség mellett. Végül a kilenccsapatos tabella ötödik helyén végezek az erős középmezőnyt képviselve, 25 pontot gyűjtve.

„2018-ban jól sikerült az őszi idény feliészülése. Nyolc mérkőzésből egy vereséget és egy döntetlent szenvedtünk. A bajnokságot megnyerő Pécstől kaptunk ki, az Újpesttel döntetlent játszottunk, valamint a többi összecsapásunkat simán és nagyarányú győzelmekkel arattuk, olyannyira, hogy ősszel a tabella első helyén fordultunk. A tavaszi idény azonban nagyon nem sikerült, hiszen olyan találkozókat vesztettünk el, amiket meg kellett volna nyernünk. Hozzáteszem, az évadot 2003-as korosztályos lányokkal játszottuk végig a 2000-res és 2002-es korosztállyal szemben. Összességében azt mondhatom, az elmúlt idény alapján nem ezt a teljesítményt vártam a tavaszi fordulóban a lányoktól. Nagyon bízom benne, hogy kitartó munkájuk a következő szezonra meghozza a várt sikert” - elemezte az idényt Radványi László trénerünk. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 
 
lanyokutfor1.jpg
 
Valamennyi női labdarúgónknak maximálisan gratulálunk a 2018/19-es idényhez, és kellemes nyári pihenőt kívánunk számukra az elkövetkezendő hetekre! 
 
Érdekes lehet: 
 
Wiesner Dalma, kiváló női labdarúgónkkal készített portréinterjúnk ITT olvasható, melyben tehetségén kívül kitértünk a kezdetekre is. 
 
Az U16-os begyűjtött bajnoki arany után készített Kneller Balázs edzői interjú IDE kattintva olvasható. 
 
Szezon közben az összes utánpótláscsapatunkat meglátogattuk, hogy minél többet megtudjunk fiatal labdarúgónövendékeink fejlődésével, céljaival, bajnoki sorozatával és filozófiájával kapcsolatosan. Az U14-es női bemutatkozás ITT, az U16-os ITT, az U19-es pedig ITT olvasható. 

Borítókép: Az U16-os bajnokcsapatunkEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8403 )