Hír: Jó úton a visszatéréshez sérültjeink
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2019 június 20 - csütörtök, 17:02


Gévay, Nagy, Kulcsár, Haraszti és Simon adott helyzetjelentést állapotukról.Ahogy arról szerdán hírt adtunk, csapatunk június 24-én áll ismét munkába, hogy megkezdje a kemény felkészülést a következő idényre. A 2018/19-es bajnokságot azonban öt komolyabb sérülttel zártuk, így most náluk érdeklődtünk, hogy halad felépülésük, el tudják-e kezdeni időben az alapozást? 

Gévay Zsolt csontos lerakódás következtében begyulladt jobb bokaízületét elsőre prp-injekcióval kezelték, majd artroszkópos eljárással kellett kitisztítani, ezért nem láthattuk a pályán a szezon hajrájában. „Két hete erősítő gyakorlatokat végzek, és ennek nagyon örülök. Eddig úgy néz ki - bár nem szeretném elkiabálni -, panaszmentes a bokám. A következő napokban elkezdem a futómunkát, hiszen erőnlétileg is utol kell érnem magam. Nagy valószínűséggel a táborban már a többiekkel együtt tréningezem, de ezt természetesen majd rehabilitációs edzőnk, Purger Szilárd szabályozza” - avatott be bennünket a részletekbe 5-ös számú védőnk.

Nagy Richárd részleges szindezmózis ín szakadás miatt hiányzott keretünkből a mögöttünk hagyott évad végén. „A bajnokság végeztével sem hagytuk abba a kemény munkát rehabilitációs trénerünkkel, az egész nyári pihenő alatt külön edzéseket végeztem, erősítettem. Úgy érzem, sikerült ismét felépíteni magam. Teljes nyugalommal állíthatom, maximálisan rendben vagyok, és a csapattal együtt tudom elkezdeni a felkészülést” - nyilatkozta középpályásunk.   

Kulcsár Dávid jobb térdének keresztszalagjai szakadtak el a március 30-i, Újpest elleni bajnoki mérkőzésünk során, hét fordulóval az idény vége előtt. Műtétje április 12-én volt. „Pont ezen a héten fejezem be a gyógytornás etapot, és mivel jó helyre járhattam, hamarabb tudom lezárni ezt a fejezetet, mint ahogy azt reméltem. A következő periódusban „beköltözöm” a konditerembe, ahol az erősítésé lesz a főszerep. Mondhatom, hogy eddig jó ütemben haladok, ha az izom is a megfelelő lendülettel tér vissza és szerencsém is van, a nyár végén, az ősz elején már csatlakozni tudok a csapathoz” - tekintett pozitívan a jövőbe 77-es számú játékosunk. 

Haraszti Zsolt az év legelején, a törökországi edzőtáborban szenvedett szintén keresztszalag-szakadást, így a teljes tavaszt kénytelen volt kihagyni. „Túlvagyok az erősítésen, két hete kezdtem el futni, valamint most fogok kimenni a pályára speciális labdás gyakorlatokat végezni. Ami a teljes visszatérésemet illeti, a szeptember realitás lehet, akkor telik le az a nyolc hónap, amit előzetesen vártunk” - így támadónk. 

Simon Ádám Achilles-ín szakadását a München melletti Dorfenben kezelték az év első felében. „Sajnos június 24-én még nem tudom elkezdeni a többiekkel közös munkát, hiszen július 2-án lesz a kontrollvizsgálatom, ott dől majd el, hogyan tovább. Ha minden jól megy, az edzőtábor első napján külön tréningekkel, de már a csapat mellett indítom a felzárkózásom utolsó etapját” - bizakodott végezetül Simon. 
 
sernyar2.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8416 )