Hír: Górcső alatt az utánpótlás
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 augusztus 08 - csütörtök, 16:55


Szakágvezetőnkkel, Osztermájer Gáborral beszélgettünk.Milyen tapasztalatokat vontál le az előző idényből? 
 
Számunkra az U19-es, az U17-es és az U16-os NB II-es bajnokság kiváló, hiszen minden héten a maximumot kell kiadnunk magunkból, hogy helyt tudjunk állni. Itt a tavalyi eredményekkel idén is elégedett lennénk, de titkon bízunk benne, hogy akár jobb helyezéseket is elérünk.
 
Az U15-ös és az U14-es csapatunk előrelépése NB I-es tagságot jelentett, így már Ők is egy mérhető bajnokságba fognak szerepelni, ahol ráadásul a legjobbak ellen küzdenek majd. Én is kíváncsian várom, mire leszünk képesek, mivel egy teljesen új mezőnyben mérettetjük meg magunkat. 
 
Az U13-as és az U12-es korcsoport NB I-es bajnokságát ideálisnak vélem, ahol talán az eredmény még másodlagos, így a fiatalok önfeledten tudnak játszani. Itt nem kötelező a részvétel, viszont mi neveztünk, mert jó alapokat adhat a csapatok és a játékosok számára.

Mekkora volt a játékosok és az edzők közt a mozgás a nyár folyamán?
 
A kiöregedések miatt, ahogy az ilyenkor lenni szokott, minden csapatnál voltak feljebb lépők és voltak felérkezők. A három legidősebb korosztálynál az edzők személye nem változott, így az U19-et továbbra is Nagy Lajos, az U17-et Kindl István és az U16-ot Osztermájer Gábor vezeti. Az U15-öt Péter Norbert és Mácsik Attila, az U14-et Haraszti Zoltán, az U13-at Wiesner József viszik tovább. Az U12-es csapatnál Sárai György személyében új trénert igazoltunk, aki egyúttal a kisebb korosztályokat is figyelemmel fogja kísérni. A kapusokkal továbbra is Hornyák László, Csoknyai Balázs és Pámer Krisztián foglalkozik, Kiss Tamás pedig erőnléti edzőként segíti az utánpótlásgárdáinkat. 

Jelen pillanatban milyen munka folyik, hogy állnak most csapataink?
 
Július 15-én kezdtük a felkészülést, tehát hat hét áll a rendelkezésünkre a bajnoki rajtig. Jelenleg az edzések monotonítását edzőmeccsekkel próbáljuk színesebbé tenni.

Mik a személyes várakozásaid a következő évadtól?
 
A nagyobb korosztályoktól a középmezőny elérését, az U15-től és az U14-től a biztos bent maradást, az U13-tól és az U12-től pedig a folyamatos fejlődést egyénileg és csapat szinten egyaránt. De, ami a legfontosabb, hogy olyan játékosokat tudjunk kinevelni, akikben benne van a lehetőség, hogy profivá váljanak. 
 
negyuti1.jpg
Az U14-es csapatunk a feljutást ünnepelve.Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8476 )