Hír: Szép ősz a lányoknál
(Kategória: NŐI LABDARÚGÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 november 27 - szerda, 12:11


Női utánpótlás-labdarúgóink a téli „pihenőt” követően jó helyekről várhatják majd a folytatást.banner_pse.jpg

U14-es csapatunk eddigi öt győzelme mellé négy vereség csúszott be, huszonnégy lőtt, tizenöt kapott gól mellett. Tizenöt gyűjtött pontunk megannyi nagyarányú sikerrel értük el. Idegenben a Kaposvárt 3-0-ra, a Budaörsöt 4-0-ra, a BMTE-Airnergyt 6-0-ra vertük. Itthon a BMTE-Airnergy ellen 3-0-s és a Budaörs ellen 6-0-s sikert arattunk.   

„Az eddigi eredményeink az előzetes várakozásainknak megfelelően alakultak. A kitűzött célunk, hogy a folytonos kiálláshoz megfelelő számú játékosunk legyen, sikerült elérnünk. A tabella első két helyezettje jelen pillanatban előrébb tart. Egyedül a Kaposvár ellen elszenvedett verségre nem számítottam, így ezt tavasszal ki kell javítanunk. A tavalyi idény második fele jobban sikerült, ebben bízom most is, és, ha az utolsó két meccsünket nézem, ez most is realitás. Télen is folyamatosan edzünk, valamint futsal bajnoki meccsekkel készülünk a márciusi rajtra” - értékelt és tekintett előre Győrfi Péter trénerünk. 
 
Játékosunk, Pál Melitta már tizenkét találatnál jár, Őt Bachusz Erika követi góllövőlistánkon négy eredményes lövéssel. A tabella élén a MOL Fehérvárnak huszonöt egysége van, a második MLE-Sportolda csapatának huszonkettő, a harmadik Szerkszárd pedig tizennyolc pontot gyűjtött mostanáig. Közel, mindösszesen három pontra vagyunk tehát a dobogótól, folytatás: 2020. március 14-én. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 

lany2019u14.jpg
 
U16-os lányaink 10-1-0-s mutatója és százharminckilenc(!) szerzett találata, a csekély nyolc elszenvedett gól mellett, jelen pillanatban aranyérmet érne. 

„Jó irányba haladunk, mérkőzéseinken rendre a mi akaratunk érvényesült, és a csapat mentálisan és kondícióban is remek formát mutatott. Sokat fejlődtünk csapatként és egyénileg is. Fiatal tehetségeink, Tancsa Bítia és Pál Melitta remekül illeszkedtek be az idősebbek közé, maximálisan felvették az U16-os bajnokság ritmusát. Ki kell emelnem Kiss Gréta és Vámosi Georgina teljesítményét is, tanári módon segítik a csapatot, hogy újra bajnokságot nyerjünk. A téli pihenőben sem állunk le, heti két alkalommal készülünk a tavaszi fordulókra, mely edzéseken az erőnléten van a hangsúly” - így az eddigiekről és a közeli jövőről edzőnk, Kneller Balázs
 
A bajnokság góllövőlistáját Kiss Gréta játékosunk negyvenegy(!) találattal vezeti, de Vámosi Greorgina (harminchét) és Páll Melitta (huszonkettő) labdarúgónk is az összesítés elején található, előbbi a harmadik, míg utóbbi a negyedik helyet birtokolja. A listavezető helyért egyébként nagy a versengés csapatunk és a Szekszárd között, hiszen a szomszédváriak mutatója mindenben megegyezik lányainkéval, ugyanakkor a gólkülönbség számunkra kedvező. A dobogó harmadik helyén - tizenhét megszerzett egységgel - a Ziccer NLSE áll, folytatás: 2020. március 14-én. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 

pvskgyoz.jpg
 
U19-es gárdánk nyolc meccs alatt eddig három győzelmet abszolvált két döntetlen és három vereség mellett. A téli pihenő előtt nagyot hajráztak a csajok, hisz’ mindhárom sikerük az utolsó fordulókban aratták. A Csákvárt 5-0-ra, a Kaposvárt 6-2-re, a Görcsönyt 5-1-re gyűrték le, így tehát egy kellemes, győzelmi széria után jön a téli szünet.

„Az U19-es lányoknál sok csapat élt a szövetség által kiadott új szabállyal, miszerint három mezőnyjátékos és egy kapus túlkorosként játszhat a meccseken. A mi lányaink zömében 2003-as születésűek, így sok gárdával nagyon nehéz volt felvenni a harcot, ugyanakkor ez csak az elején tűnt kemény feladatnak. A Dunaújvárossal és a Szekszárddal döntetlent játszottunk, majd két csúnya vereség után lányaink mindenkit lesöpörtek a pályáról. Még olyan csapatot is két vállra fektettek, akitől eddig általában nagyarányú vereséget szenvedtünk. Sajnálom, hogy véget ért az ősz, hiszen jó teljesítményt nyújtottak a lányok. Remélem, ez a lendület 2020-ban sem fog alábbhagyni! Ha nem is leszünk az elsők, mindenképpen szeretnénk odaérni a dobogóra” - vélekedett az elmúlt hónapokról és a tavaszról Radványi László trénerünk. 
 
Találatainkért általában Hotváth Melitta a felelős, aki mostanáig hét alakalommal zörgette meg a hálót. A bajnoki tabellát az Airnergy vezeti huszonkét egységgel, akit a Szekszárd követ tizenhéttel, a harmadik és a negyedig helyen a Siófok és a Kaposvár áll tizenöt-tizenöt pontot szerezve. Akárcsak a legkisebbeknél, itt sincs elérhetetlen távolságban a dobogó, folytatás: 2020. március 21-én. 
 
A teljes tabella és a fordulónkénti eredmények IDE kattintva érhetőek el. 

lany2019u19.jpg
 
Női utánpótlás-labdarúgóinkat tehát nagy gratuláció illeti a klassz őszi eredményekért, és bízunk benne, hogy tavasszal mindhárom csapatunk onnan folytatja majd, ahol most abbahagyta. 
 
Szép volt, csajok! Így tovább! Hajrá, Paks! 

*A hétvégén, az Újpest ellen megjelenő stadionmagazinunkban egyebek mellett az U12-es és az U13-as fiúk őszi teljesítményei is terítéken lesznek.

banner_kvujp.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8686 )