Hír: Aranyérem a Sátor Kupáról
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2019 december 10 - kedd, 12:02


U13-as csapatunk veretlenül lett a legjobb.banner_pse.jpg
 
A 2019-es, gödöllői rendezésű Sátor Kupán tizennégy csapat vett részt. A tornát az U13-as utánpótlás-bajnokságban szereplő együttesek részvételével egy hatalmas, fedett sátorban rendezték. A gárdákat két csoportba sorsolták, melyben - szokás szerint - mindenki játszott mindenkivel. Végül az első két helyezett jutott az elődöntőbe, a többi csapat a helyosztókon folytatta a küzdelmeket. Egy mérkőzés 15 percig tartott a 20X40 méteres (kézilabda méretű), műfüves pályán, ahol a kapunk 3X2 méteresek voltak, egy csapatot pedig 4+1 játékos alkotott. 
 
KERETÜNK 
 
Kapusok: Ulbert Balázs, Wiesner Tamás 
 
Mezőnyjátékosok: Tillmann Márton, Kovács Aldó, Májik Gergő, Éger Zsombor, Szabó László, Huber Máté, Kajári Dominik, Galambos János, Wiesner Balázs. 
 
CSOPORTMECCSEINK 
 
PAKSI FC - Barca Akadémia 3 - 1 (gólszerzőink: Huber, Galambos, Wiesner B.) 
 
PAKSI FC - Dunakeszi 4 - 0 (gólszerzőink: Galambos 2, Kajári, Tillmann) 
 
PAKSI FC - B.V.S.C. 2 - 0 (gólszerzőink: Tillmann, Galambos) 
 
PAKSI FC - Eger II. 3 - 0 (gólszerzőink: Wiesner B., Éger, Kovács) 
 
PAKSI FC - UTE Labdarúgó Akadémia 2 - 1 (gólszerzőink: Wiesner B. 2) 
 
PAKSI FC - Gödöllő 1 - 1 (gólszerzőink: Galambos) 
 
Ilyen eredmények után nem csoda, a csoportunkból az első helyen jutottunk tovább a legjobb négy csapat közé. Az elődöntőben pedig a Viadukt SE Biatorbágy csapata következett. 
 
„A mérkőzésen végig domináltunk, és megannyi helyzetet alakítottunk ki. Az ellenfél szinte az egyetlen lehetőségét gólra váltotta, és már-már úgy tűnt, ezzel a mérkőzést is megnyeri, de tíz másodperccel(!) a vége előtt Kovács távolról talált ellenfelünk kapujába, így büntetők következtek. A harmadik sorozatban a Biatorbágy hibázott, nálunk pedig Huber, Tillmann és Galambos is magabiztosan értékesítette a lehetőségét” - mesélte honlapunknak az elődöntő izgalmait edzőnk, Wiesner József
 
PAKSI FC - Viadukt SE Biatorbágy 1 - 1 (büntetőkkel: 3 - 2) 
 
satorkup2.jpg
 
A másik ágról a végig nagyon magabiztos Eger I. csapata jutott a döntőbe, akik szintén büntetőkkel harcolták ki részvételüket a végső párosításra. 
 
A DÖNTŐ 
 
Játékosainknak hamar sikerült vezetést szerezni, Huber volt eredményes. Ezt követően minkét oldalon voltak lehetőségek a gólszerzésre, de összességében mezőnyben mi játszottunk jobban, így maximálisan megérdemelten szereztük meg a győzelmet és az első helyet. 
 
PAKSI FC - Eger I. 1 - 0 
 
ÉRTÉKELÉS 
 
„Mindenekelőtt gratulálok a csapatnak! Egy jól szervezett és jó hangulatú futballeseményen vettünk részt. Olyan csapatokkal találkoztunk, akik szintén az NBI-es U13-as bajnokság résztvevői, csak másik csoportban szerepelnek. Gárdánk a tornán végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, ami azért nem volt egyszerű, hiszen nyolc mérkőzést játszottunk. A összecsapásokon végig domináltunk, és a gólok mellett sok helyzetet is kialakítottunk. Agresszívek voltunk, az ellenfeleinket nem hagytuk kibontakozni, valamint a jó védekezés mellett az előretörő játékban több jó egyéni teljesítmény is volt” - így trénerünk az aranyérem megszerzését követően. 
 
A torna legjobb kapusának hálóőrünket, Ulbert Balázst választották. 
 
Szép volt, srácok! Így tovább!
 
satorkup4.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8709 )