Hír: Harmincadszor találkozunk a Diósgyőrrel!
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2020 február 14 - péntek, 13:10


Górcső alatt az eddigi, piros-fehérek elleni párharcaink - beharangozó szombatra.banner_magy1.jpg 
 
Az OTP Bank Liga 21. fordulójában, a hétvége első napján a DVTK együttese ellen lépünk pályára. A mérkőzés 17:00-kor veszi kezdetét Diósgyörben, jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el.
 
Az egymás elleni számok bizony csapatunkra nézve pozitívak: a mi oldalunkról vizsgálva eddig 11 győzelem, 8 döntetlen és 10 vereség született. A gólkülönbség 37-32 ide, ez egy meccsre átlagban 2.4 találatot eredményez. A DVTK otthonában eddig 5 sikert, 4 pontosztozkodást és 6 bosszankodást jegyzünk, így egy újbóli sikerrel kiegyenlíthetjük a városunktól távoli mérlegünket. 
 
dvele201.jpg
  
Csapatunk 2006. szeptember 16-án találkozott először a piros-fehér csapattal. Az otthonunkban rendezett premiert 2-1-re behúztuk. Báló Tamás a 12. percben egalizálta Simon Attila korai vendéggólját, majd Belényesi Miklós még az első félidőben a javunkra fordította a párharcot. A fél évvel későbbi visszavágón a Diósgyőr lemásolta az első meccs eredményét, hisz’ szintén 2-1-gyel tartotta otthon a három pontot.
 
A következő szezonban egy 2-2-es és egy 3-3-as végeredmény alakult ki. Itthon 0-2-ről álltunk fel: Simon Attila és Sipeki István találataira tőlünk Tököli Attila és Kiss Tamás válaszolt, utóbbi az összecsapás utolsó percében. A DVTK stadionjában Böde Dániel és Tököli Attila révén mi szereztünk megnyugtatónak tűnő előnyt a szünetig. A fordulót követően Simon Attila 13 perc alatt egyenlített. A 69. percben Tököli Attila ismét vezetést szerzett számunkra, bízva benne, hogy ez már kitart a végéig, ám 8 perccel a hármas sípszó előtt Simon Attila büntetőt értékesítve egalizált.
 
A 2008/09-es évadban az egymás elleni versengés 1-1-gyel indult Pakson. A végeredmény már az első játékrészben kialakult. Tököli Attila góljára Kamber Dorde válaszolt. A visszavágó 1-0-val lett a Diósgyőré.
 
2009/10: A piros-fehér stadionból egy pontot hoztunk haza egy gól nélküli találkozót követően. Itthon azonban Lisztes Krisztián révén nem adtuk ki a kezünk közül a három egységet.
 
A 2011/12-es szezonban, a saját szemszögünkből szintén egy pontosztozkodás és egy győzelem született. A paksi 1-1 Montvai Tibor büntetője és Budovinszky Krisztián találata után alakult ki. Érdekesség, hogy mindkét gólt egy, az ellenféltől történő kiállítás előzte meg. A DVTK otthonában Éger László és Hrepka Ádám sikerére a hazaiaktól csak Seyi I. ’Imam tudott reagálni. 1-2- lett ide. 
 
2012/13: Mindkét randevúnk során az aktuális házigazda nyert 1-0-ra. Városunkban Tököli Attila volt eredményes. 
 
 
A következő évadban a DVTK 0-2-vel vitte el a három pontot a Fehérvári úti pályánkról, amiért a visszavágón 0-4-gyel büntettünk. Gólszerzőink: Szabó JánosBartha LászlóSimon Attila (büntetőből) és Könyves Norbert. Ezzel a sikerünkkel egy két és fél éven át tartó veretlenségi periódust indítottunk el. Ebben a szakaszban az egymás ellen játszott 7 meccsből 5-öt nyertünk két döntetlen mellett.
 
 
2014. október 22-én Bacsa Patrik gólja miatt elsőként vendégeink örülhettek, de az utolsó 5 perc három paksi gólt is hozott. Gévay Zsolt és Bartha László talált a kapuba a lefújás előtt, utóbbi kétszer is eredményes tudott lenni, így 3-1-et mutatott az eredményjelző a meccs végeztével. Diósgyőrben ismét a DVTK szerzett előnyt, Griffiths Georges volt eredményes a második játékrész derekán, de a lefújás előtt érkezett Könyves Norbert, és a javunkra billentette az összecsapást. 
 
 
 
A 2015/16-os szezonban két 1-1-gyel jött a két döntetlen. Idehaza Hahn János gólját Nikházi Márk egalizálta. A piros-fehér stadionban sokáig úgy nézett ki, hogy Balázs Zsolt találata elég lesz a három pont megszerzéséhez, de három perccel a lefújás előtt Griffiths Georges juttatta a játékszert a kapunkba, pontosztozkodásra ítélve ezzel a csapatokat. A harmadik meccsen (ekkor már három fordulót rendeztek egy bajnoki szezonban) Bartha Lászlónak köszönhetően csapatunk vonulhatott nyugodtabban az öltözőbe. A második játékrészben, 20 perccel az összecsapás vége előtt Erdős József játékvezető kiállította Bertus Lajost, így megfogyatkoztunk a hajrára. A kínálkozó lehetőséggel a hazaiak nem tudtak élni, sőt, a hosszabbításban Kecskés Tamás is betalált. 0-2-val hoztuk haza a pontokat. 
 
 
A következő évad is jól indult számunkra, hiszen itthon Nikházi Márk góljára Bartha László és Bertus Lajos találatával tudtunk válaszolni. 2-1 lett a vége ide. Sikersorozatunkat 2016. november 26-án, egy diósgyőri 2-0-val állította mag szombati ellenfelünk, majd fél évvel később, otthonunkban 1-0-ra tudtak nyerni a piros fehérek.
 
 
A 2017/18-as idényben, ami a párosítást illeti, Diósgyőr - Paks - Diósgyőr volt a menetrend. 
 
Az első egymás elleni összecsapásunk alakalmával hat gól is esett. Tőlünk Bartha LászlóBertus LajosDaru Bence és Kulcsár Dávid volt eredményes, míg a hazaiaktól Ugrai Roland és Ioannidis Nikolaos tudott csak gólt szerezni, a vége: 2-4 lett ide. Idehaza Szakály Dénes és Haraszti Zsolt juttatta a játékszert a kapuba, a túloldalról Szarka Ákos, 2-1-es végeredményt követően gyarapodtunk három ponttal. A harmadik párharcot 2-0-val vitte a DVTK. 
 
 
 
Elérkeztünk a tavalyi szezonhoz. Az első meccsen 0-0-val osztoztunk meg a pontokon, míg a második körben, az őszi szezonzárón Tajti Mátyás gólját Papp Kristóf egyenlítette ki. A gólváltás az első félidőben történt, a második játékrészben vendégeink Hasani Florent révén a 63. percben ismét betaláltak. A hátralévő időben sajnos már nem futotta több találatra csapatunk erejéből, így a DVTK elvitte a pontokat. Diósgyőrben Prosser Dániel talált a kapunkba fél óra elteltével, majd pár perccel később Könyves Norbert második sárga lappal bőven idő előtt mehetett zuhanyozni, így sajnos tíz emberrel már nem tudtunk egyenlíteni… 
 
Az idei évad első, egymás elleni meccsünk 14. minutumában Ivanovski Mirko vette be a kapunkat idehaza, amire a második játékrész elején Könyves Norbert válaszolt, de öt perccel később büntetőhöz jutottak vendégeink. Iszlai Bence pedig nem hibázott, és beállította a számukra kedves, 1-2-es végeredményt
 
Ezek után itt az ideje tehát, hogy újra győzelmi szériába fogjunk a piros-fehérek ellen. Hajrá, Paks!Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8816 )