Hír: Lazók Albertre emlékezünk
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2020 március 17 - kedd, 13:17


Béla bácsi 13 éve nincs köztünk.banner_pse.jpg

Lazók Albert 1943 - 2007
 
2007. március 17-én súlyos veszteség érte városunk sportéletét és klubunkat egyaránt. Immáron már 13 éve, hogy Lazók Albert, a PSE elnökségének tagja, a labdarúgó-szakosztály vezetője tragikus hirtelenséggel, életének 63. évében elhunyt.
 
Béla bácsi, mert mindenki így hívta, Oroszlányban született, és, mint Pakson oly’ sokakat, őt is az atomerőmű vonzotta városunkba. Munkája mellett már a kezdetektől a sportélet felvirágoztatásának szentelte szabadidejét, valamint anyagilag is jelentősen támogatta a sportot. Mivel szülővárosában Ő maga is bokszolt, nem véletlen, hogy Pakson is az ökölvívással foglalkozott elsőként. A nyolcvanas évek elejétől a PSE ökölvívó-szakosztályának a vezetője volt, és a bokszolók aranycsapata is az Ő nevéhez kapcsolódik, azonban már ekkor törődött a labdarúgással is. Kispályás tornákat szervezett különböző korú utánpótláscsapatok részére, innen pedig egyenes út vezetett a PSE labdarúgó-szakosztályának élére. Vitathatatlan szerepe volt abban, hogy városunknak jelenleg is NBI-es csapata van. Több évtizedes munkája folyamán rengeteg kapcsolatot épített ki, mindenki tisztelte és szerette. Ő volt az, aki soha senkinek nem mondott nemet. Bárki fordulhatott hozzá a problémájával, mindenkinek segített. Béla bácsinak mindene volt a sport!
 
Klubunk minden év márciusában Lazók Albert Vándordíj elismeréssel díjazza az év utánpótlás-labdarúgóját, tisztelegve ezzel egykori vezetőnk nagysága előtt.
 
Ahogy minden esztendőben ilyenkor, klubunk vezetői idén március 17-én is meglátogatták Lazók Albert sírját, melyre friss koszorút is vittek.Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8877 )