Hír: „Pont újra a csapat segítségére lehettem volna”
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2020 március 30 - hétfő, 14:52


Papp Kristóffal beszélgettünk.banner_magy2.jpg

Mi a helyzet, hogy vagy?
 
Éppen most kaptuk meg a következő két hétre az edzésprogramot, és épp’ tervezek nekilátni a mai teendőknek, futásnak, erősítésnek. Továbbra is egyedül kell megbirkóznunk az elemekkel, de szerencsére változatos az edzésterv, így az a része annyira nem egysíkú.

Idén sajnos még nem láthattunk a pályán, hiszen a januári edzőtábort egy makacs térdsérülés miatt félbe kellett hagynod, viszont két és fél hete, a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján már kerettag voltál…
 
Igen, az sajnos kijelenthető, hogy ez eddig nem az én tavaszom, de annak mindenképpen örülök, hogy odáig már eljutottam, hogy ismét kerettag lettem. Aztán jött a felfüggesztés, pont, amikor már a csapat segítségre is lehettem volna, így az idén még nem léphettem pályára. Nagyon rossz, ami most a világban történik, de próbálom a jó oldalát nézni, így több idő jut a térdemnek, hogy teljesen rendbe jöjjön. Bár az elmúlt hetekben már semmit sem éreztem, de ezzel a kihagyással még biztonságosabb lehet a visszatérésem, ha majd újraindul a szezon.

Számodra akkor duplán is hiányoznak a meccsek?
 
Pontosan! Nemrég, mikor még nem végezhettem teljes edzésmunkát, beszéltünk róla, hogy karrierem során még nem volt ennyi kihagyásom. A három hónapra most szépen lassan rátettünk még egyet, és még nem tudjuk, hol a vége… De az biztos, hogy előbb legyen egészség a világban, aztán jöhet a sport, a foci.
 
ser20feb2.jpg

Megannyi variáció elképzelhető az aktuális szezon befejezésére, Te hogy látod ezt a témakört?
 
Persze! Mi, játékosok is folyamatosan azzal foglalkozunk, agyalunk, hogy lenne a legjobb, de, ahogy már mondtam, az egészség és a biztonság a legfontosabb, aztán természetesen én is szeretnék játszani. Az lenne a legsportszerűbb, ha valamikor le tudnánk játszani a maradék párosításokat, és eszerint kell készülnünk.

Az otthoni edzések nyilvánvalóan nem annyira hatékonyak, mennyi idő kell újra felpörögni?
 
Nem volt még ilyen - és ne is legyen többet -, ez egy új szituáció. Jó esetben, ha két hónapos leállást veszünk, utána mindenképp szükséges a két-háromhetes közös tréning az első bajnoki mérkőzés előtt, már csak a sérülésveszély miatt is.

Te hogy bírod az otthonmaradást?
 
A családommal töltöm ezeket a napokat, heteket, és hál’ Istennek eddig nálunk is minden a legnagyobb rendben. A párom tanár, ráadásul most írja a szakdolgozatát, így nagyon leterhelt. Én is próbálom hasznosan tölteni ezt az időszakot, egyúttal mindenkit erre biztatok. Az edzések után sokat olvasok például, de érdekel a programozás is, ezzel kapcsolatos képzéseket keresek az interneten… Fontos, hogy ne csak a TV és a játékkonzolok előtt üljünk.
 
kibe13.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8890 )