Hír: Győzelem Újpesten!
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2020 május 20 - szerda, 09:01


Harmadik felkészülési mérkőzésünket már behúztuk.banner_magy1.jpg
 
Felkészülési mérkőzés: Újpest FC - PAKSI FC 1 - 2 (0 - 2) - 2020.05.20.

Az Újpest kerete 
 
Kezdők: Pajovic, Ristevski, Obinna, Simon, Koszta, Balázs, Rácz, Heris, Onovo, Pauljevic, Burekovic
 
Cserék: Banai, Bacsa, Zsótér, Perosevic, Csongvai, Traore, Szakály, Calcan, Sedlacek, Katona, Máté
 
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic 

Csapatunk összeállítása
 
Kezdők: Rácz - Szabó, Kelemen, Szélpál, Osváth - Balogh, Windecker, Szakály - Könyves, Böde, Haraszti
 
Cserék: Holczer, Kulcsár, Poór, Gévay, Báló, Kecskés, Bertus, Bor, Hahn, Sajbán, Bartha, Vas, Debreceni, Szendrei
 
Vezetőedző: Osztermájer Gábor
 
Gólszerzők: Böde 2’, Haraszti 7’, Kecskés 75' (ög.)

Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion
 
ujpedzo1.jpg
 
A kezdő sípszó után rögtön egymásnak estek a csapatok, melyből mi jöttünk ki jobban. A második percben Könyves ugrott ki a bal szélen egy pontos indítással, lerántani sem tudták. A középre tett labdára Haraszti érkezett ütemben, de lövése előtt Onovo hátulról csúnyán buktatta, a megmozdulás természetesen büntetőt ért. Böde magabiztosan értékesítette a tizenegyest, ezzel előnyhöz juttatott bennünket. Vezetésünk már a hetedik percben meg tudtuk duplázni, mikor Balogh támadta le rendkívül erőszakosan a hazai játékosokat a saját tizenhatosukon belül. A dadogó labdát Böde szedte össze, akit csak szabálytalankodva tudtak szerelni a kapu előterében, ami ismét büntetőt ért. Haraszti szintén magabiztosan vágta a hálóba a tizenegyest, 0-2. Az ezt követő negyedórában rendkívül magabiztos focira váltottunk, és több veszélyes indulást vittünk végig, valamint két ígéretes sarokrúgást is elvégeztünk. A szünetig többször, hosszú percekig eldugtuk a labdát, és mi irányítottuk a játékot. Ellenfelünk igazán veszélyes momentum nélkül futballozott az első negyvenöt percben.

A második játékrész már lassabban, megfontoltabban kezdődött. Öt perc elteltével azonban dicséretes agresszióval ismét magunkhoz ragadtuk az irányítást. Könyves többször veszélyesen indult meg a bal oldalon, illetve Böde, Haraszti és Balogh is szorongatta a hazai kaput, azonban az utolsó passzokba vagy éppen a lövésekbe hibák csúsztak, így előnyünket nem tudtuk növelni. Vezetőedzőnk az ötvennyolcadik percben cserélt először, Harasztit Hahn, Szabót Bertus váltotta. A félidő derekára már az Újpest birtokolta többet a labdát, de védelmünk stabilan állta a meddő nyomást. A hatvankilencedik percben trénerünk még jobban belenyúlt a felállásunkba, a kezdőcsapatunkból csak Könyves, Windecker és Rácz maradt a pályán, plusz értelemszerűen Hahn és Bertus, a padról pedig Kulcsár, Poór, Gévay, Kecskés, Sajbán és Bartha állt be. A hetvenötödik percben egy hazai szöglet utáni lapos lövésbe Kecskés ért bele szerencsétlenül mentés közben, a labda pedig a lábáról a kapunkba pattant, ezzel faragott hátrányából az Újpest. A nyolcvanadik játékminutumban Bor és Báló is lehetőséget kapott Windecker és Könyves helyett. A meccs hajrájában a hazaiak távolról próbálkoztak, míg mi a szépen felépített támadásokban hittünk. Percekkel a hármas sípszó előtt Bertus tekert középre egy szögletet, amire Bor érkezett pontosan, a lefejelt labda a kapuban köthetett volna ki, ha nem akad el egy hazai lábban. Korán megszerzett kétgólos vezetésünk kitartott a végéig, és győzelemmel zárhattuk a harmadik felkészülési mérkőzésünket.

ujpedzo2.jpg
 
„Az első játékrészben mindkét oldalon voltak lehetőségek, de igazán tiszta helyzetek nem akadtak. Az Újpest a mi térfelünkön próbált labdát szerezni, de ez rájuk jellemző, jól is csinálták. Ugyan szereztünk két gólt, de egyéb különös lehetőségek nem voltak. Jól működtünk, a védelmünk, a középpályánk és a támadósorunk is összhangban volt. Fejlődnünk kell azonban például a kispasszos kijövetelekben. Ezenkívül láttam szép mélységi átadásokat, és nem vagyok telhetetlen, de még többet szeretnék, hiszen ezekből jól játszunk. Még jobban bejátszhattuk volna az Újpest által hagyott területeket. A második játékrész ugyanúgy csordogált, mint az első. Ellenfelünk távolról próbálkozott, de nekünk is akadtak lehetőségeink. Most már nem félidőben cseréltem, az első rész hetven percet kapott, a második húszat, de ez pénteken, a Kaposvár elleni edzőmeccsünkön valószínűleg fordítva lesz. Egy további dologra hívnám még fel a figyelmet, a harmadik találkozónkat vezetik egyedül a bírók, és mindannyiszor kitűnő munkát végeztek. Barátságos attitűddel irányítanak, ami számomra nagyon szimpatikus” - értékelte a mérkőzést vezetőedzőnk, Osztermájer Gábor.Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.8931 )