Hír: Tizennyolcadszorra meccselünk a Zalaegerszeggel
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2021 április 16 - péntek, 12:32


Hazai pályán zsinórban a negyedik győzelmünkre készülünk a ZTE ellen.banner_magy1.jpg
 
Játékosaink a 2020/21-es OTP Bank Liga célegyenesében szombaton, 19:30-as kezdettel a Zalaegerszeget fogadják. A kék-fehérek elleni találkozásaink átlagosan 3.5 gólt hoznak mérkőzésenként, így biztos, hogy ismét egy kiváló meccsnek nézünk elébe, melynek a végén remélhetőleg ismét paksi győzelmet ünnepelhetünk majd. 
 
Csapatunk idehaza igen jó mutatóval rendelkezik a Zala megyei kék-fehérek ellen, hiszen az eddig lejátszott nyolc mérkőzés felét megnyertük, míg kétszer pontosztozkodásra került sor. A ZTE 2008 és 2010 elején tehát immáron több mint tizenegy éve nem vitt el három pontot stadionunkból, maradjon ez továbbra is így! Zsinórban egyébként a negyedik győzelem jöhet össze városunkban a Zalaegerszeg ellen.
 
Ez történt eddig az idei évadban:
 
Október közepén, városunkban Könyves Norbert szerzett vezetést a vendégeknek a huszonötödik percben, de Balogh Balázs még a félidő előtt egalizálni tudott. A pihenő után pedig egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk. Előbb Gévay Zsolt talált a kapuba alig három perccel a második játékrész kezdete után, majd a hetvenötödik minutumban Hahn János állította be a 3-1-es végeredményt.  Az ’egerszegi visszavágón Szépe János szerzett vezetést a hazaiaknak igen korán, már a hatodik percben. A szünetre viszont mi mehettünk előnnyel, hiszen fél óra elteltével Bognár István, majd kicsivel később Hahn János is betalált a zalaegerszegi kapuba, 1-2. A második játékrész legelején Favorov Artem egalizált. A hetvennegyedik percben Bognár újbóli találatával ismét nálunk volt az előny, amit tíz perc alatt sikerült is eladnunk, Babati Benjámin és Könyves Norbert szerzett gólt a kék-fehéreknek, 4-3. A mérkőzés hosszabbításában végül Papp Kristóf mentett egy pontot számunkra, 4-4 lett a vége.
 
Innen jön a folytatás, mindent bele, srácok! Kell a három pont, tartsuk a negyedik helyet!
 
 
_
 
És a múlt szezonban:
 
Az előző szezon három egymás elleni összecsapásából - melyek színhelyei Zalaegerszeg, Paks, Zalaegerszeg ritmusban következtek - számunkra az utolsó kettő sikerült említésre méltóan. 
 
Az első körben, szeptember végén a Zalaegerszeg begyűjtötte a három pontot ellenünk, holott Böde Dániel gyönyörű kapáslövésével mi szereztünk vezetést a kilencedik percben... A paksi találkozón azonban visszavágtunk, hiszen Kelemen Dávid és Böde Dániel szépségdíjas találataival 2-0-s győzelmet arattunk. A harmadik meccs pedig igazán a szív diadala volt. Az akkor még csapatunk mezében futballozó Könyves Norbert majd’ negyedóra után megszerezte számunkra a vezetést, viszont a szünetre már Bobál Gergely találatát követően sajnos egállal vonultunk. A második játékrész nem indult jól számunkra, hiszen előbb Szélpál Norbert vétett öngólt, majd Bobál volt ismét eredményes a hetvenegyedik percben. Ekkor talán mindenki úgy gondolta, eldőlt a mérkőzés, nem így volt. Tíz perccel a vége előtt Böde Dániel értékesített egy jogos büntetőt, a hosszabbítás utolsó momentumaiban pedig Balogh Balázs lőtt távolról a kapuba. 3-3 lett tehát, mellyel felettébb értékes egy egységet szereztünk az akkori bajnoki hajrában.
 
 
 
banner_pse.jpg
 
Egy kis történelem
 
Első találkozásunkkor 2006. október 21-ét írtunk. A Pakson rendezett premierre kellemes emlékekkel gondolunk vissza, hiszen a gólnélküli első félidőt követően az 50. percben Buzás Attila, a 69-ben pedig Kiss Tamás szerzett gólt. Válasz a túloldalról nem érkezett, így mi örülhettünk a végén. A kereken fél évvel később rendezett visszavágón sajnos mi maradtunk találatok nélkül, míg a ZTE négyszer volt eredményes. 
 
A következő szezon nem alakult jól számunkra, idegenben és hazai pályán is vereséget szenvedtünk. 
 
A 2008/2009-es évad egymás elleni párharcai Zala megyében kezdődtek, ahol az első játékrész szintén nem hozott gólt. A második negyvenöt percben viszont kettő találatot is szereztük, Tököli Attila a 61. játékperiódusban volt sikeres, viszont negyed órával később Kriston Attila vétett öngólt, mellyel egalizálta a Zalaegerszeget. 1-1 lett a vége. A paksi visszavágón már talán nem is volt meglepetés, hogy a mérkőzés első felében egyik oldal sem talált a kapuba. A második félidő elején Balázs Zsolt juttatta vezetéshez a kék-fehéreket, amit a 65. percben Tököli Attila egyenlített ki. Több gól nem esett a találkozón, így ismét megosztoztunk a pontokon. 
 
A szombati ellenfelünk ellen vívott párharcaink a 2009/2010-es bajnoki idényben ismét számunkra feledhetőre sikeredtek. Zalaegerszegen 2-1, Pakson 1-2.
 
A kilencedik egymás elleni fellépésünk alkalmával, a 13. percben Kamber Dorde szerzett gólt városunkban, de 15 perccel később Montvai Tibor egalizált, majd Kiss Tamás találatával még az első félidőben megfordítottuk az állást. A szünet után a ZTE pörgött fel előbb, és Rajcomar Prince révén két perc elteltével ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. A hátralévő csaknem egy teljes félidőben nem született újabb gól. 2-2-vel zártuk ezt a meccset. A visszavágót ellenfelünk 1-0-val hozta le. 
 
2011 őszén, Pakson, bár becsülettel küzdöttek a zalaiak, végül nem kegyelmeztünk nekik. Bartha László a 33-ban, majd Szatmári Lóránd a 48. percben talált a vendég hálóba. Stabil előnyünk ugyanakkor 15 perc után, 3 perc alatt elolvadt, miután Máté Péter szinte egymás után szerzett két gólt. Magasföldi József a 71. percben ismét előnyhöz juttatott bennünket, majd 9 perccel a hármas sípszó előtt Kiss Tamás állította be a 4-2-es végeredményt. Egerszegen Kocsárdi Gergely révén az első húsz perc elteltével a hazaiak vezettek, amit egészen a 82. percig tudtak őrizni. Szatmári Lóránd mentett pontot, és 1-1-gyel zárult az a viaskodásunk.
 
 
banner_kv21aprzte.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.9470 )