Hír: Indul a MOL Magyar Kupa
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2021 szeptember 16 - csütörtök, 12:41


E hétvégétől a kupasorozat versengései is elkezdődnek.banner_magy1.jpg
 
Az OTP Bank Ligával idén július utolsó napjaiban vette kezdetét a 2021/22-es szezon. Másfél hónap elteltével, szeptember harmadik hétvégéjén viszont a két éve MOL Magyar Kupára keresztelt széria is elstartol. 
 
A száztizenkét éve alapított kupa megmérettetései az előző évadtól jelentősen átalakultak, ami természetesen az idei kiírásra is megmaradt. A továbbjutás az előző szezontól kezdve minden körben, a döntőt is beleértve, melyet az új Puskás Arénában rendeznek, egy mérkőzésen dől el. Az NBI-es csapatok - köztük ugye mi is - a hatvannégyes főtáblán, a harmadik fordulóban kapcsolódtak be a küzdelmekbe. Ebben a szakaszban idéntől csak az NBI-es csapatok voltak kiemeltek, így egymással nem kerülhettek össze.

A szeptember 2-án tartott sorsoláson kiderült, számunkra a legjobb harminckettő közé a megye I-es UFC Gyömrőn keresztül vezet az út. Az összecsapást szeptember 18-án, szombaton 15:00-kor játsszuk a Budapest melletti kisvárosban, hiszen a mérkőzést mindig az alacsonyabban rangsorolt gárda otthonában tartják. 
 
hatkupliv5.jpg
MOL Magyar Kupa 2020/2021, 6. forduló: Hatvan - Paks 1 - 3

Ellenfelünk „építkezése” 2002-ben kezdődött, ekkorra megalapították az Ifjúsági Labdarúgó Akadémia Gyömrő nevű utánpótlásnevelő bázist. Iskolákban meghirdetett toborzóval indultak, akkor ötven gyermekkel. Mára pedig egy olyan egyesületté nőtték ki magukat, amely már messze túllépett az utánpótlásnevelésen, felnőtt és öregfiúk csapatot is versenyeztet, kétszáz gyömrői és környékbeli sportolót foglalkoztat. A legfontosabb céljuk, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, ahol a gyermekek kiteljesedhetnek, jól érzik magukat, hasznosan, valamint egészségesen töltik szabadidejüket, és ez igaz a felnőtt korosztályokra is. Történetükhöz hozzátartozik, hogy 2005 decembere óta egyesületként működnek, ekkor lett a nevük Utánpótlás Futball Club Gyömrő. 2013-ban vették át a Gyömrői SE megszűnőben lévő labdarúgó-szakosztályát.
 
Hétvégi kupaellenfelünk jelenleg a Pest megye első osztályú, felnőtt bajnokságának tizenhat indulója közül a nyolcadik helyen tanyázik. Négy lejátszott mérkőzésükből kettőt megnyertek, kettőt elvesztettek. Újoncok, hiszen a 2020/21-es kiírásban még a megyei másodosztályban versengtek, és nyerték meg végül csoportjukat, mellyel az idei szériára szintet léphettek. Ami a kupát illeti, tavaly nem voltak tagjai a százhuszonnyolcas főtáblának. 
 
sparilive3a.jpg
MOL Magyar Kupa 2020/2021, 7. forduló: Nyíregyháza Spartacus FC - PAKSI FC 1 - 2

Csapatunk e sorozatban, a tavalyi MOL Magyar Kupa évadában három sikerrel megvívott párharc után a legjobb tizenhat között búcsúzott a Budafoki MTE ellen (2-4). A 2019/20-as szezonban azonban klubrekordot értünk el, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottunk, ahol végül a későbbi kupagyőztes, a Budapest Honvéd gárdája állított meg minket, és Ők is csak a második találkozón tudtak fölénk kerekedni. 
 
Az idei első, gyömrői kupamérkőzésünkre egységesen 1.000 forintba kerülnek a belépők a Mendei úti sporttelepre.
 
Célunk természetesen idén sem lehet más, minthogy minél tovább jussunk, viszont évek óta jól látható, ez ebben a kiírásban sem olyan egyszerű, magától értetődő. 
 
Egy biztos: a kupában is Hajrá, Paks! A magyar csapat!

MOL Magyar Kupa, 3. forduló
2021. szeptember 18., 15:00
UFC Gyömrő - PAKSI FC
Gyömrő, UFC Gyömrő Sporttelep
 
csakvarlive4a.jpg
MOL Magyar Kupa 2020/2021, 8. forduló: Aqvital FC Csákvár - PAKSI FC 2 - 3Ezen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.9708 )