Hír: U19-es Eb-selejtezős győzelem paksi közreműködésekkel
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2021 október 07 - csütörtök, 15:56


Debreceni Ákos és Vas Gábor szerves tagjai a fontos tornát rendező korosztályos válogatottnak.banner_magy2.jpg 
 
A U19-es legjobbjaink szerda este Fehéroroszország ellen megkezdték menetelésük a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornán. 
 
A 2-1-re megnyert mérkőzésen Debreceni Ákos végig a pályán volt, míg Vas Gábor egyelőre a padról figyelhette az eseményket. A sikeres nyitányról tehetségeinket kérdeztük. „Remekül éreztem magam a pályán. Egységes csapatként működtünk együtt, kézben tartottuk a mérkőzést. Mi domináltunk, és voltak szép támadásfelépítéseink is, ami mindenképpen további pozitívum, főleg, ha azt nézzük, ez volt az első októberi mérkőzésünk” - fogalmazott Debreceni, majd így folytatta: „Jól érezzük magunkat, főleg egy ilyen, győztes mérkőzés után a hangulat is kiváló. Megtisztelő érzés, hogy újra képviselhetem a nemzeti csapatot, ráadásul egy Eb-selejtezőn, ahol kezdőként számít rám kapitányunk...” 
 
Vas Gábor ezúttal nem kapott lehetőséget Tímár Krisztián szövetségi edzőnktől, de, mint labdarúgónk elmondta, nem csügged, dolgozik tovább. „Minden rendben van, bár ezúttal nem kaptam szerepet, ugyanakkor felettébb örülök, és boldog vagyok, hogy itt lehetek a többiekkel, továbbá, hogy sikerült győzelemmel kezdenünk. Keményen edzek, és célom, hogy a következő összecsapásokon már a pályán legyen alkalmam bizonyítani” - nyilatkozta honlapunknak maximális elszántsággal Vas. 
 
U19-es válogatottunk szombaton az észtek ellen, jövő hét kedden pedig az osztrákok ellen vív. Lássuk, mit vár a következőktől Debreceni. „Persze az volna a legszebb, ha a további két találkozónkat is behúznánk. Igazán szeretnénk háromból három sikerrel, csoportelsőként továbbjutni. Ami engem illet, frissnek érzem magam, nagyszerűen sikerült a meccs utáni regenerációm is, egyáltalán nem vagyok fáradt, várom a következő megmérettetést.” 
 
Mi pedig szurkolunk nektek, srácok! Hajrá, magyarok! 
 
Október 6. Fehéroroszország-Magyarország, 1 - 2, ETO Park, Győr 
Október 9. Magyarország-Észtország, 17.45, Alcufer Stadion, Gyirmót 
Október 12., Magyarország-Ausztria, 15.00, ETO Park, Győr 

Borítókép: mlsz.hu (Debreceni - felső sor, balról a harmadik)

banner_pse.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.9750 )