Hír: Negyedszer a Gyirmóttal szemben
(Kategória: NB I.)
Küldte: Méhes Tamás
2021 október 15 - péntek, 17:30


2017 májusa után találkozunk ismét a győri csapattal.banner_magy1.jpg 
 
Folytatódnak az első osztály küzdelmei, melyben csapatunkra szombat délután egy gyirmóti túra vár az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában. Eme párharcunk azonban nem tekint vissza nagy múltra, hiszen vendéglátónk mindössze másodszorra tagja a honi labdarúgás legjobb mezőnyének.   
 
A kék-sárgák a 2016/17-es évadban szerepeltek először a NBI-ben, akkor már három kört játszottak egymással a csapatok, így most a negyedik egymás elleni első osztályú találkozónk következik.   
 
Összességében viszont hatodjára vívunk meg egymással, hiszen az NBII 2005/06-os kiírásában játszottunk még két mérkőzést. A kétezres évek elején mindig a vendég gárda örülhetett. Gyirmótról 2-0-val mi hoztuk el a három pontot, míg Pakson 0-3 után a győri alakulat örülhetett. De gyorsan vissza is az első osztályhoz!   
 
Az NBI-es premierre 2016. szeptember 17-én került sor városunkban. A mérkőzés nem hozott gólt, és így volt ez az öt hónappal későbbi visszavágó során is. A harmadik kanyar tehát két gól nélküli döntetlen után következett, ismét Pakson. A találkozó huszadik percében Bartha László szerzett vezetést számunkra, majd öt perccel később Szakály Dénes is betalált, növelve ezzel előnyünket. Bő fél óra múlva Szakály duplázott, 3-0 ide. A gyors és kiváló kezdésünk ellenére több gólt már nem hozott a mérkőzés.   
 
  
 
Innen jön tehát a folytatás. A párharc külön pikantériája, hogy ellenfelünk vezetőedzőjét, Csertői Aurélt senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen 2014-től 2019-ig a remek mester irányította együttesünket.   
 
Ismeretség azonban ide vagy oda, természetesen három ponttal távozni Gyirmótról, ezért mindent bele, srácok! Hajrá, Paks!
 
banner_pse.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.9763 )