Hír: Debreceni is nagyszerűen helytállt az olaszok ellen
(Kategória: UTÁNPÓTLÁS)
Küldte: Méhes Tamás
2021 november 12 - péntek, 18:30


Az U19-es válogatott felkészülési mérkőzésén bal szélső védőnk végig a pályán bizonyíthatott.banner_pse.jpg

Ahogy arról hírt adtunk, a válogatott hétvégére csapatunkból Debreceni Ákos kapott meghívót, méghozzá az U19-es legjobbak közé. Ákosék pedig a két Olaszország elleni edzőmérkőzésükből az elsőt pénteken abszolválták is. A küzdelmes találkozót végül ugyan 1-0-ra elvesztették, de - mint játékosunktól megtudtuk - a roppant nehéz és kemény olasz gárda ellen ez annyira nem is rossz eredmény. 

„Huh, hát belülről ez a találkozó rettentő más volt, mint az eddigiek” - kezdte érdeklődésünkre Debreceni. „Az olasz válogatott teljesen másfajta futballt játszott, mint például a szerbek nemrég, ami fejlődés szempontjából kiváló volt számunkra. Megtapasztaltuk, milyen egy ilyen szintet képviselő gárdával mérkőzni. Végig kemény koncentrációra volt szükség, elég lett volna egy kisebb hiba, és akár nagyobb gondjaink is lehettek volna. Nagyon figyelnünk kellett tehát, teljesen más ritmus volt, mint amihez hozzászoktunk, fizikálisan is feladták a leckét, de bírtuk. Úgy gondolom, a végeredményre sem lehet panasz, persze örültünk volna egy döntetlennek, sokat tettünk érte.” 
 
Fiatal tehetségünkre - akárcsak a múlt hónapban zajlott Eb-selejtező torna mindhárom mérkőzésén - ezúttal is végig a pályán számított Tímár Krisztián szövetségi edző. „Úgy érzem, sokat tudtam tanulni és fejlődni ezen a találkozón. Véleményem szerint fel tudtam venni a kesztyűt olasz ellenfeleinkkel” - fogalmazott tizennyolc éves labdarúgónk saját teljesítményéről, akit végül a hangulatról kérdeztünk. „Mindenki jól érzi magát, továbbá vezetőedzőnk is azt mondta, büszkék lehetünk erre az eredményre, ahogy lehetett, úgy rendben volt a játékunk egy ilyen erős olasz csapat ellen.” 
 
A két gárda hétfőn újra összeméri egymással erejét, természetesen arra a mérkőzésre is sok sikert kívánunk nemcsak Ákosnak, az egész csapatnak. 
 
Hajrá, magyarok!
 
Fotók: mlsz.hu

banner_magy1.jpgEzen hír származási helye: PAKSI FUTBALL CLUB
( http://paksifc.hu/news.php?extend.9817 )