harajorajt1.jpg

Haraszti élvezi a futballt és a bizalmat

2022. aug. 17.  -  NB I.
Remek beadások, nagy motiváció, kiváló hozzáállás - mindhárom meccsünkön kulcsszerepben
Remek beadások, nagy motiváció, kiváló hozzáállás - mindhárom meccsünkön kulcsszerepben
banner_magy2.jpg
 
Varga Barnabás kispesti mesterhármasán túl semmiképpen se menjünk el Haraszti Zsolt remek beadásai, szerepvállalása és mentalitása mellett sem. Beszélgetésünket a Bozsik Arénában történtekkel indítottuk. „Felemás gondolatok voltak bennem a pályán, hiszen amellett, hogy éreztem, jól megy a játék, mégis gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Honvéd” - kezdte Haraszti. „Rögtön tudtam, extrákat kell elővenni, mivel az nem lehet, hogy ennyire sima hazai gőzelem szülessen. Már az első félidőben adódtak lehetőségeink, ám azok centikkel a kapu mellé mentek, a második játékrészben viszont már megjöttek a gólok. Persze jó lett volna végül a győzelmet is megszerezni, de ne legyünk telhetetlenek, előbb 2-0-ról álltunk fel, majd a 3-2-t is kiegyenlítettük.”
 
Az immáron kétszáztizenkilenc NBI-es mérkőzést maga mögött hagyó ikonunk nagyszerű rajtot vett a 2022/23-as kiírásban. A Fehérvár elleni nyitányon fontos gólpasszt adott újdonsült csatárunknak, Varga Barnabásnak, majd a második körben, a Vasas otthonában gólt szerzett, legutóbb pedig a Honvéd-pályán rajzolt két labdát is tűpontosan szintén Varga fejére. „Lehet mondani, elkaptam a fonalat, de nem szeretném túllihegni sem. Érzem, most jól megy a futball, és a vezetőedzőnk is bízik bennem, ami egyrészről hatalmas segítség, másrészről teher is. Mindenesetre élvezem a jelenlegi szerepköröm.”
 
Haraszti felettébb nagy motivációját mi sem bizonyítja jobban, minthogy a gólokon és gólpasszokon túl rengeteg labdát is begyűjtött, majd indított azokból veszélyes ellentámadásokat az elmúlt három találkozónk során. „Waltner Róberttel más most a játékunk, mint volt az elmúlt két szezonban. Ezúttal még határozottabban be kell lépjek a játék védekezés részébe, de ez a posztomból is fakad. Összetettebb feladatok hárulnak tehát rám, sokat kell segítenem a középpályának, ugyanakkor ez kölcsönös is Windeckeréktől. Élvezem a játékot, és próbálom minden meccsen megadni a csapat szabását a pályán.”
 
harajorajt2.jpg
 
Csapatunk két hazai találkozója között kereken egy hónap telik el, hiszen az első forduló után (Fehérvár), amit idehaza játszottunk, úgy hozta a sorsolás, kétszer idegenben (Vasas, Honvéd) léptünk pályára. A negyedik körben már ugyan ismét stadionunkban meccselhettünk volna a Ferencváros ellen, ám a találkozó halasztásra került, az ötödik körben pedig szintén vendégszereplünk (Újpest), és végül augusztus 31-én fogadjuk a Kisvárdát Pakson. „Abból a szempontból, hogy sok idő eltelik két hazai mérkőzésünk között, inkább mentünk volna tovább, ugyanakkor ezt a lyukas hetet kihasználhatjuk arra is, hogy még jobban összetegyük a csapat játékát. Előrefele mindig van, aki betalál vagy gólpasszt ad, viszont a védekezésben még akadnak hibák, szóval éppenséggel jól is kijöhetünk a nem tervezett szünetből.”

Végül támadónkat a bajnoki rajt eredményeiről is megkérdeztük. „Nem indultunk rosszul, persze az relatív, mit nevezünk indulásnak. Van öt pontunk és nem kaptunk ki, ez jó, de igazából a következő két-három mérkőzésünk fogja megmutatni, mire volt elég az első három forduló, valamint, hogy milyen rajtot tudtunk venni” - fogalmazott Haraszti.

Mindent bele, srácok! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
harajorajt3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2022/2023
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 63
2 Kecskeméti TE 33 57
3 DVSC 33 54
4 Puskás Akadémia FC 33 53
5 PAKSI FC 33 49
6 Kisvárda Master Good 33 43
7 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 42
8 Újpest FC 33 41
9 ZTE FC 33 39
10 MOL Fehérvár FC 33 35
11 Budapest Honvéd 33 33
12 Vasas 33 26
33. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   2:0
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:1
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök