tmateebbajnok2.jpg

Európa-bajnok testépítő felel az erőnlétért

2022. nov. 12.  -  Utánpótlás
Utánpótlás szakmai stábunk tagja élete második versenyén lett a kontinens legjobbja.
Utánpótlás szakmai stábunk tagja élete második versenyén lett a kontinens legjobbja.
banner_pse.jpg
 
Tóth Máté immáron a harmadik szezon óta dolgozik klubunk utánpótlás-bázisában, mint erőnléti edző. Fő feladata NBIII-as fiataljaink erőnlétének trenírozása, továbbá az U15-ös korcsoporttól felfelé is besegít csapataink fizikalitásának magasabb szintre emelésébe. Máté kiváló szakmai tudással rendelkezik, amit második számú gárdánk vezetőedzője, Kindl István is méltatott már. Az elmúlt hetekben azonban munkáján túl igazán figyelemre méltó, rangos sportsikereket aratott, melyről mi is büszkén számolunk be. 

„Alapvetően erőemeléssel foglalkoztam, majd abból jött később a funkcionális edzés és a testépítés” - avatott be bennünket mélyebben hétköznapjaiba, második számú hivatásába Tóth, aki azt is hozzátette, hogy a szakmai kiteljesedés miatt kezdett belekóstolni az említett irányvonalakba. 
 
Erőnléti edzőnk első ilyen jellegű versenyeként benevezett hát az október végi Hungarian Elite Tour megmérettetésre, ahol igazi bombaként robbant be a testépítők körébe. „Ez egy úgynevezett naturál verseny, ami a szorosan utána következő - szintén Magyarországon rendezett - Európa-bajnokság kvalifikációs eseménye is volt egyben. A felkészülésem januárban kezdődött, júniusig tömeget növeltem, majd jött a huszonkét-huszonnégy hetes diéta…” 
 
Erőnléti edzőnknek mindez olyan jól sikerült, hogy két kategóriában is az első helyen végzett! 

„…Mivel ezelőtt még nem indultam ilyesfajta versenyeken, az újonc kategóriában nevezhettem, ami mellett a 175 cm plusz osztályban is elindultam. Óriási meglepetés volt számomra, hogy mindkettőben nyerni tudtam, célként a top ötöt tűztem ki.” A sikertörténet tortáján a hab pedig az volt, mikor Máté mindezt az eredményt egy héttel később az Eb-n is megismételte. „Vicces, mert mindenki azt kérdezte, hol voltam eddig, senki nem ismert, ugyanakkor mindenki gratulált, ami nagyszerű érzés volt. Európa-bajnoki címem pedig egyben profi kártyával is járt, valamint meghívást jelent a los angelesi naturál olimpiára, ami szintén büszkeséggel tölt el. A sikeremmel szeretnék példát mutatni a fiatalok számára, hogy lássák, igazi kitartással és kemény munkával minden elérhető.” 
 
Óriási elismerésünk kifejezése mellett beszélgetésünk persze nem maradhatott paksi futball nélkül, rákérdeztünk tehát, mi a helyzet tartalékcsapatunk és idősebb up-gárdáink erőnlétével. „Robbanékonyságban és erőfejlesztésben, valamint a prevencióban is rengeteget tudtunk az elmúlt időszakban előrelépni, fejlődni. Fiataljaink egyértelműen javuló tendenciát és maximális fogékonyságot mutatnak az erőnlét témakörében. Látom rajtuk, hogy hétről hétre jobbak szeretnének lenni. Úgy vélem, jó irányban vagyunk tehát” - szolgált kellemes hírekkel Tóth Máté.
 
Képek: Dunavölgyi Média Team
 
tmateebbajnok1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 14 28
2 Ferencvárosi TC 13 26
3 Puskás Akadémia FC 14 24
4 DVSC 14 23
5 Fehérvár FC 14 21
6 Kecskeméti TE 14 20
7 DVTK 14 20
8 Újpest FC 14 20
9 MTK Budapest 14 18
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 13 13
11 ZTE FC 14 11
12 Kisvárda Master Good 14 10
14. forduló erdeményei
  -   1:1
  -   3:3
  -   3:1
  -   1:2
  -   4:0
  -   4:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök