upsajt1.jpg

Két iskolával és két óvodával is szorosan együttműködünk a jövőben

2021. szept. 22.  -  Utánpótlás
Mérföldkőhöz érkeztünk, melynek igazi nyertesei a gyerekek.
Mérföldkőhöz érkeztünk, melynek igazi nyertesei a gyerekek.
banner_magy1.jpg
 
Ahogy arról megannyi cikkünk szól, valamint az elért eredmények is kiválóan tükrözik, klubunk utánpótlásbázisa folyamatosan fejlődik. Legutóbb például arról írtunk, régiónk tehetségközpontja lettünk, mely minden téren hatalmas ugrás és feladat a jövő generációival foglalkozó szakembereinknek. Ennek sikeres következménye pedig, hogy egymás után gyűjtjük magunk mögé a mérföldköveket, és leszünk egyre nagyobbak, komplexebbek. Örömmel jelentjük, hogy a mai napon ismét egy határvonalhoz értünk, miszerint egyesületünk két iskolával és két óvodával is jövőbeni együttműködési kontraktust írt alá. 
 
Sajtótájékoztatónkon részt vett Balog Judit ügyvezetőnk, Haraszti Zsolt ügyvezetőnk, Péter Norbert utánpótlás-szakágvezetőnk, továbbá az MLSZ klubfejlesztési osztályáról Velez Attila, valamint az intézmények elöljárói: Pulainé Galambos Erika, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola vezetője; Koósz Roland, a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, akit Heszné Rauth Ildikó tagóvodavezető is elkísért. Szeretettel vártuk körünkbe Molnár Adriennt is, a Paksi Napsugár Óvoda intézményvezetőjét, de Ő sajnos betegség miatt nem tudott részt venni bejelentésünkön, ezúton is jobbulást kívánunk számára.
 
upsajt2.jpg
 
Elsőként ügyvezetőnk fogalmazta meg a kontraktus fontosságát. „Klubidentitásunkhoz szorosan kapcsolódik a saját utánpótlás nevelése, folyamatos fejlesztése és kiemelt figyelme. Ennek, valamint az egyedülállóan csak magyar játékosok foglalkoztatásának következménye, hogy a nálunk pallérozódó gyerekek számára reális perspektíva lehet, hogy eljuthatnak a felnőtt, NBI-es csapatunkig.  Az elmúlt tizenhat év alatt közel húsz utánpótlás vagy felnőtt válogatott játékos nőtt ki utánpótlásképzésünkből, mely szám nagyságát tovább fokozza az a tény, miszerint Pakson sosem volt akadémiai rendszer. Köszönhető ez tehát a klubnál dolgozó szakemberek áldozatos munkájának, felkészültségének. Ezen megállapodásokkal pedig egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, melynek győztesei a gyerekek. A fiatalok így már az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozataiban megismerkedhetnek a labdarúgással. Az itt jelen lévő intézményekben olyan partnerekre találtunk, akik szintén fontosnak tartják a sportot és pedagógusaik edzőinkkel közösen magasabb szintű képzést nyújthatnak a gyerekek számára. Bízunk benne, hogy ezek az együttműködések mind az intézmények, mind a klub, mind pedig a gyerekek számára gyümölcsözőek lesznek és hosszú távon partnerek leszünk” - emelte ki Balog Judit. 
 
Na, de hogy miről is szól az iskolákkal és óvodákkal kötött megállapodásunk, annak részleteiről már utánpótlás-szakágvezetőnk beszélt. „A több intézménnyel történő szerződéskötésünkkel egy, a korábbi években már tervezett lépést tettünk meg. Én is csak ismételni tudom, mekkora mérföldkő ez a klub életében. Ezzel egy hiányt pótoltunk most, hiszen alsó korosztályainkban egyfajta tömegesítést tudunk elindítani. A piramis szemszögéből pedig roppant fontos, hogy egy bázisnak az alapjai szélesek legyenek. Fontos továbbá, hogy mostantól mi tudunk bemenni az iskolákba, óvodákba, nem a gyerekeket kell kihívnunk a pályára, ami mindkét fél szempontjából könnyebbség a hosszú út elején. Azon játékosok, akik már klubunk igazolt labdarúgói, ezzel plusz foglalkoztatást nyertek, akik pedig még nem, azok számára remek ismerkedési lehetőség a sportág alapjaival és szakembereinkkel. Mindenkit megmozgatunk tehát egy adott évfolyamban, és egyfajta általános mozgáskultúrát is nyújtunk” - így Péter Norbert.
 
upsajt3.jpg
 
Koósz Roland egy további érdekességre is felhívta a figyelmet, ami az intézmény oldalán jelentkezik. „Ez a kapocs nemcsak azt hozza magával, hogy ha van a futball szempontjából tehetséges gyerek az iskolában, óvodában, akkor Ő megkapja a megfelelő támogatást, mi a kicsi gyerekeknél mozgáskoordinációs lehetőséget is látunk benne. Például egyszerre tanulják meg használni jobb, illetve bal lábukat, ami a gondolkodás és a logika fejlődésének tekintetében is nélkülözhetetlen, és már a matek tantárgynál járunk. Így a tanulásuk szempontjából is felettébb fontos az ilyesfajta megállapodás. A mozgás által megannyi agyi tevékenység fejleszthető, és ebben a korban a gyerekek nyitottak az ilyen dolgokra. A sport irányából tehát a tanulás felé rettentő sokat fog adni számukra ez a dolog” - nyilatkozta a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. 
 
Nagy örömünkre az MLSZ klubfejlesztési osztályáról Velez Attilát is köszönthettük, aki a következőképpen látta eseményünket. „Úgy gondolom, ez a mai megállapodás mindenképpen egy óriási előrelépés a PAKSI FC számára. A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja mindig is az, hogy ne a gyerekeket próbáljuk kihozni az egyesületekhez, sokkal inkább az egyesületeknek kell „betörni” az intézményekbe, mely által sokkal nagyobb tömeget tudnak monitorozni. Továbbá tudomásul kell vennünk, hogy más sportágakkal is versenyeznünk kell, és, ha ott vagyunk az alapoknál, az óvodákban és az iskolákban, megannyi tehetséges gyereket irányíthatunk a labdarúgás felé” - fogalmazott honlapunk érdeklődésére Velez.
 
A megállapodások szignózása után kezdetét vette tehát klubunk és utánpótlásbázisunk egy új fejezete, mely remek pillére lehet jelenlegi sikereink jövőbeni fenntarthatóságának. Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
upsajt4.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök