vid22majele.jpg

Harminckilencedszer a Fehérvár ellen

2022. máj. 13.  -  NB I.
A szezon utolsó mérkőzését vívjuk Székesfehérvárott a hétvége első napján.
A szezon utolsó mérkőzését vívjuk Székesfehérvárott a hétvége első napján.
banner_magy1.jpg
 
Csapatunk szombaton 18:30-kor. a 21/22-es OTP Bank Liga záró fordulójában, a MOL Fehérvár FC ellen lép pályára a MOL Aréna Sóstóban. Jegyinformációk ITT!
 
A szezon első egymás elleni találkozóját is Székesfehérvárott rendezték. Negyedóra elteltével ugyan hátrányba kerültünk, de Ádám Martin a hatvankilencedik percben egalizált, ekkor úgy nézett ki, még a három pont is meglehet, ugyanakkor hat perccel a hármas sípszó előtt a hazaiak még egyszer be tudták venni a kapunkat, mellyel otthon tartották a pontokat. A paksi visszavágó egy igazi rangadót hozott, melynek a slusszpoénját és három pontját mi gyűjtöttük be. Negyedóra elteltével vendégünk kétgólos előnyre tett szert, ám Haraszti Zsolt a tizenkilencedik percben szépített. Ádám Martin egyenlítésére egészen a nyolcvannegyedik percig kellett várni, majd Lenzsér Bence révén a hosszabbításban a győzelmet is bezsebeltük.
 
Innen jön a folytatás, mindent bele, srácok! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
 
Ez történt a tavalyi idényben:
 
Először Fehérvárott mérkőztünk meg egymással augusztus 22-én. A meccs első félideje nem hozott találatot, és sokáig a második játékrész sem. A hármas sípszó előtt tíz perccel Szélpál Norbert szerzett vezetést számunkra, úgy nézett tehát ki, elhozzuk a három egységet, de aztán a hosszabbítás második percében Hodzic Armin egalizált. Ezt követően jött a paksi visszavágó, ahol kiváló játékkal rukkoltunk elő a piros-kékek ellen. Végig maximális kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, majd a nyolcvankilencedik percben Ádám Martin szerzett győztes találatot számunkra. A harmadik mérkőzésre szintén a szomszédos megyében került sor. A tizenegyedik percben Petrjak Ivan talált a kapunkba, amit aztán a hatvannegyedikben Zivzivadze Budu is bevett. 2-0 ide vagy oda, nem adtuk fel, és jól is tettük. A hetvennyolcadik minutumban Haraszti Zsolt szépített, és hét perccel később már egalizát is. Végül 2-2-vel osztoztunk meg a pontokon pénteki ellenfelünkkel.
 
 
 
  
Múltidéző:
 
Csapatunk először 2006. augusztus 27-én találkozott az akkor még FC Fehérvár névre hallgató aktuális ellenfelünkkel. A Pakson rendezett találkozóra 3000(!) ember volt kíváncsi élőben, ám a népes közönség sajnos 2-0-s vendég győzelmet láthatott a premieren. A fél évvel később, 2007 március 3-án játszott visszavágón Kiss Tamás révén a tizenegyedik percben szereztünk vezetést, amit a nyolcvanegyedik játékrészig őrizni is tudtunk, akkor a hazaiaktól Kuttor Attila vette be a kapunkat. Több gól nem esett a második egymás elleni találkozásunkkor, így pontosztozkodásra került sor. 
 
A 2007/08-as szezonban Pakson került sor a harmadik összecsapásra. Az első félidő utolsó percében Éger László vétett öngólt, így vendégeink vezetéssel mehettek a pihenőre. A második játékrész harmadik percében büntetőhöz jutottunk, amit Buzás Attila értékesített. Úgy nézett ki, ismét döntetlennel zárunk a Fehérvár ellen, de a hosszabbításban Tököli Attila megszerezte a győztes találatot csapatunk számára. 
 
A 2010/11-es szezonban a hazai meccsünkre 4000(!) szurkoló jött ki stadionunkba, és láthatta, hogy csapatunk Bartha László hatodik játékrészben szerzett góljával begyűjötte második győzelmét is székesfehérvári gárdával szemben. 
 
A 2012/13-as évadra ugorva: először a kilencedik fordulóban futottunk össze egymással. Tököli Attila már a nyolcadik percben vezetést szerzett csapatunk számára, de Kovács István a hetvenhatodik játékrészben egyenlített. Több gól nem esett a mérkőzésen, 1-1-es végeredménnyel mindkét csapat 1-1 ponttal gyarapodott. 
 
 
A következő szezon paksi meccse 2-2-es döntetlent hozott. Haraszti Zsolt szerzett vezetést a Vidinek, amire Heffler Tibor válaszolt, majd Marco Vaneira vétett öngólt. Ötven perc elteltével vezettünk, azonban tizenkét játékperccel a vége előtt Nikolics Nemanja egalizált.
 
 
A 2014/15-ös szezonban ismét a visszavágón tudtuk pontokat szerezni. A mérkőzés nyolcvanadik percében Könyves Norbert volt eredményes tőlünk, ellenfelünknek pedig már nem volt ideje válaszolni találatunkra.
 
 
Az egy évvel későbbi kiírásban 2015. szeptember 12-én fogadtuk a piros-kékeket. Vinícius Paulo öngólját követően a huszonnyolcadik percben nálunk volt az előny. A második játékrész ötödik percében Szabó János begyűjtötte a második sárga lapját is, így emberhátrányba kerültünk, de nyolc perccel később büntetőhöz jutottunk, amit Szakály Dénes sikeresen értékesített. Hiába játszottunk tíz emberrel, a túloldalról nem jött válasz, így a hármas sípszóig maradt a 2-0.
 
 
A 2016/17-es szezon július 24-én rendezett paksi meccsén Feczesin Róbert a huszonhatodik percben megszerezte a vezetést vendégeink részére. Tőlünk az ötvenkettedikben Gévay Zsolt egalizált. Több gól nem esett a mérkőzésen, egy pontot tudtunk itthon tartani.
 
 
Az egy esztendővel későbbi találkozásinkból a harmadikat kell kiemelnünk, amikor is az első félidő gól nélkül futott ki, majd a hatvanhetedik játékrészben Haraszti Zsolt talált a kapuba. Ezen a meccsen több találatot nem szereztünk, de nem is kellett, hiszen a vezető gólunkra nem érkezett válasz a túloldalról. 1-0-val zsebeltük be a három egységet.
 
 
A 2018/19-es kiírás első egymás elleni összecsapását 2018. július 28-án rendezték. Tőlünk Simon András az első fél órában kétszer is a kapuba talált, ám ebből egyszer sajnos nem a jó oldalon. Az 1-1-es állás kitartott a végéig, így pontosztozkodásra került sor.
 
 
A harmadik fordulóban csapatunk kellőképen harcosan futott ki stadionunk gyepére, aminek meg is lett az eredménye. A huszonkettedik percben Hahn János szerzett vezetést számunkra, ám a félidő előtt tíz perccel Stopira egyenlített, de Könyves Norbertnek köszönhetően a szünetre mégis mi mehettünk boldogabban. A második játékrész elején Scepovic Marko egalizált, és mint végül kiderült, beállította a 2-2-es végeredményt.
 
 
A 2019/20-as szezonban december 7-én léptünk pályára a sóstói stadionban. A roppant jó mérkőzés első félideje ugyan nem hozott gólt, de a szünet után tíz perccel már nálunk volt az előny, Szabó János talált a hazai kapuba egy mértani pontosságú beadást követően. Ugyan a piros-kékek próbálták nyomást helyezni ránk, nem hagytuk, és a hetvennyolcadik percben a csereként beálló Könyves Norbert is bevette a fehérváriak kapuját. Két gólunkra és nagyszerű játékunkra a tabella második helyezettjétől nem érkezett válasz, így először ünnepelhettünk győzelmet a Fejér megyei városban. Az évad másik két, paksi mérkőzése egy 0-2-es vereséget (augusztus 24-én) és egy értékes 0-0-s döntetlent hozott (május 30-án).
 
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 24 52
2 PAKSI FC 25 50
3 Fehérvár FC 25 42
4 DVSC 25 36
5 Puskás Akadémia FC 25 36
6 DVTK 24 35
7 MTK Budapest 25 35
8 Kecskeméti TE 25 33
9 Újpest FC 25 31
10 ZTE FC 25 29
11 Kisvárda Master Good 25 20
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 25 20
25. forduló erdeményei
  -   5:1
  -   1:1
  -   2:1
  -   2:1
  -   2:2
  -   0:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök