felcsut23ele1.jpg

Huszonnegyedszer a PAFC ellen

2023. febr. 24.  -  NB I.
Az októberben Paksról elvitt három pontot kell hazahoznunk.

Banner Magy2

  
Az OTP Bank Liga következő fordulójában, szombaton öt órakor csapatunk a Puskás Akadémia ellen lép pályára Felcsúton, a meccs pedig újból egy igazi rangadónak ígérkezik!
 
Beharangozó cikkünk elején tekintsünk rá az egymás elleni mérlegre, mely 10-20-zel jelenleg egál 3 döntetlen mellett. A gólarány 47:38 ide, ez mérkőzésenként 3.7-es gólátlagot jelent. Felcsútról eddig két győzelmünk van, 2017 szeptemberében Simon Ádám és Bertus Lajos góljaival 2-1-re nyertünk, míg 2021 augusztusában 6-1-re ütöttük ki a PAFC-ot hazai pályán. Féltucat gólunkat Sajbán Máté (2), Bognár István (2), Ádám Martin és Nagy Richárd hozták össze, vezetőedzőnk akkor is Bognár György volt.
 
Jegyinformációk a találkozóra ITT
 
Az idei első randevúnk sajnos nem sikerült jól. Corbu Marius már a hetedik percben vezetést szerzett a felcsútiaknak Pakson, amit ugyan Varga Barnabás a szünet előtt egalizált, de a második játékrészben Favorov Artem és Baluta Alexandru találataira már nem tudtunk válaszolni.   A városunkból elvitt három pontot kell most tehát visszaszereznünk.
 
Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
A tavalyi kiírásban először a Pancho Arénában randevúztunk egymással, ahol féltucatnyi gólunkra a hazai oldalról csak egy érkezett válaszul. Negyedóra elteltével Sajbán Máté kezdte a gólgyártást, majd a szünetig Bognár István és Ádám Martin is betalált. A második játékrész elején szépített a PAFC, Plsek Jakub zörgette meg hálónkat. Három perccel később, az ötvenkilencedik játékminutumban Nagy Richárd növelte újra előnyünk, majd Sajbán és Bognár is megszerezte második találatát a mérkőzésen.
 
 
Hazai visszavágónk alkalmával szintén gólzáport rendeztünk. Ádám Martin a nyolcadik, Böde Dániel a huszonhatodik percben és Bognár István az első félidő hosszabbításában talált vendégeink kapujába, ezzel ismét háromgólos előnyt építve a szünetre. Három perccel a találkozó vége előtt Corbu Marius szépített a PAFC-tól, de Sajbán Máté a kilencvenedikben megszerezte a negyedik találatunkat, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt. A haramdik szezonbéli összecsapásunkat Felcsúton 2-0-ra vesztettük el...
 
Innen jön a folytatás! Hajrá, Paks! A magyar csapat!
 
 
A 20/21-es szezon sikerei: Az első Puskás Akadémia elleni összecsapásunkra ki ne emlékezne? 2020. november 7-én, hazai pályán 6-2-es győzelmet arattunk a PAFC ellen. Hahn János mesternégyesén túl Bognár István és Ádám Martin is a vendégeink kapujába talált. A visszavágó egy izgalmas és szoros meccset hozott Felcsúton, de sajnos mindig csak mi szaladtunk az eredmény után, és ugyan Böde Dániel és Hahn János találataival 2-2-re még kiegyenlítettünk, végül 3-2 lett oda. Harmadszor megint Pakson vívtunk, ahol egy óra elteltével még a Puskás Akadémia vezetett, de aztán szűnni nem akaró nyomásunk maximálisan meghozta gyümölcsét. Böde Dániel egalizálását egy vendég öngól követte, majd Bognár István duplázott, 4-2-re nyertünk.
 
 
 
 
Anno
 
Csapatunk 2013. augusztus 10-én találkozott először a Fejér megyei együttessel. A városunkban rendezett premieren öt gól is esett. Kovács Gábor révén már a 6. percben előnyt szereztünk, amit a szünetig tartottunk is. Tischler Patrik, a Puskás Akadémia csatára az 54. percben, büntetőből egalizált, ezután azonban tőlünk Simon Attila nyitotta ki gólzsákját, és vágott hármat. 4-1 lett a vége. A visszavágón a Puskás, Tóth Balázs 80. percben szerzett találatával, 1-0-s végeredménnyel szerezte vissza a három pontot. 
 
 
A 2014/15-ös szezonban először Felcsútra látogattunk, ahol Tóth Balázs a 7. percben szerzett találatával előnyhöz juttatta vendéglátónkat. A válaszunkra egészen az utolsó 10 percig kellett várni, akkor Könyves Norbert juttatta a játékszert a hálóba. Több gól nem esett, így a két csapat egymás elleni történelmében a döntetlen végeredmény is megszületett. A paksi visszavágó első játékrésze eseménytelenül zajlott, nem úgy a második. Gévay Zsoltot Solymosi Péter azonnali piros lappal kiállította a 61. percben, majd Lencse László értékesítette a megítélt büntetőt a PAFC számára. Ezen történések ellenére mégis mi örülhettünk a végén, amit Bartha Lászlónak köszönhetünk, aki a 74. és a 79. percben is gólt szerezett.    
 
 
A következő évadban - amikor már háromszor találkoztak egymással a csapatok - Felcsúton kezdtünk. A házigazda 1-0-val tartotta otthon a három egységet. Idehaza, a visszavágón Papp Kristóf két találatával, valamint Bacelic-Grgic Stipe segítségével (öngól) és Hahn János sikerével az eredményjelzőn 90 percet követően a mi oldalunkon négy találat állt, míg a vendégeinkén csak kettő (Márkvárt Dávid és Tischler Patrik volt eredményes). A harmadik megmérettetést 2-1-el a Puskás Akadémia húzta be a saját létesítményében. 
 
 
A következő randevúnkra a 2017/18-es szezonban került sor Felcsút - Paks - Felcsút helyszíneket érintve. 2017. szeptember 30-án Simon Ádám és Bertus Lajos góljára a hazaiaktól csak egy válasz érkezett, Knezevic Josip értékesített sikeresen egy büntetőt. A hármas sípszóig több találat nem esett, hazahoztuk a három pontot. 2018. március 10-én, Pakson Bartha László juttatta elsőként, még a szünet előtt a labdát a kapuba. A második játékrész elején felpörögtek az események. A 61. és a 64. percben büntetőhöz jutottunk, mindkettőt Bertus Lajos vágta a hálóba sikeresen. A két tizenegyes között a vendégektől Trajkovski Dejan szerzett gólt. A vége 3-1 lett. A szezonbéli harmadik PAFC elleni meccsünket 1-0-ra elbuktuk. 
 
 
 
A 18/19-es szezonban itthon kezdtük a Puskás Akadémia elleni viadalokat. Hahn János negyed óra elteltével vezetést szerzett csapatunk számára, amit Hegedűs János öngólja tovább növelt. Arabuli Bachana a 76. percben szépített a Fejér megyei gárdának, majd 4 perccel később Lenzsér Bence megkapta a második sárga lapját, így megfogyatkoztunk. Latifi Liridon egalizált is 9 perccel a vége előtt. Mikor már mindenki azt hitte, hogy pontosztozkodásra kerül sor, Hahn János megszerezte a három pontot érő találatunkat a hosszabbítás 3. percében. A Pancho Arénában sokáig úgy nézett ki, Remili Mohamed 32. játékperiódusban szerzett találata elég lesz a győzelemhez, még úgy is, hogy negyed órával a vége előtt, ezúttal Báló Tamás mehetett a többieknél korábban zuhanyozni. A 94. perben Arabuli Bachana egalizált és osztotta szét a pontokat 1:1-es arányban a két csapat között. A tizenharmadik egymás elleni összecsapásunk pedig gólnélküli döntetlennel ért véget.
 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 14 28
2 Ferencvárosi TC 13 26
3 Puskás Akadémia FC 14 24
4 DVSC 14 23
5 Fehérvár FC 14 21
6 Kecskeméti TE 14 20
7 DVTK 14 20
8 Újpest FC 14 20
9 MTK Budapest 14 18
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 13 13
11 ZTE FC 14 11
12 Kisvárda Master Good 14 10
14. forduló erdeményei
  -   1:1
  -   3:3
  -   3:1
  -   1:2
  -   4:0
  -   4:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök