hp23apr24b.jpg

A tizenhetedik mérkőzésünk következik a KTE ellen

2023. ápr. 27.  -  NB I.
A nyolcadik sikerünket szerezhetjük a lilák ellen.

Banner Magy2

Összesen a tizenhetedik egymás elleni viadalunk jön, a statisztika pedig hét győzelmet, öt döntetlent és négy vereséget mutat szemszögünkből. Gólarány 22:19 ide, ami mérkőzésenként 2.6 találatot számlál.

Jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el. 

A pályaválasztást illetően kilencedszer megyünk a közeli Kecskeméthez, kosarunkban pedig eddig három győzelem, három döntetlen és kettő bosszankodás. A jelen évadban az első találkozásunk nem a legjobban sikerült. Az első félidő 0-0-val zárult Kecskeméten, a második játékrészben a hazaiak háromszor is eredményesek tudtak lenni, a túloldalon mi viszont csak eggyel tudtunk válaszolni..., a hazai, viharos szélben rendezett visszavágó pedig egy feledhető 0-0-s döntetlent hozott.

Hp23apr24a

2015. április 25-ét írtunk, mikor - az idei szezonig - utoljára a Kecskeméttel néztünk szembe az NBI-ben. Azt a találkozót is a lilák otthonában rendezték, ahol szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszottuk Kesztyűs Barna piros lapját követően. Ennek ellenére a hatvanadik játékminutumban Balázs Zsolt révén megszereztük a vezetést, öt perccel később azonban Kitl Miklós egalizálni tudott a hazaiaktól. Több találat viszont már nem esett, így 1-1-gyel zárult a párharc. A 2014/15-ös sorozat paksi odavágóján sajnos mindig csak szaladtunk az eredmény után, végül 2-3-at mutatott a kijelző a kilencven percet követően. Figyelemre méltó, hogy Lenzsér BenceSzabó JánosHaraszti Zsolt és Hahn János már nyolc éve is a keretünket alkották a Kecskemét ellen.
Múltidéző 

Első randevúnkra is Kecskeméten került sor 2008. július 28-án. Tököli Attila már a harmadik percben vezetést szerzett, amire a hazaiaktól Csordás Csaba válaszolt tizenegyesből. Tököli azonban a mérkőzés utolsó pillanatában is lecsapott, beállítva ezzel az 1-2-es, számunkra kedvező végeredményt. A paksi visszavágón újra Tököli kezdte a gólgyártást, amira Yannick Mbengono válaszolt, sőt, Csordás Csaba ismét tizenegyest értékesített. A második játékrészt emberelőnyben játszhattuk, Báló Tamás a nyolcvanhatodik percben egalizált, de a győztes gólt már nem sikerült megszereznünk, 2-2 lett a vége. 

A 2009/10-es évadban szinte lemásoltuk az első mérkőzéseinket. Előbb három pontot gyűjtöttünk, majd egyet a KTE ellen. Különbség volt, hogy ezúttal idehaza kezdtünk 2-1-gyel, majd Kecskeméten értünk el 1-1-et. Városunkban Tököli Attila és Böde Dániel volt eredményes, míg idegenben Vayer Gábor talált a kapuba. 

A következő két szezonban mind a négy kiírás alkalmával mi örülhettünk a lilák ellen. 0-1, 2-0, 3-2 és 0-1 lett az eredménysor, 7:2-es gólarányt produkálva. Ez idő alatt Montvai Tibor és Bartha László kétszer, illetve Hrepka ÁdámBöde Dániel és Éger László egyszer volt eredményes aktuális ellenfelünk ellen. 

A 2012/13-as kiírást egy kecskeméti 1-1-gyel indítottuk. Vaskó Tamás öngólja után már az első negyedórában nálunk volt az előny, és úgy nézett ki, a találkozó végéig meg is tartjuk azt, ám Pekár László a kilencvenedik játékminutumban egyenlíteni tudott. A paksi visszavágó 0-1-gyel a liláké lett, érdekesség, hogy góljukat Bertus Lajos szerezte, aki akkor még a KTE gárdáját erősítette. 

2013-ban Nagy Olivér révén a hetedik percben már vezettünk a Széktói Stadionban, ám végül a hazaiak három góljára nem volt ellenszerünk, így ott maradt a három pont. Pakson azonban már nem kegyelmeztünk, és Könyves Norbert, valamint Simon Attila találatával magabiztos győzelmet arattunk.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök