megkellcsin1.jpg

Meg kell csinálni, srácok!

2023. máj. 11.  -  NB I.
Újra a dobogós helyekért és a nemzetközi porondért küzdünk.

Banner Magy2

Óriási lehetőség kapujában csapatunk, hiszen tizenkét évvel a bajnoki ezüstérmünket, valamint az Európa-liga-selejtező menetelésünket követően újra a dobogós helyekért és a nemzetközi porondért küzd klubunk az OTP Bank Liga véghajrájában, úgy, hogy a sorsunk teljes mértékben a kezünkben van.

Eljött az idő, hogy egy kétrészes sorozat keretében a 2011-es csapatunkból szólítsunk meg játékosokat, mit jelent a paksi labdarúgásnak a nemzetközi megmérettetés, illetve arra is kíváncsiak voltunk, mit látnak a jelenlegi keretben, és mit üzennek játékosainknak.

Sipeki István: Szép éveket töltöttem Pakson, szeretettel gondolok vissza pályafutásom azon időszakára. A mai napig követem az eredményeket, és jó látni, hogy újra összeállt egy erős csapat. Látszik, hogy együtt vannak a srácok és összetartó a brigád, Bognár György filozófiája pedig ül a játékosoknak. Kívánom, hogy minél feljebb jussanak a tabellán a bajnokság célegyenesében. Hatalmas élmény a nemzetközi kupaszereplés, minden héten utazás komoly tétmeccsekkel fűszerezve. Nagy szenzáció lenne újra érmet nyerni a városnak. Óriási boldogságot tud okozni a szezon végén, ha a dobogón végez az öltöző, a sok-sok meló, ami addigra benne van, mind megszépül. Fontos ugyanakkor, hogy hozzáállásban a következő három meccs alatt nem a dobogóval kell foglalkozni, mindig csak az adott feladatot oldják meg a srácok, és szép vége lesz az évadnak.

Megkellcsin3

Magasföldi József: Mindenekelőtt már most szeretnék gratulálni a fiúknak az idei szerepléshez, hiszen lenyűgöző volt az elmúlt időszak, nagyszerű meccsek vannak mögöttük. Jön még ugyanakkor három mindennél fontosabb találkozó, és bizony jó lenne mindegyiket megnyerni. Élvezetes és látványos futball jellemzi a Paksot, de számomra még jobban szívmelengető, hogy látom a csapatban azokat a jegyeket, amik anno bennünk is megvoltak, és a bajnoki éremhez, valamint a nemzetközi porond kiharcolásához kellenek. Sok sikert és kitartást kívánok a játékosoknak a hátralévő meccsekhez. A paksi közeg, benne a klubbal, a labdarúgókkal, a szurkolókkal és a teljes várossal, megérdemli a focisikereket. Kívülről is szépen látszik, megvan ebben az öltözőben a tudás, a képesség és a filozófia, hogy kiharcolják a nemzetközi indulás jogát.

Vayer Gábor: Roppant fontos, hogy egy ilyen értékű klubfilozófia sikeres legyen, és ehhez most nagyon közel áll a csapat. Meg kell újra mutatni, hogy szerényebb költségvetéssel is lehet eredményeket hozni túl a magyar NBI-en. Csodálatos látvány, amit a Paks nyújt most már hónapok óta, látványos, nagyszerű meccsek, harcos és technikás játékosok és egy zseniális felfogás a padról. Ilyenek után talán nincs futballt szerető magyar ember, aki ne kívánná ezt a nemzetközi színtérre. Úgy gondolom, a mi 2011-es három El-selejtező fordulónk példásra sikeredett, szeretném, ha a mostani csapat is ugyanilyet élne át. Évek óta hibátlan építkezés folyik a klubnál, itt az ideje ezt országhatárokon túl is megmutatni százszázalék magyar kerettel. Kiemelendő, hogy ez mind meglegyen, a fiúknak meg kell tartani a lendületüket, a mentalitásukat, ami most jellemző rájuk a szezon célegyenesében is. Úgy látom, rettentően együtt van játékos, edző, klub, így ez az atmoszféra segíthet a legkeményebb próbatételek során is, ami még visszavan.

Éger László: Mindig mindenki azért dolgozik, hogy a klub egyre sikeresebb legyen, az pedig, hogy újra esélyünk van a nemzetközi porondra, óriási dicsőség lehet. Ezért kell melózni, futballozni a következő fordulók alkalmával. Óvatosnak kell lennünk, három igen nehéz találkozó vár ránk, a Debrecen és a Puskás Akadémia is oda akar érni, akiknek szintén jó csapatuk van. Ha mindenki százszázalékot nyújt, meglesz, hiszen akkor bárki ellen van esélyünk, ezt sokszor bizonyították már a srácok. A jelenlegi helyzetünket és a lehetőségünket rendkívül higgadtan kell kezelnünk, de erre is képesek a fiúk és a szakmai vezetés egyaránt. Nagy dolgot érhetünk el, aminek a terhét a következő hetekben az ellenfeleken túl szintén le kell győznünk. A 2010/11-es szezon elején senki nem várta el a dobogós helyezést, végül egy jó szériával, csapatösszhanggal, lazasággal összejött, én is látok párhuzamot a jelen korszak és az akkori évad között. Gyerünk, gyerekek!

Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Megkellcsin2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök