bogindul.jpg

Bognár: Speciálisan kell készülnünk az MTK ellen

2023. júl. 27.  -  NB I.
Vezetőedzőnkkel a felkészülés utolsó szakaszáról, az első fordulóról és a sorsolásról is beszélgettünk.

Banner Magy1

Legutóbb a felkészülés középén beszélgettünk, hogyan értékeli az egyhetes szlovéniai edzőtábort?

Kimondható, a tábor jól sikerült, hiszen gyakorlatilag a három felkészülési mérkőzés miatt mentünk ki, melyek mindegyike elérte a célját. Ezekre a találkozókra fókuszáltunk, mivel remek ellenfelek ellen tesztelhettünk. Sajnos a sérülések miatt a védelmet továbbra sem sikerült véglegesítenünk, így az MTK ellen e tekintetben speciálisan kell készülnünk. Két-három hetet biztos csúszik a kezdőcsapatunk kialakítása, ugyanakkor vannak megfelelő játékosaink a pénteki találkozónkra.

Általában a tábor után és a bajnoki rajt előtt még egy hazai „főpróba” is szokott lenni egy másodosztályú ellenfél ellen. Ezúttal azonban a hazaérkezésünket követő hétvégén már rajtol is az új évad…

Az első forduló előtti, NBII-es ellenfél elleni edzőmeccsek általában már „csak” a pozitivitást szolgálják, mi most egy komoly szaúd-arábiai gárdát győztünk le közvetlenül a bajnoki rajt előtt, ami azért egyáltalán nem rossz… Így várjuk az új szezont.

Mit vár az MTK elleni nyitómérkőzésünktől?

Ellenfelünk célirányosan erősített, egységes csapatnak tűnik, de hogy valóban az-e, majd az idő megmondja, ahogy azt is, ki hogyan építkezett a nyáron, köztük mi is. Pénteken egy igazán jó mérkőzésre számítok. A mi célunk egyértelmű, teljesen mindegy, hogy hívják az ellenfelünket, meg akarjuk nyerni a meccset.

A második fordulóban a DVSC az ellenfelünk, ám a mérkőzés halasztásra került. Mondhatni, kapóra jött?

Érthető a Debrecen kérése, ilyenkor ezekhez hozzá kell járulni, hogy a nemzetközi porondon is minél sikeresebb legyen a magyar labdarúgás. Sérültjeink tekintetében viszont ez valóban plusz egy hét laufot ad számunkra.

Az egyik feljutó ellen kezdünk, majd a harmadik fordulóban a másik feljutó ellen folytatjuk. Hogyan vélekedik a sorsolásról?

Nincs jelentősége, mindenkivel játszani kell, és akkor, amikor azt a sorsolás előírja, ehhez kell alkalmazkodni. Véleményem szerint egyébként pont a bajnokság elején nehezebb a frissen feljutók ellen játszani, mindenki bizonyítani akar, extrán motivált, aztán ez később, a bajnokság előrehaladtával alábbhagyhat.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 32 55
3 Fehérvár FC 32 53
4 Puskás Akadémia FC 32 52
5 DVSC 32 48
6 DVTK 32 44
7 ZTE FC 32 43
8 MTK Budapest 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 32 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 32 20
32. forduló erdeményei
  -   4:3
  -   1:0
  -   1:1
  -   1:3
  -   2:0
  -   0:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök