kindl2324ele1.jpg

Kindl: A legpozitívabb szezonkezdetben vagyunk

2023. júl. 30.  -  NB III.
Vasárnap elindul a NBIII-as pontvadászat is.

Banner Pse

Vágjunk a közepébe! Akárcsak az első számú csapatunk, Önök is hathetes felkészülési idővel számoltak. Hogy sikerült?

A vártnál sokkal többet kaptam a srácoktól, a mögöttünk hagyott hetek alapján úgy érzem, talán a legpozitívabb szezonkezdetben vagyunk. Fiatal, új játékosaink gyorsan beilleszkedtek, elsajátították a filozófiánkat, és nagyszerű edzésmunkát végeztek. Bognár Dávid, klubunk korábbi játékosának visszaérkezése - ezúttal a szakmai stábba - is lendített a gárdán. Dávid minden téren segíti a csapatot, egy fejlesztési szakembert nyertünk az NBIII-as keretünkbe, aki mindenképpen javította a munkánk minőségét.

Az előző szezon eredményei rendre lehetővé tették, hogy megannyi fiatal játékosunk bemutatkozhasson a felnőtt futballban. Idén is sokan belekóstolhatnak majd a kezei alatt a magasabb játékminőségbe?

Igen! Úgy vélem, már az első bajnoki mérkőzésünk alkalmával lesz debütáló fiatalunk, ráadásul a kezdőnkben. Keretünket sok 2006-os, 2005-ös születésű játékossal töltöttük fel a nyáron. A tavalyi évadhoz képest tízen mentek, tízen jöttek, jelentős változáson mentünk tehát át. Sok csapattal ellentétben nálunk nem szűnt meg az U19-es együttesünk, helyette nagyrészt velünk összevonva készülnek. Humánus klubdöntés volt ez, így megmaradt a folytonosság az utánpótlás és a felnőtt futball között.

Térjünk rá az edzőmérkőzésekre. Az eredmény sor változatosra sikeredett, de mi a konklúzió?

Aki ismer, tudja, nem szeretek veszteni, még akkor sem, ha egy edzőmérkőzésről van szó. A számszerű végeredményeink így számomra nem lelkesítőek, ellenben a játékunk képe ígéretes. Egy kiváló Kaposvárral teszteltünk kétszer is, egyszer döntetlen lett, majd a visszavágón az utolsó percekben - mikor az egyenlítésért mentünk - egymás után kaptunk két gólt…, kihagyott a fiatalok koncentrációja. A PAFC II ellen is jó meccset játszottunk, sok helyzetünk volt, főleg az első félidőben. Azon a meccsen is jó szellemiségben játszottunk egy olyan gárda ellen, aki alig cserélt, és szinte végig a kezdősorát szerepeltette. Mutatott játékunk optimizmussal szolgál számomra!

Kindl2324ele3

Mindenképpen ki kell térnünk a bajnoki kiírás változására, például a három csoportból négy lett kevesebb résztvevővel…

Valamivel kevesebb mérkőzést fogunk játszani, ami szerintem teljesen észszerű, hiszen eddig az NBIII volt a legkeményebb bajnokság, úgy hogy sokan közben iskolába járnak, és sok csapatnál dolgoznak is mellette a labdarúgók. A húszcsapatos kiírás nagyon erőltetett menetet eredményezett, most tizenhatan lettünk, ami arányaiban talán nehezebb bentmaradást jelet, főleg, hogy három kieső van. Az azonban örvendetes, hogy régiókra osztva az utazási távolságok jelentősen lecsökkentek.

Majoson kezdenek. Mit vár a nyitánytól?

Nagy bizakodással várom a mérkőzést, és mellette kicsit kíváncsi vagyok, hogy mire leszünk képesek. Ha meg tudjuk ismételni ugyanazt a teljesítményt, mint a felkészülés során, valamint a koncentrációnk kitart végig a kilencven percen keresztül, a számszerű végeredmény számunkra lehet örvendetes majd. Az első fordulót azzal a kerettel vívjuk, akikkel végigvittük az alapozást, mindenkinek adva lesz tehát a lehetőség, hogy éles meccsen megmutassa elszántságát.

Majos után jön az MTK II, majd megyünk Iváncsára, érkezik a Dunaújváros és Mohácson vendégszereplünk. Milyen a sorsolás, milyen rajtot remél?

Meccsről meccsre próbálunk gondolkodni, hiszen a bajnoki keretünk az első csapatunktól is függ. Minden hétvégén próbálunk minél több pontot gyűjteni, és bebiztosítani a bentmaradást, ami az elsődleges célkitűzésünk.

Kindl2324ele4

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök