stlor1.jpg

Fordítás helyett vereség

2023. szept. 24.  -  NB III.
Tartalékcsapatunk ugyan először hátrányba került, ám könnyen a maga oldalára billenthette volna a mérkőzést, ez nem sikerült, az elpuskázott lehetőség pedig megbosszulta magát.

Banner Pse

NBIII., Dél-Nyugati csoport, 8. forduló: PAKSI FC II. - Szentlőrinc 1 - 3 (0 - 1)

Csapatunk összeállítása

Kezdők:
 Simon, Szélpál (Ádám 65’), Temesvári, Lépő, Földi, Hahn (Szécsi 65’), Ulbert (Horváth 46’), Pupp, Pesti, Máté (Zoltán 75’), Győrfi

Cserék: Kovács, Ádám, Horváth, Szécsi, Szabó, Zoltán

Vezetőedző: Kindl István

A Szentlőrinc kerete

Kezdők: 
Héninger, Németh, Tamás, Medgyesi (Sághy 78’), Hleba, Grabant (Kiss-Szemán 71’), Keresztes, Múcska (Kesztyűs 65’), Kiss (Novák 78’), Rétyi, Miklós

Cserék:
 Szmola, Kiss, Sághy, Novák, Cserneczky, Kiss-Szemán, Szabó, Kesztyűs, Ulrich

Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők:
 Földi 76’, ill. Rétyi 30’, 89’, Novák 90’

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

Stlor2

A bajnoksághoz képest iramában és színvonalában egy kifejezetten nívós összecsapás kerekedett. Azt első félidőben inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, mindkét csapat intenzíven, jól futballozott. Egy kétes szituáció után a vendégek büntetőhöz jutottak, amivel a vezetést is megszerezték. A második játékrészben a játékunkon apróbb változtatást hajtottunk végre, aminek köszönhetően be tudtuk szorítani a Szentlőrincet a kapuja elé. Vendégeink ekkor a félpályát sem lépték át, védték a kapujukat és az egygólos előnyüket. Rendre eljutottunk a tizenhatosig, ám azon belül, az utolsó passzoknál mindig belehibáztunk. Később mi is kaptunk egy vitatható tizenegyest, amivel egalizálni tudtunk Földi révén. Egyenlítésünk után mindent elkövettünk a fordításért, és Pesti lábában adódott is rá lehetőség, ám támadónk sajnos egy ütemmel többet várt, így próbálkozását a becsúszó védő blokkolni tudta. Amikor már úgy nézett ki, hogy a játék képe alapján is egy reális döntetlen fog születni, egy átlövést későn blokkoltunk, és két védőnkön megpattanva a hálónkban kötött ki a labda. A találkozó végén a Szentlőrinc egy csukafejessel újból bevette a kapunkba, beállítva ezzel az 1-3-as végeredményt.

„Úgy érzem, eddig az őszi szezon egyik legszínvonalasabb mérkőzését játszottuk egy nagyon szervezett Szentlőrinc ellen, akiknek kívánom, hogy elérjék céljaikat, és visszajussanak az NBII-be. A mai mérkőzés alapján ellenfelünk láthatóan a másodosztályba való. Két erősen vitatott büntetőt láthattunk, egyet ellenünk, egyet a javunkra, az én meglátásaim alapján azonban nem mindegy, mikor jut egy csapat tizenegyeshez. Nagyon sok játékosunk kiváló teljesítményt nyújtott, magas szintű meccs volt. Meglátásaim alapján vereséget nem érdemeltünk, a pontosztozkodás lett volna a reális. Az elmúlt hetekben mutatott teljesítményünk bizakodásra ad okot, az viszont kellemetlen, hogy ennek ellenére nem tudunk pontokat szerezni. Ha fenntartjuk ezt a színvonalat, jönni fognak a pontok” - fogalmazott a mérkőzést követően vezetőedzőnk, Kindl István.

Stlor3

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 15 31
2 Ferencvárosi TC 14 27
3 Fehérvár FC 15 24
4 DVSC 15 24
5 Puskás Akadémia FC 15 24
6 MTK Budapest 15 21
7 Kecskeméti TE 15 20
8 DVTK 15 20
9 Újpest FC 15 20
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 14 14
11 ZTE FC 15 14
12 Kisvárda Master Good 15 11
15. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   0:3
  -   0:0
  -   1:2
  -   3:1
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök