mezobehari23osz.jpg

Huszonnegyedszer a Mezőkövesd ellen

2023. szept. 29.  -  NB I.
Pakson a négy győzelmünkre három döntetlen és három vereség jut - tizenegyedszerre fogadjuk a sárga-kékeket városunkban.

Banner Magy1

A sárga-kékek ellen folytatjuk küzdelmünk az OTP Bank Ligában. Szombat délután, 14:30-kor újra itthon játszunk, jegyinformációk ITT! 

A teljes egymás elleni mutatónkban egy kis lemaradásunk van, ami sajnos annak is köszönhető, hogy az utolsó két mérkőzésünk elvesztettük a Mezőkövesddel szemben. Idáig összesen kilencszer győztük le a ’kövesdieket, négyszer megosztoztunk a pontokon, tízszer nekünk kellett gratulálni a mérkőzés végén. A gólarány 43:41 ide, ami 3.7-es meccsenkénti gólátlagot mutat. A 2017-es februári és a 2022-es márciusi találkozónk emelendő ki a matyóföldiek ellen. Előbbit Szabó J., Gévay, Kulcsár, Papp és Bartha góljaival 5-0-ra, utóbbit Ádám(2), Szabó B. és Szabó J. találataival 4-0-ra nyertük.

Az előző kiírásban Mezőkövesden kezdtünk, ahol 2-1-es győzelmet arattunk, a paksi összecsapáson sikerült visszavágni szombati ellenfelünknek, 0-2 lett a vége. Legutóbb Mezőkövesden találkoztunk, ahol a második félidőben csúnyán összeomlottunk, és így egy 6-1-es vereségbe szaladtunk bele. Van tehát miért revansot vennünk ’Kövesden.Anno

Először 2013. szeptember 27-én találkoztunk a Mezőkövesddel. Az otthonunkban rendezett találkozó 1-1-es végeredményt hozott. A premieren Harsányi Zoltán szerezte meg a vezetést vendégeinknek, amit Simon Attila egalizált büntetőből. A visszavágóra 2014. április 12-én került sor, ahol Bognár István már a negyedik percben vezetést szerzett a Mezőkövesd számára. A házigazdák előnyüket Menougong George révén a huszonkilencedik percben a duplájára növelték. A második játékrész második percében Windecker József talált a kapuba, faragva ezzel a hátrányunkból. Mindösszesen három perccel később Simon Attila egyenlített ki tőlünk. A hátralévő negyven percben gólok helyett a sárga lapokat gyűjtögették a játékosok: vendéglátónktól Szalai VilmosBalajti Ádám és Fótyik Dominik, csapatunkból Éger LászlóKovács Gábor és Windecker József kapott figyelmeztetést, a mérkőzés 2-2-es végeredménnyel zárult.

Az ezt követő két szezonban nem találkoztunk pénteki ellenfelünkkel, hiszen kiesésüket követően nem az NBI-es mezőnyt erősítették.

A 2016/17-es évadban, először Mezőkövesdre utaztunk, ahol, bár a vezető találatot Frőhlich Roland szerezte meg a hazaiak számára, válaszként Haraszti ZsoltBartha László és Hahn János talált be csapatunkból, így 1-3-as végeredménnyel hoztuk haza a három pontot.A paksi visszavágóra 2017. február 25-én került sor, és ekkor arattuk legnagyobb arányú győzelmünket a Mezőkövesdiek ellen. Szabó JánosGévay ZsoltKulcsár DávidPapp Kristóf és Bartha László találataira a vendégeink részéről nem érkezett válasz, így 5-0-ra hengereltünk. Micsoda meccs volt!Ebben a szezonban egy évadon belül már háromszor találkoztak egymással a csapatok. A harmadik egymás elleni mérkőzést Mezőkövesden rendezték. A harmincnyolcadik percben Bacelic-Grgic Stipe talált a kapunkba, amit a hatvanadik percben Kulcsár Dávid egyenlített ki. nyolc perccel később ismét a házigazdáknál volt az előny, Diallo Ulysse volt eredményes. Csapatunk egy perccel a rendes játékidő vége előtt büntetőhöz jutott, amit Bertus Lajos értékesített is, ekkor úgy nézett ki, pontosztozkodásra kerül sor. Gohér Gergő azonban a 90+2. percben otthon tudta tartani a sárga-kékek számára a három pontot.

A 2017/18-as szezon, annak ellenére sem indult jól számunkra a Mezőkövesd ellen, hogy idegenben Szakály Dénes és Lenzsér Bence góljaival 0-2-re vezettünk a hatvanadik percben. A hazaiaktól Veselinovic Lazar a hatvanhatodik játékrészben szépített, majd két perccel később, Kecskés Tamás kiállítását követően, tíz emberre fogyatkoztunk. Előbb Baracskai Roland egyenlített, majd Strestik Marek büntetőből fordított ellenünk. 3-2 lett a vége.

A visszavágón, Pakson Simon Ádám a tizenhetedik percben szerzett vezetést számunkra, amit Koszt Márk vendégeinktől a huszonkilecedikben egalizált. A második félidőben nem esett gól, 1-1-es döntetlen született. A szezon harmadik, Mezőkövesd elleni randevújára ismét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében került sor. Hahn János a tizenharmadikban, Bertus Lajos a huszonkettedikben és Bartha László a hatvannyolcadik percben talált a hazai kapuba, ezzel tetemes előnyt harcoltunk ki. A Mezőkövesdtől Drazic Stefan a nyolcvanegyedik percben szépített, majd a hosszabbítás negyedik percében még egyszer betalált, ezzel 2-3-ra alakította a végeredményt, de ez sok mindenre nem volt elég, hiszen a három pontot nekünk számolták el. Egy szezonon belül tehát három meccs, három különböző eredménnyel.

A 18/19-es évadban újfent Mezőkövesden rendeztek két mérkőzést. Az elsőre 2018. július 21-én került sor a sárga-kékek otthonában. Drazic Stefan találatát csapatunkból Kulcsár Dávid egyenlítette ki, de még a pihenő előtt Szalai Attila is betalált a kapunkba, így a hazaiak vonulhattak nyugodtabban az öltözőbe. A második játékrész legvégén Kulcsár Dávid szerzett öngólt, ezzel eldőlt a három pont sorsa is. 3-1 lett a végeredmény. Pakson azonban visszavágtunk a Mezőkövesdnek. Hahn János és Gévay Zsolt találataira csak Molnár Gábor tudott válaszolni a hosszabbításban, így visszaszereztük az első találkozás alkalmával elvesztett három pontunkat. A harmadik meccs pedig nem úgy sikerült, ahogy azt mi terveztük, hisz’ 2-0-s mezőkövesdi győzelmet hozott.A 19/20-as évad sikerei

A 'kövesdieket ebben szezonban mindháromszor sikerült legyőznünk. Augusztusban idegenben 2-0-ra, decemberben itthon 1-0-ra, majd végül újra Mezőkövesden júniusban ismét 2-0-ra tudtunk nyerni a sárga-kékek ellen.A 20/21-es kiírás

Az első, egymás elleni találkozása sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt mi terveztük, szerettük volna. Berecz Zsombor és Cseri Tamás első félidei góljára tőlünk csak Böde Dániel tudott válaszolni a második játékrészben, így 1-2 lett a vége. Majd Mezőkövesden sem számunkra kedvezően történtek az események. Ádám Martin duplája és Bognár István bombagólja sem volt elég a győzelemhez, bosszantóan végig futottunk az eredmény után, végül a hármas sípszót követően 4-3-at mutatott a sárga-kék stadion eredményjelzője. A harmadik mérkőzést szintén idehaza játszhattuk, nyerni azonban továbbra sem sikerült. A 2-2-es végeredményhez Haraszti Zsolt és Sajbán Máté gólja kellett tőlünk.A 21/22-es szezon

Első randevúnk egyben a szezonnyitó találkozó is volt stadionunkban a matyóföldiekkel, a mérkőzés azonban sajnos nem úgy alakult, ahogy azt terveztük. Bő húsz perc után Besirovic Dino szerzett vezetést vendégeinknek, amit a második játékrész legelején Jurina Marin tudott növelni. Ezt követően kétségkívül összekapták magukat a fiúk, az ötvennegyedik minutumban Sajbán Máté szépített, a hetvenhatodikban Hahn János egalizált. A hátralévő negyedórában szerettük volna mindenáron kicsikarni a győzelmet, amihez lehetőségeink tömkelege adott is volt, gólt végül mégis a ’kövesd szerzett… Calcan Andreias talált a kapunkba tíz perccel a vége előtt, kihagyott helyzeteink - ahogy az lenni szokott - megbosszulták magukat. A másoik bajnoki kör nyitányakor Mezőkövesdre utaztunk. Drazic Stafan a tizennyolcadik percben vezetést szerzett ellenfelünknek, de Sajbán Máté még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A második játékrészben Jurina Marin révén ismét a hazaiak vezettek, amire már sajnos nem tudtunk válaszolni, így maradt a 2-1. Harmadszorra ismét Pakson vívtunk. Ádám Martin a legjobb ütemben, közvetlen a szünet előtt szerzett vezetést számunkra, és a második játékrészt is kiválóan kezdtünk. Gólkirályunk az ötvenedik minutumban ismét bevette a vendégek kapuját. Ezt követően sem volt megállás, Szabó Bálint a hatvannyolcadik percben volt sikeres, míg a végeredményt Szabó János állította be öt perccel a találkozó vége előtt. 4-0-val tehát visszavágtunk az első két vesztes összecsapásért.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök