upert1.jpg

Sikeres erősítések az utánpótlásban

2023. dec. 12.  -  Utánpótlás
Péter Norbert értékelte az elmúlt hónapokat.

Banner Pse

„Szerencsére, ahogyan az előző években, most is minden lehetőség rendelkezésre állt a csapatok és az edzők számára, beleértve az infrastrukturális és az eszközökkel kapcsolatos dolgokat, amelyek szükségesek az edzések és a mérkőzések lebonyolításához” - kezdte értékelését utánpótlás-vezetőnk. „A szezon előtt számos edzőmeccs és torna került megrendezésre, amelyek mind segítették a csapatok és a játékosok felkészülését a bajnoki szezonra. Feladat volt, hogy minden csapatnál kicsit megerősítsük a játékoskeretet, hiszen tehetséges gyerekekre mindig szükség van. Ezt sikerült megoldanunk. A kisebb korosztályok - a korábbi évekhez hasonlóan - a Bozsik-torna több fordulójában is sikeresen szerepeltek, ezáltal bátran mondhatom, az a rendszer, ami az elmúlt években is bevált, továbbra is alkalmazható számunkra. Az U12-es korosztályunkhoz sikerült két-három minőségi játékost igazolnunk, és az ősz közepére a jó kohézió a csapatjátékban és az eredményességben is meglátszódott. A kezdeményező felfogás megjelent, habár nem mindig párosult győzelemmel, de a mérkőzések tartalma rendben volt. Az U13-as korosztály egy erős csapat. Már tavaly bizonyították, komoly tehetségekkel és egyéniségekkel rendelkeznek, ez eddig idén sem alakult másképpen. Az U14-es csapatot sok igazolással kellett teljesen újraszerveznünk, új edző és hat-hét játékos is érkezett. Az elsődleges feladat az volt, hogy felmérjük a képességeket, és mindenki számára megtaláljuk a megfelelő posztot, ahol maximálisan segíteni tudja a csapatjátékot. Ehhez képest a tabellán elfoglalt helyük reális, pont/érték alapján is. Ha az U15-ös korosztályról beszélünk, mindenképp kiemelendő, egy jól összerakott gárdáról van szó, ahol rengeteg tehetséges gyerek kap lehetőséget, illetve ide is sikerült célzottan három játékost igazolnunk olyan posztokra, amelyeket korábban nem láttunk teljesen betöltöttnek. A U16-osokat szintén néhány új játékossal bővítettük, hogy elkerüljük az előző év hibáit. Az igazolások és az edzői segítség, úgy fest, jó hatással voltak a csapatra, hiszen jelenleg vezetik a bajnokságot. A tavaly negyedik helyen végzett U17-es korosztály hiányos posztjait szintén új érkezők töltötték be, nem mellesleg új játékrendszert kezdtek el alkalmazni. Habár az eredmények vegyesek, nem vagyunk elégedetlenek. A U19-es korosztály legnagyobb befolyásoló tényezője mindig az NB III-as csapat versenyprogramja, ehhez mérten kaptak visszajátszókat az adott mérkőzésre. Ugyan néhány eredményben van hiányérzetünk, a legfontosabb, hogy tehetségeink itt már az NB III-as keret felé orientálódjanak. Itt az eredmények szempontjából mindenképpen szeretnénk javulást produkálni” - ért körbe csapatainkon Péter Norbert.

Nem szabad szó nélkül elmenni megannyi korosztályos válogatottunk teljesítménye mellett, hiszen a behívók jó ideje szüntelenül érkeznek. Természetesen így UP-vezetőnkkel erre is kitérünk. „Büszkék vagyunk, hogy rengeteg korosztályba kaptunk válogatott meghívót, letette már a névjegyét Wiesner Balázs és Marosi Máté (U15); Sós Flórián és Galambos János (U16); Éger Zsombor (U17); Pupp Zétény (U18); Horváth Kevin és Pesti Zoltán (U19) is. Ezek a behívók is mutatják, edzőink jó munkát végeznek, de természetesen ez egy komplexebb dolog, a játékosoknak is bizonyítani kell. Mindenki jó úton halad a komoly pályafutás felé.”

Végül a téli szünet elején egy kis előretekintést is kértünk. „A tavaszi menetrenden éppen most dolgozunk. A legfontosabb azonban továbbra is az, hogy a játékosainknak mindent biztosítsunk, ami a fejlődésükhöz szükséges, beleértve például az egyéni képzéseket is.”

Hajrá, Paks! Hajrá, fiatalok!

Upert2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 Fehérvár FC 29 50
3 PAKSI FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 29 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 29 40
8 Kecskeméti TE 29 37
9 ZTE FC 29 36
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 29 20
29. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:1
  -   1:2
  -   5:0
  -   0:0
  -   5:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök