kte_24elefeb.jpg

A 19. Paks - KTE mérkőzés következik.

2024. febr. 10.  -  NB I.
Nyújtsuk tovább a hazai veretlenségi mutatónk!

Banner Magy1

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában, vasárnap ebédidőben a Kecskeméti TE látogat városunkba. A teljes KTE elleni statisztikánk mindeddig nyolc győzelmet, hat döntetlent és négy vereséget mutat szemszögünkből. A gólarány 26:22 ide, ami mérkőzésenként átlagban 2.7 találatot számlál. Jegyinformációk szombatra IDE kattintva érhetőek el. 

Ha a találkozásaink hajnalát nézzük, nem volt kérdés, melyik csapat felé billen erőteljesen a mérleg, hiszen az első nyolc összecsapásunkból hatot behúztunk, két pontosztozkodás mellett. Ez a 2008 és a 2011 közti időszak. A legutóbbi tíz párharcunk már árnyaltabb, és – mondhatni – igazi vegyesfelvágott képet mutat, két paksi, négy kecskeméti sikerrel és négy döntetlennel.

A pályaválasztást illetően kilencedszerre fogadjuk a lilákat, hazai kosarunkban pedig eddig négy győzelem, két döntetlen és két bosszankodás akad. Utoljára 2014 májusában nyertünk itthon aktuális ellenfelünk ellen, akkor Könyves Norbert és Simon Attila szerezte találatainkat. Ezután még kétszer érkezett Paksra a KTE, szintén ’14-ben, októberben 2-3 után vitték el a három pontot, majd 2023 februárjában 0-0-val zártuk a kilencven percet arénánkban.

Az idei szezon első mérkőzését október elején Kecskeméten rendezték. Az 0-0-s első félidő után Osváth Attila szerzett vezetést csapatunk számára a hatvankilencedik percben. Hat perccel később azonban egalizáltak a hazaiak Pálinkás Gergő révén. Több gól már nem esett a találkozón, ami így pontosztozkodással ért véget. 

Innen jön a folytatás. Hajrá, Paks! A magyar csapat.  



Az előző
évadban az első találkozásunk nem a legjobban sikerült. Az első félidő 0-0-val zárult Kecskeméten, a második játékrészben a hazaiak háromszor is eredményesek tudtak lenni, a túloldalon mi viszont csak eggyel tudtunk válaszolni..., a hazai, viharos szélben rendezett visszavágó pedig egy feledhető 0-0-s döntetlent hozott. Egyáltalán nem lett azonban feledhető a harmadik randevúnk, amit ugyancsak a lilák otthonában vívtunk. A hazaiak 2-0-s vezetéssel mehettek a szünetre, majd a második félidőben innen felállva fordítottuk meg a párharcot, és 3-2-vel hoztuk el mindhárom pontot a KTE-től. 



2015. április 25-ét írtunk, mikor - az előző szezonig - utoljára a Kecskeméttel néztünk szembe az NBI-ben. Azt a találkozót is a lilák otthonában rendezték, ahol szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszottuk Kesztyűs Barna piros lapját követően. Ennek ellenére a hatvanadik játékminutumban Balázs Zsolt révén megszereztük a vezetést, öt perccel később azonban Kitl Miklós egalizálni tudott a hazaiaktól. Több találat viszont már nem esett, így 1-1-gyel zárult a párharc. A 2014/15-ös sorozat paksi odavágóján sajnos mindig csak szaladtunk az eredmény után, végül 2-3-at mutatott a kijelző a kilencven percet követően. Figyelemre méltó, hogy Lenzsér BenceSzabó JánosHaraszti Zsolt és Hahn János már nyolc és fél éve is a keretünket alkották a Kecskemét ellen.




Múltidéző 

Első randevúnkra is Kecskeméten került sor 2008. július 28-án. Tököli Attila már a harmadik percben vezetést szerzett, amire a hazaiaktól Csordás Csaba válaszolt tizenegyesből. Tököli azonban a mérkőzés utolsó pillanatában is lecsapott, beállítva ezzel az 1-2-es, számunkra kedvező végeredményt. A paksi visszavágón újra Tököli kezdte a gólgyártást, amira Yannick Mbengono válaszolt, sőt, Csordás Csaba ismét tizenegyest értékesített. A második játékrészt emberelőnyben játszhattuk, Báló Tamás a nyolcvanhatodik percben egalizált, de a győztes gólt már nem sikerült megszereznünk, 2-2 lett a vége. 

A 2009/10-es évadban szinte lemásoltuk az első mérkőzéseinket. Előbb három pontot gyűjtöttünk, majd egyet a KTE ellen. Különbség volt, hogy ezúttal idehaza kezdtünk 2-1-gyel, majd Kecskeméten értünk el 1-1-et. Városunkban Tököli Attila és Böde Dániel volt eredményes, míg idegenben Vayer Gábor talált a kapuba. 

A következő két szezonban mind a négy kiírás alkalmával mi örülhettünk a lilák ellen. 0-1, 2-0, 3-2 és 0-1 lett az eredménysor, 7:2-es gólarányt produkálva. Ez idő alatt Montvai Tibor és Bartha László kétszer, illetve Hrepka ÁdámBöde Dániel és Éger László egyszer volt eredményes aktuális ellenfelünk ellen. 

A 2012/13-as kiírást egy kecskeméti 1-1-gyel indítottuk. Vaskó Tamás öngólja után már az első negyedórában nálunk volt az előny, és úgy nézett ki, a találkozó végéig meg is tartjuk azt, ám Pekár László a kilencvenedik játékminutumban egyenlíteni tudott. A paksi visszavágó 0-1-gyel a liláké lett, érdekesség, hogy góljukat Bertus Lajos szerezte, aki akkor még a KTE gárdáját erősítette. 

2013-ban Nagy Olivér révén a hetedik percben már vezettünk a Széktói Stadionban, ám végül a hazaiak három góljára nem volt ellenszerünk, így ott maradt a három pont. Pakson azonban már nem kegyelmeztünk, és Könyves Norbert, valamint Simon Attila találatával magabiztos győzelmet arattunk.

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök