beharivard24tav1.jpg

Tizenhetedszer a Kisvárda ellen

2024. febr. 23.  -  NB I.
Itt az ideje nyerni 'Várdán!

Banner Magy1

Hétvégén az OTP Bank Liga huszonkettedik játéknapja következik, tehát zárul a második kör, a bajnokság kétharmada. Jegyinformációk vasárnapra ITT. Ezúttal a tizenegyedik helyen tanyázó Kisvárdához látogatunk. A teljes egymás elleni statisztika eddig öt győzelmet, öt döntetlent és hat vereséget jegyez a mi szemszögünkből, 24:25-ös gólaránnyal, ami 3.1-es gól per mérkőzés átlagot jelent.

Kiemelendő sajnos a piros-fehérek elleni rossz idegenbeli statisztikánk, hiszen az ország észak-keleti csücskében mindeddig nem sikerült győzelmet aratnunk. Négy vereség, három döntetlen eddig, így van dolgunk bőven Kisvárdán, ahol az értékes három pont begyűjtése mellett tehát egy borzasztó sorozatot is megszakítanánk, melynek éppen itt az ideje. 

A szezonbéli első találkozásunk alkalmával 3-1-es sikert arattunk Pakson Szabó János, Windecker József és Mezei Szabolcs góljaival. Ezzel összességében már három mérkőzés óta veretlenek vagyunk a 'várdaiakkal szemben (3-1, 2-0, 2-2), akik utoljára 2022 augusztusában örülhettek ellenünk (1-3). 

Innen jön a folytatás! Hajrá, Paks! A magyar csapat.



Az első Kisvárda elleni összecsapásunkra 2018. október 6-án, Pakson került sor. A mérkőzés első játékrészében tőlünk 
Hahn János (16’), Remili Mohamed (19’) és Gévay Zsolt (42’) talált a kapuba. A három találatunkra a vendégeinktől csak Horváth Zoltán tudott válaszolni a 30. minutumban. A második játékrész legelején Gévay ismét betalált, ezzel beállítva a premier 4-1-es végeredményét. A visszavágót a piros-fehérek stadionjában rendezték, a mérkőzés gólnélküli döntetlennel ért véget.





A harmadik találkozót ismét idehaza vívhattuk. Az akkor még folyamatosan épülő és szépülő stadionunkba kilátogató majd’ 2000 szurkoló az első félidőben nem láthatta a labdát a kapuban. A második játékrészből fél óra telt el, amikor is Könyves Norbert kapott egy pontos kiugratást a bal oldalon, majd Felipe Luiz mellett a hálóba emelte a játékszert. A hátralévő negyed órában előnyünket már nem adtuk ki a kezünkből, így itthon tartottuk a három pontot.




A 2019/20-as szezon

Az első meccsen nem sikerült vasárnapi ellenfelünk fölé kerekednünk, 1-0-ra hozták a brusztolós meccset. A visszavágón sokáig úgy tűnt, gólnélküli döntetlent játszunk, azonban Papp Kristóf négy perccel a vége előtt begyűjtötte második sárga lapját, így emberhátrányba kerültünk, amit vendégeinktől Lucas két perc múlva ki is használt. Szívünk és harciasságunk viszont pontot ért, Szabó János a 91. játékminutumban egalizált. Balogh Balázs révén pedig még nyerhettünk is volta, technikás középpályásunk 22 méterről kapura tekert szabadrúgása azonban sajnos centikkel, de mellé ment. A harmadik összecsapásra ismét Kisvárdán került sor, a 2-0-s hazai győzelmet pedig felejtsük is gyorsan el…



A 2020/21-es szezon

Az évadban az első egymás elleni találkozásunkkor, 2020 novemberének középen, Kisvárdán egy igazán iramtalan meccsen 3-1-re buktunk el, majd már 2021 februárjában, idehaza Hahn JánosBognár István és Nagy Richárd góljaival 3-0-ra vágtunk vissza. Végül a harmadik randevúnkra újfent 'várdán került sor, ahol a szezon utolsó meccsét vívtuk, és esetünkben az eredmény nem döntött semmiről, addigra bebiztosítottuk már a negyedik helyünk. Nem tudtunk felpörögni, vereség lett belőle, tovább hosszabbítva a kisvárdai rossz szériánkat...




A 2021/22-es szezon  

Az egymás közti összecsapásaink sora Pakson indult, ahol Asani Jasir negyedik percben szerzett gólját Ádám Martin a huszadikban egalizálta, majd két perc elteltével, Bognár István révén, már nálunk volt az előny. A második játékrész közepén vendégeinktől Navrátil Jaroslav egyenlített, és, mint később kiderült, állította be a 2-2-es végeredményt. A távoli, kisvárdai visszavágó nem indult jól. Mesanovic Jasmin és Melnyk Bogdan révén negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes. Papp Kristóf azonban még a szünet előtt kétszer is bevette a hazai kaput, így döntetlennel fordulhattunk. Böde Dániel a hetvenegyedik játékminutumban fordított számunkra, de ezt az előnyt sajnos nem tudtuk végig megtartani. Asani Jasir állította be a 3-3-as végeredményt. Az utolsó randevút ismét városunkban tartottuk, ám a kupadöntő előtt három nappal vívott összecsapást 0-1-re elvesztettük.




A tavalyi szezonban minden lehetséges végeredmény előfordult találkozásaink alkalmával. Augusztusban Pakson vívtuk első randevúnk, amiből vendégeink jöttek ki jobban, 1-3 lett a vége. Kisvárdán jól kezdtünk, a huszonötödik percben vezetést szereztünk, ami a szünetig kitartott. A hatvannegyedik minutumban egalizáltak a hazaiak, majd negyedóra múltán fordítottak. Csapatunk azonban nem adta fel, a hosszabbításban egyenlítettünk. Harmadjára újra Pakson feszültünk egymásnak, és ismét mindkét félidőben betaláltunk, amire a túloldalról nem érkezett válasz, így 2-0 az utolsó egymás elleni eredményünk.



PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 29 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   ?:?
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök