siminttav24d.jpg

Simon Barnabás: Rengeteget tanulok Szappanostól

2024. márc. 11.  -  NB I.
Fiatal kapusunk remekül kapta el a fonalat válogatott hálóőrünk sérülését követően.

Banner Magy2

A tavalyi szezonban, 2022 novemberében debütálhattál először NBI-es találkozón, amit további hat szerepvállalás követett. Ezek után hogyan indultál neki az idei évadnak?

Fiatal vagyok, így minden szezonban a lehető legtöbbet szeretnék fejlődni, ez volt bennem a mostani előtt is. Céljaim között szerepelt, ha megkapom majd a lehetőséget, éljek vele, és győzelmekhez segítsem a csapatot. Persze tudtam, hogy nehéz feladatom lesz, hiszen Szappanos Péter személyében nyáron válogatott kapus érkezett csapatunkhoz. Tisztában vagyok az erőviszonyokkal, és úgy gondolom, rengeteget tanulhatok tőle.

Hogy indult a közös munka Szappanos Péterrel?

Szapi nagyon hamar beilleszkedett, de ugye ez a mi öltözőnkben mindenkinek könnyen megy. Örültem neki, hiszen egy olyan társ jött, akitől - még egyszer mondom - rengeteget lehet tanulni, ellesni apróságokat, vagy egészen nagy dolgokat. Nagyon segítőkész, mindig elmagyarázza, mit, hogyan lehetne még jobban kivitelezni. Úgy érzem, napról napra még több leszek általa, így maximálisan pozitív szemléletem van, amit a kiváló kapusedzések csak még tovább fokoznak.

Siminttav24c

Miket tudsz ellesni Tőle?

Szapi egy igazi karakter, egy ízig-vérig vezéregyéniség, és ezt nagyszerű közelről megélni. Ehhez kapcsolódóan jó látni, mennyire sokat számít egy kapusnál, ha irányít, folyamatosan instruál a pályán. Fiatal vagyok még, viszont nagyon tetszik ez az irány, úgy vélem, ez a legfontosabb dolog, amit megtanulhatok tőle.

És a kapustechnikai dolgokban?

Rengeteg mindent, például a lábbal való játékot. A mi taktikánkban roppant fontos, hogy nagyot és pontosan rúgjon a kapus, de ott van még a magabiztosság, amiből szintén sokat profitál csapatunk.

Térjünk is rá a kisvárdai találkozónkra, ahol a hetvenhetedik percben kellett beállnod Szappanos sérülését követően…

Nem tagadom, nagyon hirtelen jött. Maga a sérülés nagyon rosszul nézett ki, nagyon sajnáltam, de ahogy Ő is nyilatkozta, végül legalább „csak” a kisebbik rossz történt, ami talán pozitívum. Visszatérve a mérkőzésre, kapusedzőnk, Csernyánszki Norbert gyorsan elmondta, hogy irányítsam tovább a védelmet, aztán már a pályán is találtam magam. Nyugodtságra intettek. Fontos volt, hogy végül kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, és nyertünk is, ez sokat jelentett az önbizalmamnak.

Jött a hosszabbításos újpesti kupamérkőzésünk. Hogy élted meg a nyolcaddöntőt?

Egy igazán izgalmas mérkőzést játszottunk. Nem nagyon éreztem nyomást magamon, próbáltam maximálisan csak az adott dolgokra koncentrálni, mivel régóta nem léptem pályára kezdőként. Az elején csak a biztosra koncentráltam, és szerettem volna a lehető leghamarabb felépíteni magam a találkozón belül. Végül jó hosszú este lett, de újra megmutattuk, hogy a küzdeni tudásunk és a mentalitásunk még mindig nagyon rendben van.

Siminttav24b

A Hidegkuti Nándor Stadionban már több bravúrt is bemutattál…

A múlt héten már egyértelműen magabiztosabban éreztem magam a kapuban, hisz’ egy hét alatt nem kevés meccspercem lett. Élveztem a játékot, a védéseket, és az, hogy végül nyertünk, csak még édesebbé tette a találkozót. Bíztam benne, be fogok tudni mutatni pár jó védést, és ezzel is győzelemhez segíteni a csapatot, ürülök, hogy ez aztán így is lett.

Hogy látod, miben kell fejlődnöd a közeljövőben?

Ahogy jönnek a mérkőzések, úgy szeretnék valamiben mindig egy kicsit előrelépni, például még pontosabb kirúgásokat prezentálni. Mindenben fejlődni szeretnék, mert még mindenben kell is, hiszen fiatal vagyok.

Sokat segítenek a srácok?

Persze, mindenki, de ez így volt tavaly is, mikor az első mérkőzéseimet játszottam. Ha valamikor valamiben hibázok, azonnal körülvesznek, és rögtön csak pozitívan támogatnak.

Siminttav24a

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 29 65
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 29 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 MTK Budapest 29 43
6 DVSC 29 42
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 29 34
11 Kisvárda Master Good 29 25
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   2:1
  -   0:0
  -   ?:?
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök