kupvas24tav2.jpg

A negyeddöntő következik Angyalföldön

2024. ápr. 02.  -  MOL Magyar Kupa
Szerdán újra MOL Magyar Kupa, az elődöntő a tét a Vasas ellen.

Banner Molkup

Bő egy hónap elteltével folytatódik a MOL Magyar Kupa 2023/24-es évada, szerda délután, 17:15-ös kezdettel az Illovszky Rudolf Stadionban lépünk pályára.

Jegyinformációk ITT.

Nem árt átismételni

A továbbjutás - a döntőt is beleértve, melyet a Puskás Arénában rendeznek - egy mérkőzésen dől el. Az NBI-es csapatok a hatvannégyes főtáblán, a harmadik fordulóban kapcsolódtak a sorozathoz. Az OTP Bank Liga résztvevői az első körben még kiemeltek voltak, ám ez a másodiktól már megszűnt.

Eddig

Az augusztus 28-án tartott első sorsoláson az NBIII-as BKV Előre gárdáját kaptuk ellenfélként. A szeptember 16-án rendezett mérkőzésen Beke Péter mesterhármasával, illetve Windecker József, Kovács Krisztián, Skribek Alen és Földi Dominik góljaival 7-0-ra győztünk a sárga-kékek otthonában. A két nappal később tartott második sorsoláson pedig kiderült, november második napján az NBII-es Budapest Honvéddal szemben vezetett utunk a legjobb tizenhat gárda közé. A Bozsik Arénában meg kellett küzdenünk a nyolcaddöntőért, hiszen a rendes játékidő 2-2-es végeredményt hozott, gólszerzőink Könyves Norbert és Hahn János voltak. Miután a hosszabbításban sem esett több gól, tizenegyesek következtek, és végül, Szappanos Péter nagy védésének is köszönhetően, 7-6-tal mi jutottunk tovább. Összecsapásunk után már sorsoltak is, ahol kiderült, a negyeddöntőért az Újpestet kellett legyőznünk február 29-én. A Szusza Ferenc Stadionban aztán ismét túlórázni kényszerültünk, miután a rendes játékidőben 1-1-et mutatott az eredményjelző. Ezúttal azonban nem vittük el a büntetőkig, első gólunkat Skribek Alen, második találatunkat a hosszabbításban Könyves Norbert szerezte.

Ellenfelünk

Ahogy előző két ellenfelünket, úgy egészen biztosan a Vasast sem kell bemutatni senkinek, mivel a honi labdarúgás szintén egyik nagy múltú klubjáról van szó. Mindezek ellenére az utóbbi években rendre az első osztály és a második vonal között ingáztak. Jelenleg az NBII-es tabella harmadik helyét bitorolják, viszont huszonhat forduló után szerzett ötvenegy egységük megegyezik a második helyen álló ETO pontszámával, nagy a harc tehát a feljutó helyért. Térjünk rá a kupára! A négyszeres győztes (’55, 73’, ’81, ’86) a jelen szezonban Dunaharasztin kezdett, ahol 1-0-s győzelemmel ment tovább, majd a Gyirmótot fogadta. Az NBII-es párharcot 3-1-re nyerte, és mehetett Mezőörsre. 1-1 után egészen a büntetőkig húzták, végül 5-4-re nyertek, és jutottak a negyeddöntőbe.

Kupvas24tav1

A kupában utoljára 2023-ban találkoztunk a sorozat ugyanezen szakaszában. A városunkban rendezett találkozó első negyedórájába belealudtunk, és kétgólos előnyt adtunk a fővárosi csapatnak. Érdekesség, hogy a Vasas első gólját Silye Erik szerezte, aki immáron paksi mezben hajt majd az elődöntőért. Varga Barnabás még az első félidőben szépített, de a második játékrész elején vendégeink büntetőből ismét kétgólosra növelték előnyük. Ekkor a kupasorozat negyeddöntőjében nem működött VAR-rendszer, így az erősen véleményes tizenegyest nem lehetett visszanézni. Böde Dániel a hatvannegyedik percben ismét faragni tudott az eredményből, de végül több gól már nem esett a mérkőzésen, így búcsúzni kényszerültünk. A kupapárharc után március végén a bajnokságban találkoztunk utoljára a piros-kékekkel, és 3-2-re nyertünk az Illovszky Rudolf Stadionban. A kupaelődöntőben aztán Budafokra látogatott legyőzőnk, ahol 3-0-val állították meg Őket, a szezon végén pedig a bajnoki tabella utolsó helyén zártak.

Innen jön a folytatás. A kupában is: Hajrá, Paks! A magyar csapat!


MOL Magyar Kupa, 6. forduló

2024. április 3., 17:15
Vasas FC - PAKSI FC
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion



PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 30 68
2 PAKSI FC 30 53
3 Fehérvár FC 30 50
4 Puskás Akadémia FC 30 46
5 DVSC 30 45
6 MTK Budapest 30 43
7 DVTK 30 41
8 ZTE FC 30 39
9 Kecskeméti TE 30 38
10 Újpest FC 30 34
11 Kisvárda Master Good 30 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 30 20
30. forduló erdeményei
  -   1:0
  -   1:2
  -   2:1
  -   0:0
  -   1:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök