hpvasfrad24tav2.jpg

A harminckilencedik Ferencváros elleni bajnokink következik

2024. ápr. 05.  -  NB I.
Ezúttal a Groupama Arénában javíthatjuk statisztikánk.

Banner Magy1

E hétvégén már a 2023/24-es bajnoki évad huszonhetedik fordulóját rendezik az OTP Bank Ligában. Soron következő ellenfelünk pedig a címvédő és bajnokaspiráns Ferencváros együttese lesz.

A vasárnapi jegyinformációkról ITT írtunk.

Az FTC elleni eddigi hét sikerünkből ötöt hazai pályán szereztünk. 2010 novemberében 3-2-re, 2012 májusában 4-2-re, 2017 áprilisában 3-1-re, 2023 áprilisában 3-2-re, és a tavalyi év decemberében újra 3-2-re győztünk. Itthon tehát jobban megy a Fradival szemben, most viszont a Groupama Arénába látogatunk a hét utolsó napján, ahol 2016 novemberében nyertünk 1-2-re, valamint 2020 februárjában 3-0-val hoztuk haza mindhárom pontot.

A legutóbbi találkozásunk igencsak jól indult, hiszen negyedóra elteltével Papp Kristóf és Könyves Norbert révén már 2-0-s előnyre tettünk szert idehaza. Vendégeink a hatvankilencedik minutumban tudtak szépíteni, Marquinhos vette be kapunkat. Öt perccel a hármas sípszó előtt Szabó Bálint értékesített higgadtan egy büntetőt, amivel ismét két gólra nőtt a különbség. A nyolcvannyolcadik percben Lisztes Krisztián faragott előnyünkből, de közelebb már nem tudott férkőzni az FTC, így újra nagy győzelmet arattunk.  

Mindezek ellenére az kétségtelen, és nem elfeledendő, papíron a találkozó toronymagas esélyese a Ferencváros. A közelmúlt egymás elleni mérkőzéseiről összességében ugyanakkor elmondható, egymás után sokszor mutattunk olyan futballt a Fradi ellen, amivel eltüntettük a két csapat közti hatalmas anyagi különbséget. Aláhúzandó, hogy az utolsó kilenc találkozónkon hatszor mi szereztünk vezetést…

Innen jön a folytatás: Hajrá, Paks! A magyar csapat.

Múltidéző:


A két csapat először 2009. augusztus 15-én találkozott egymással. A Budapesten rendezett mérkőzés 1-1-es végeredményt hozott. A premier negyvennyolcadik percében Ashmore James szerezte az FTC vezető találatát, amit aztán Lisztes Krisztián egalizált a hatvankilencedikben. A paksi visszavágóra 2010. március 20-án került sor 6000(!) szurkoló előtt. Az első félidőben mindkét csapat betalált: a vendégektől Elding Anthony, tőlünk Vayer Gábor volt eredményes. A második játékrész ötödik percében Ferenczi István gólja után ismét a Fradinál volt az előny, amire már sajnos nem tudtunk válaszol. 1-2 lett a vége. 

A 2010/11-es szezon már, ugyan csak a visszavágón, de meghozta az első győzelmünket a fővárosi zöld-fehérek ellen. Az évad első, egymás elleni meccse jól indult, hiszen Bartha László már a nyolcadik percben gólt szerzett. A válasz két perccel később érkezett, Heinz Marek talált a kapunkban. Az első félidő vége előtt Szabó János vétett öngólt, így a hazaiak mehettek nyugodtabban a pihenőre. A második játékrészben nem esett gól, így ezen a találkozón nem tudtunk pontokkal gyarapodni. A Pakson rendezett visszavágón a gólok születését tekintve éppen fordítva történt minden. Az első negyvenöt perc nem hozott sikeres találatot, a másodikban azonban rákapcsoltak a fiúk. Vayer Gábor szerzett vezetést csapatunk számára, amit a túloldalon Maróti Béla egyenlített ki. Böde Dániel a hetvenkilencedik percben volt sikeres, ismét előnyhöz juttatva ezzel bennünket, ez alkalommal azonban Miljkovic Emil tudott válaszolni a Fraditól. Négy perccel a mérkőzés vége előtt Montvai Tibor billentette a mi oldalunkra a találkozót. 3-2-vel hoztuk a meccset.

A 2011/12-es idény első meccse nem hozott ekkora izgalmakat, 0-0-val zárult a kilencven perc Budapesten. Pakson ismét örülhettünk. Böde Dániel már a tizedik percben betalált, azonban erre vendégeink Klein Martin és Oláh Lóránt találatával válaszoltak a tizennyolvadi és a huszadik percben. Ezt a teljesítményt, miszerint két perc alatt két gólt is lehet lőni, Kiss Tamás egymaga még az első játékrészben bebizonyította. Ő a harmincötödikben előbb egalizált, majd a harminchetedikben vezetést szerzett részünkre. A szünetet követően két perccel Szatmári Lóránd tovább növelte az előnyünket, míg a Fraditól válasz már nem érkezett, így a hármas sípszót követően 4-2-t mutatott az eredményjelző.


A következő szezon egy pesti 2-2-vel indult, ahol az FTC-től 
Ionescu Andrei és Gyömbér Gábor mellett Jovanovic Aleksandar talált a kapuba, utóbbi a sajátjába, amihez Simon Attilánk találata párosult, így alakult ki a pontosztozkodás. A visszavágón LeonardoBesic Muhamed és Klein Martin találataival tetemes előnyt szerzett vendégünk. Szépíteni csak Lázok Jánosnak sikerült.

A 2013/14-es évad ismét egy 2-2-s egymás elleni végeredménnyel indult, csak ez alkalommal az első randevút mi tartottuk. Böde Dániel, aki ekkor már az FTC játékosa volt, a negyvanharmadik percben juttatta előnyhöz csapatát. Tőlünk Bartha László és Simon Attila válaszolt, vendéginktől pedig Jenner Julian egalizált. A szezonbéli második találkozáson a Fradi odahaza 2-0-val gyűjtötte be a három pontot.


A 2014-es év második felétől, együttesünk szemszögéből a Ferencváros ellen sajnos egy rossz periódus vette kezdetét, amit két 0-0-s pontosztozkodás foglal keretbe 2014. november 1-től 2016. augusztus 6-ig. E két dátum között négy vesztes meccset (0-1, 2-0, 0-5 és 5-2) játszottunk a budapesti zöld-fehérek ellen.

Ezt az időszakot gyorsan elfeledve ugorjunk is tovább. 2016. november 5-én egy idegenben aratott 1-2-es győzelemmel lett ismét kiegyenlített a két csapat egymás közti versengése. A Groupama Arénában Hahn János a tizennegyedik percben volt eredményes, majd az ötvenhetedikben Koltai Tamás duplázta előnyünket. A Fradi oldaláról, négy perccel a vége előtt Busai Attila szépített.


A szezonbéli harmadig találkozásunkra 2017. április 12-én került sor Pakson. 
Bartha László és Haraszti Zsolt góljaival 2-0-ra vezettünk az összecsapás szünetére. Hajdú Ádám a hetvenkilencedik percben szinte bebiztosította a győzelmünket. A végeredményt Böde Dániel nyolcvannyolcadik percben szerzett szépítő gólja állította fel, ami után az eredményjelző így 3-1-et mutatott egészen a mérkőzés lefújásáig.


A 2017/18-as idényben Ferencváros - Paks - Ferencváros volt az egymás elleni menetrendünk, az eredmények pedig 1-1, 0-2 és 2-2.

Az első mérkőzésen Varga Roland találatát Hahn János egyenlítette ki.

Miután a Fradi otthonunkból elvitte a három pontot, a Groupamában Gévay Zsolt és Papp Kristóf góljaival sokáig úgy nézett ki, vissza is szerezzük az egységeket, hisz’ a túloldalon csak Blazic Miha tudta a kapunkba juttatni a játékszert. Andó-Szabó Sándor azonban a mérkőzés hosszabbításában büntetőt ítélt a hazai csapat javára, amit Varga Roland a kilencvenötödik percben(!) sikeresen értékesített is, így végül döntetlennel zártunk.
A 2018/19-es évadban is a fővárosban kezdtünk, és ott is fejeztük be az egymás elleni viadalokat. 2018. augusztus 18-án 
Petrjak Iván a harmadik percben vezetéshez juttatta vendéglátónkat, de Hahn János még az első félidő hosszabbításában egalizált. A második játékrészben nem esett gól egyik oldalon sem, így 1-1 lett a találkozás vége. Majd idehaza és a fővárosban is vereséget szenvedtünk…


A 2019/20-as szezon első két meccse igencsak felejthetőre sikeredett számunkra, nem úgy a harmadik összecsapás. A szezon véghajrájában, június 10-én nagyon kellettek a pontok, mikoris a bajnokaspiránst fogadtunk otthonunkban. Csapatunk pedig a szív és a lélek diadalával a találkozó hosszabbításában, 0-2-es hátrányból állt fel, és ért el 2-2-es végeredményt.


A 20/21-es szezon első, egymás elleni összecsapásunk elég érdekesre sikeredett, hiszen az első számú gárdánkat akkor sújtó megannyi pozitív koronavírus-teszt miatt sok alapemberünk hiányzott keretünkből, ezért halasztási szándékkal fordultunk az FTC felé, aki kérelmünkbe nem egyezett bele. Csapatunkat tehát túlnyomórészt fiatal játékosok alkották, így nem meglepő, 5-0-s vereséget szenvedtünk a fővárosban… A visszavágó sem indult valami fényesen, hiszen a harmadik percben 
Frimpong Abraham már vezetést is szerzett vendégünknek. Srácaink ugyanakkor nem tették fel kezüket, sőt, felpörgette Őket a korán bekapott gól. Nyomtunk, felvettük a kesztyűt a Fradival, és felnőttünk a feladathoz. Nagy akarásunknak meg is lett az eredménye, hiszen Szabó János még a szünet előtt egyenlíteni tudott, így ígéretes újabb negyvenöt perc elé néztünk. A második játékrész ötödik percében büntetőhöz jutott az FTC, amit Kharatin Igor értékesített, tehát sajnos újra hátrányba kerültünk, viszont meggyőző játékunk tovább folytattuk. A játék képe alapján megérdemeltük volna az egy pontot, azonban ennek hajhászása közben a Fradi élt egy kontralehetőséggel, és a nyolcvanötödik percben Isael lezárta a találkozót. A harmadik randevúnkon a sas-fészekben már a második percben vezetést szereztünk. Jogosan megítélt büntetőnket Hahn János értékesítette. Gólunk sajnos felpörgette a hazaiakat, a huszonkettedik percben Laidouni Aissa, a negyvenkilencedikben Uzuni Myrto, a hatvankettedikben Mak Róbert, a hetvenötödikben Boli Franck vette be a kapunkat, majd két perccel a vége előtt Szendrei Ákos szépített tőlünk, a nyolcvankilencedikben viszont Baturina Roko állította be a végeredményt...

A 21/22-es kiírásban Pakson kezdtünk az FTC ellen, sajnos 1-3-ra vesztettünk, ám játékban maximálisan felnőttünk ellenfelünkhöz. A fővárosi visszavágón 0-3-ra diadalmaskodtunk a rekordbajnok otthonában. Remekül álltunk bele a mérkőzésbe, és a szünetig Ádám Martin és Szabó Bálint bombagóljával már kétgólos előnyt szereztünk. A második játékrészben Haraszti Zsolt is szépségdíjas találatot szerzett a hetvenkettedik játékminutumban, ezzel már 0-3 volt ide. A hazai oldalról nem jött válasz, tehát három góllal hoztuk haza a három pontot. A harmadik randevút városunkban rendezték, ahol Lenzsér Bence már a hetedik percben megszerezte a vezetést számunkra. A huszadik percben Besic Muhamed egalizált, és úgy nézett ki, marad a pontosztozkodás. A hosszabbítás második percében Auzqui Carlos góljával vitte el végül mindhárom egységet a Fradi, ami azért bosszantó, mert egymás után sokadjára mutattunk olyan futballt, ami minimum rászolgált volna az egy pontra, eltüntetve a két csapat közti különbséget.

 

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök