vidiele24tavapr.jpg

Negyvenötödször a Fehérvár ellen

2024. ápr. 12.  -  NB I.
Nincs mese, nyerni kell!

Banner Magy1

Nagy téttel bírhat a szombat esti rangadónk, hiszen közvetlen riválisunkat fogadjuk. Jelenleg négy ponttal előzzük a harmadik Fehérvárt a tabellán, és ezt kell most feljebb tornászni, mielőtt befordulnánk a szezon célegyenesébe. Jegyinformációk ITT.

Hazai pályán egyébként egy hatmeccses veretlenségi sorozatban vagyunk, melyből az utolsó ötöt meg is nyertük - utoljára 2019 augusztusában vesztettünk mérkőzést a Vidi ellen Pakson, akkor 0-2 lett. A majd’ öt év alatt idehaza tízszer vettük be a Fehérvár kapuját, míg erre csak három válasz érkezett. Ami a teljes paksi statisztikánkat illeti a piros-kékekkel szemben, tíz győzelemnél járunk hat döntetlen és nyolc vereség mellett.

Rákanyarodva a jelen szezonra, az első randevúnkat Pakson vívtuk, ahol az első félidei 0-0 után a második játékrészben először Windecker József, majd Mezei Szabolcs is bevette vendégeink kapuját. Találatainkra a túloldalról nem érkezett válasz, így 2-0-val szereztünk három pontot. A második találkozás a téli szünet előtt nem alakult jól, a Sóstói Stadionban 3-0-s vereséget szenvedtünk. Innen jön a folytatás! Hajrá, Paks! A magyar csapat.Múltidéző:

Csapatunk először 2006. augusztus 27-én találkozott az akkor még FC Fehérvár névre hallgató aktuális ellenfelünkkel. A Pakson rendezett találkozóra 3000(!) ember volt kíváncsi élőben, ám a népes közönség sajnos 2-0-s vendég győzelmet láthatott a premieren. A fél évvel később, 2007 március 3-án játszott visszavágón Kiss Tamás révén a tizenegyedik percben szereztünk vezetést, amit a nyolcvanegyedik játékrészig őrizni is tudtunk, akkor a hazaiaktól Kuttor Attila vette be a kapunkat. Több gól nem esett a második egymás elleni találkozásunkkor, így pontosztozkodásra került sor. 

A 2007/08-as szezonban Pakson került sor a harmadik összecsapásra. Az első félidő utolsó percében Éger László vétett öngólt, így vendégeink vezetéssel mehettek a pihenőre. A második játékrész harmadik percében büntetőhöz jutottunk, amit Buzás Attila értékesített. Úgy nézett ki, ismét döntetlennel zárunk a Fehérvár ellen, de a hosszabbításban Tököli Attila megszerezte a győztes találatot csapatunk számára. 

A 2010/11-es szezonban a hazai meccsünkre 4000(!) szurkoló jött ki stadionunkba, és láthatta, hogy csapatunk Bartha László hatodik játékrészben szerzett góljával begyűjötte második győzelmét is székesfehérvári gárdával szemben. 

A 2012/13-as évadra ugorva: először a kilencedik fordulóban futottunk össze egymással. Tököli Attila már a nyolcadik percben vezetést szerzett csapatunk számára, de Kovács István a hetvenhatodik játékrészben egyenlített. Több gól nem esett a mérkőzésen, 1-1-es végeredménnyel mindkét csapat 1-1 ponttal gyarapodott.


A következő szezon paksi meccse 2-2-es döntetlent hozott. 
Haraszti Zsolt szerzett vezetést a Vidinek, amire Heffler Tibor válaszolt, majd Marco Vaneira vétett öngólt. Ötven perc elteltével vezettünk, azonban tizenkét játékperccel a vége előtt Nikolics Nemanja egalizált.


A 2014/15-ös szezonban ismét a visszavágón tudtuk pontokat szerezni. A mérkőzés nyolcvanadik percében Könyves Norbert volt eredményes tőlünk, ellenfelünknek pedig már nem volt ideje válaszolni találatunkra.


Az egy évvel későbbi kiírásban 2015. szeptember 12-én fogadtuk a piros-kékeket. Vinícius Paulo öngólját követően a huszonnyolcadik percben nálunk volt az előny. A második játékrész ötödik percében Szabó János begyűjtötte a második sárga lapját is, így emberhátrányba kerültünk, de nyolc perccel később büntetőhöz jutottunk, amit Szakály Dénes sikeresen értékesített. Hiába játszottunk tíz emberrel, a túloldalról nem jött válasz, így a hármas sípszóig maradt a 2-0.


A 2016/17-es szezon július 24-én rendezett paksi meccsén Feczesin Róbert a huszonhatodik percben megszerezte a vezetést vendégeink részére. Tőlünk az ötvenkettedikben Gévay Zsolt egalizált. Több gól nem esett a mérkőzésen, egy pontot tudtunk itthon tartani.


Az egy esztendővel későbbi találkozásinkból a harmadikat kell kiemelnünk, amikor is az első félidő gól nélkül futott ki, majd a hatvanhetedik játékrészben Haraszti Zsolt talált a kapuba. Ezen a meccsen több találatot nem szereztünk, de nem is kellett, hiszen a vezető gólunkra nem érkezett válasz a túloldalról. 1-0-val zsebeltük be a három egységet.


A 2018/19-es kiírás első egymás elleni összecsapását 2018. július 28-án rendezték. Tőlünk Simon András az első fél órában kétszer is a kapuba talált, ám ebből egyszer sajnos nem a jó oldalon. Az 1-1-es állás kitartott a végéig, így pontosztozkodásra került sor.


A harmadik fordulóban csapatunk kellőképen harcosan futott ki stadionunk gyepére, aminek meg is lett az eredménye. A huszonkettedik percben Hahn János szerzett vezetést számunkra, ám a félidő előtt tíz perccel Stopira egyenlített, de Könyves Norbertnek köszönhetően a szünetre mégis mi mehettünk boldogabban. A második játékrész elején Scepovic Marko egalizált, és mint végül kiderült, beállította a 2-2-es végeredményt.


A 2019/20-as szezonban december 7-én léptünk pályára a sóstói stadionban. A roppant jó mérkőzés első félideje ugyan nem hozott gólt, de a szünet után tíz perccel már nálunk volt az előny, Szabó János talált a hazai kapuba egy mértani pontosságú beadást követően. Ugyan a piros-kékek próbálták nyomást helyezni ránk, nem hagytuk, és a hetvennyolcadik percben a csereként beálló Könyves Norbert is bevette a fehérváriak kapuját. Két gólunkra és nagyszerű játékunkra a tabella második helyezettjétől nem érkezett válasz, így először ünnepelhettünk győzelmet a Fejér megyei városban. Az évad másik két, paksi mérkőzése egy 0-2-es vereséget (augusztus 24-én) és egy értékes 0-0-s döntetlent hozott (május 30-án).


A 2020/21-es szezonban először Fehérvárott mérkőztünk meg egymással augusztus 22-én. A meccs első félideje nem hozott találatot, és sokáig a második játékrész sem. A hármas sípszó előtt tíz perccel Szélpál Norbert szerzett vezetést számunkra, úgy nézett tehát ki, elhozzuk a három egységet, de aztán a hosszabbítás második percében Hodzic Armin egalizált. Ezt követően jött a paksi visszavágó, ahol kiváló játékkal rukkoltunk elő a piros-kékek ellen. Végig maximális kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, majd a nyolcvankilencedik percben Ádám Martin szerzett győztes találatot számunkra. A harmadik mérkőzésre szintén a szomszédos megyében került sor. A tizenegyedik percben Petrjak Ivan talált a kapunkba, amit aztán a hatvannegyedikben Zivzivadze Budu is bevett. 2-0 ide vagy oda, nem adtuk fel, és jól is tettük. A hetvennyolcadik minutumban Haraszti Zsolt szépített, és hét perccel később már egalizát is. Végül 2-2-vel osztoztunk meg a pontokon ellenfelünkkel.


A 2021/22-es évadban egy igazán emlékezetes összecsapást vívtunk Pakson, mikor is kétgólos hátrányból fordítottunk az utolsó percekben, és tartottuk itthon 3-2-vel a három pontot. Ezt a mérkőzést ölelte körül két ’fehérvári szereplésünk, ahol ’21 októberében 2-1-es vereséget szenvedtünk, ám az évad utolsó mérkőzésén, egy kifejezetten jó találkozón 2-2-t játszottunk úgy, hogy rendre a hazaiaknak kellett utánunk futniuk.
Az előző kiírásban mindkét paksi találkozónkon sikert könyvelhettünk el (2-0, 2-1), közte, Székesfehérváron megosztoztunk a pontokon (1-1). Találatainkat Varga Barnabás (3), Windecker József és Szélpál Norbert szerezte.PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 32 71
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 DVTK 33 45
7 MTK Budapest 33 44
8 ZTE FC 32 43
9 Kecskeméti TE 32 42
10 Újpest FC 32 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   ?:?
  -   ?:?
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök