baloghkup2.jpg

Balogh a fináléra felépített profi felkészülésünket emelte ki

2024. máj. 16.  -  MOL Magyar Kupa
Technikás középpályásunk úgy volt vele, harmadjára nem veszíthet kupadöntőt a Ferencváros ellen.

Banner Magy1

Hogy láttad Te a kupadöntőt?

Mindenképpen azzal kell kezdjem, Szapi parádésan védett. Meccsben tartott bennünket, hisz’ az elején megúsztunk egy-két veszélyes szituációt, melyekből rosszabbul is kijöhettünk volna. Megúsztuk jóvoltából a tizenegyest is, és átvészeltük a nehezebb, emberhátrányos időszakot is. Extra energiákat mozgósítottunk, nagyot küzdöttünk, mindenki jó teljesítményt nyújtott. Örülünk, boldogok vagyunk, hogy kupagyőztesek lettünk.

Ez volt a hatodik kupadöntőd, átfutott ez a találkozó előtt a fejedben, illetve el tudod helyezni az eddigiek közt a mostanit?

El tudom helyezni, igen. Egyébként a szobatársammal, Windecker Jocival hasonlókról beszélgettünk a mérkőzés előtt. Mikor még mindketten Újpesten játszottunk, vesztettünk el kupadöntőt a Fradi ellen, majd két éve a Pakssal is, most azt mondtuk, három a magyar igazság, össze kell jönnie, nem kaphatunk ki. Benne volt tehát a fejünkben a győzelem.

Szerinted mi volt a kulcsa a sikerünknek?

Igazán profin készültünk fel erre a fináléra. Előtte nap már a helyszínen edzettünk, majd Telkiben aludtunk, és még reggel is átbeszéltük a taktikát, valamint átmozgató tréning is volt. A sikert én elsősorban ezeknek tudom be, minden kis apró részletet megterveztünk.

Meglepett, hogy a Ferencváros ennyire belealudt a szögletünkbe?

Ott kezdődik, hogy a Paks egyik erőssége már nagyon régóta a pontrúgások. Négy-öt éve pedig igazi specialitásunkká vált. Nem árulunk zsákbanmacskát, ezt mindenki le tudja videózni, fel tud rá készülni, ugyanakkor ezek szerint valamit mégiscsak kiválóan csinálunk. Sűrűn vagyunk eredményesek szögletek vagy pontrúgások után. Érdekesség, hogy az adott szöglet előtt Szabó Janival még össze is mutattunk, ami szintén feltűnhetett volna bárkinek. Hála Istennek minden jól sült el, és Kristóf is pontosan érkezett.

Mekkora volt az ünneplés?

Mulattunk, de nem nagyon, mivel mindenki fejében még benne van a hétvégi, fontos utolsó találkozónk, amin a bajnoki ezüst múlhat. Ünnepeltünk tehát, ugyanakkor szeretnénk élni a lehetőségünkkel, és szombaton nyerni, ezzel a bajnoki második helyet is begyűjteni.

Baloghkup1

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök