kinyikszezert1_.jpg

Kinyik a csapat egyensúlyában látja a sikerek titkát

2024. máj. 22.  -  NB I.
A kupamenetelésünket kerek egésznek titulálta.

Kupgybann2

Remek szezon van mögöttünk, melyben sokan a Te teljesítményed külön is kiemelték. Miben látod a sikereket?

Úgy gondolom, sikerült megtalálni azt a fajta egyensúlyt a csapatban, hogy nem csak a gólszerzés a fontos, hanem a védekezés is. Sok olyan találkozónk volt, ahol nem kaptunk gólt. Szappanos Péter érkezése a kapunkba magabiztos hátteret adott, ami szerintem mindenki teljesítményére kihatott.

Mikor elkezdtük nyerni a mérkőzéseket, olyan magabiztosságunk lett, hogy mindenki ellen azt éreztük, a mérkőzés végén nem lehet más, csak győzelem. Persze voltak helyzetek, mikor a szerencse is mellénk állt, de azért is tenni kell.

A bajnokoságban és a kupasorozatban is mindösszesen egy-egy mérkőzést hagytál ki, minden más esetben végig a pályán voltál. Hogy látod, miben volt más az idei szezonod, mint az előző?

Korábban kevésszer volt olyan, hogy rendre ugyanaz a védelem, vagy belső védők játszottak volna. Elég sokszor forogtunk kiállítás, sérülés vagy egyéb okokból, idén azonban nagyrészt állandóság volt ebben a csapatrészben is, ahol így ki tudtuk egymást egészíteni.

Kinyikszezert2

Hogy élted meg a kupamenetelésünket?

Úgy gondolom, végig jól játszottunk, és azzal, hogy a fináléban a Fradit tudtuk legyőzni, mindezt rekord nézőszám mellett, kerek egésszé tettük a sorozatunkat. Olyan élménnyel gazdagodtunk, amit jó lenne minden szezonban átélni.

Nehéz volt három nappal később a bajnoki ezüstért pályára lépni?

Előtte persze fáradt volt az ember, de amint pályára léptünk és elkezdődött a mérkőzés, mindenki át tudta állítani a fejét. Megvoltak a lehetőségeink, előbb is le tudtuk volna zárni a találkozót, és akkor nyugodtabb lett volna. Meglett és az a lényeg.

Mit vársz a következő szezontól egyénileg és csapatszinten?

Szeretnék minimum ugyanennyit a pályán lenni és segíteni a csapaton, mint idén. Csapatként először legyen meg a bennmaradás, ne kelljen hátrafelé nézegetni, ha ez megvan, ismét nagyobb célokat tűzhetünk magunk elé. A dobogó véleményem szerint megint a stabiltáson fog múlni, aki kiegyensúlyozott szezont fut, az fog odaérni. Reméljük, mi!

El-selejtező mérkőzésekkel indul majd az évad. Milyen párharcokra számítasz?

Sok múlik majd a sorsoláson, milyen csapatot kapunk, mennyit kell utaznunk... Abban biztos vagyok, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobban felkészülünk ezekre a találkozókra is, és meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle.

Kinyikszezert3

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök