upert2.jpg

Csapataink játékfilozófiája egyre markánsabban látható

2024. máj. 30.  -  Utánpótlás
Megannyi egyéniségünk van - UP-szezonértékelő

Banner Pse

Május végén az utánpótlásban is véget ért* a 2023/2024-es szezon, és ahogy az évadban rendre, fordulóról fordulóra végigkísértük a hét, már bajnoki rendszerben futballozó korcsoportunkat, végül mérleget is vontunk. Szokásainkhoz hűen, ez alkalommal is utánpótlásszakág-vezetőnket, Péter Norbertet kértük, vegye górcső alá fiatal csapataink teljesítményét.

„Összességében feltételeinkben és a belefektetett munkában továbbra is folyamatos a fejlődésünk. Sok tehetséges játékosunk van, és csapataink minden bajnokságban mindent megpróbáltak, hogy a maximumot hozzák ki magukból. Kiemelendő, hogy játékfilozófiánk egyre markánsabban látható, bárki is legyen az aktuális ellenfelünk, akár a legerősebb akadémiai csapat is. A jövővel kapcsolatosan pedig biztató, hogy megannyi egyéniségünk van, akik már most a mezőny legjobbjai. Sokan kaptak lehetőséget a korosztályos válogatottakban, NBIII-as vagy éppen NBI-es csapatunkban mutatkozhattak be. Pozitív szezonként értékelem a mögöttünk hagyott évadot, de természetesen kritikusak is vagyunk magunkkal. A nyáron leszűrjük a konzekvenciákat, megállapítjuk, miben kell változtatnunk, és ezek alapján fogjuk kitűzni céljainkat a következő kiírásra” - így szakvezetőnk összegzése utánpótlásbázisunkról.

Korosztályos válogatott behívókat kaptak: Pesti Zoltán (U19), Horváth Kevin (U19), Éger Zsombor (U17), Galambos János (U16), Soós Flórián (U16), Wiesner Balázs (U15)

Országos U19 - kiemelt

Forduló: 22
Helyezés: 10 (12 csapat)
Legeredményesebb játékosunk: Palóka Dávid - 10 gól

A teljes tabella és a fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Az ősz gyengébbre sikeredett, viszont esetükben figyelembe kell venni, hogy elsősorban az NBIII-as csapat a meghatározó, és aki ott nem kapott lehetőséget, itt bizonyíthatott. A tavasz már valós képet adott a játékoskeretük erősségéről. Lehetett volna előrébb végezni, ugyanakkor elfogadható a szereplésük. 

Országos U17 - kiemelt

Forduló: 22
Helyezés: 6 (12 csapat)
Legeredményesebb játékosunk: Galambos János - 16 gól (korosztályos gólkirály)

A teljes tabella és a fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Szereplésük átlagon felülire sikerült. Ez a korcsoportunk tavaly is kiváló eredményt produkált a kiemelt mezőnyben, amit most sikerült megismételniük. Főleg a tavasz tekintetében sikerült minden kiválóra, de ősszel is nagyszerűen futballoztak. Egy új játékrendszerben kezdtek játszani, és egy ilyen átállás sosem egyszerű, azonban szépen megoldották, és egy masszív csapatjátékot mutattak. A játékosok egyénileg is sokat fejlődtek, karakteres játékot mutattak. Több húzóemberük volt. Tavasszal a legtöbb gólt rúgták, ami megsüvegelendő a kiemelt korosztályban, le a kalappal a srácok előtt.

Upert2 U17

Országos U16 - alap

Forduló: 22**
Helyezés: 3 (12 csapat)
Legeredményesebb játékosunk: Wiesner Balázs - 15 gól

A teljes tabella és a fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Masszív őszt produkáltak, viszont a tavasz ahhoz képest messze elmaradt a várakozásokhoz képest. Pont fordítva működtek, mint az U19-es gárdánk. Sok sérüléssel bajlódtak már a téli időszakban, ami kihatott a bajnoki szereplésre. A szezon második felében sok olyan döntetlenük született, ami az első etapban az Ő oldalukra billent. Ugyan a forduláskor az első helyen álltak, a realitás azonban a dobogó volt. Csapatszinten és egyénileg is van még a srácokban, így van hová fejlődniük.

Országos U15 - alap

Forduló: 22***
Helyezés: 4 (12 csapat)
Legeredményesebb játékosunk: Marosi Máté - 17 gól

A teljes tabella és a fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Bajnokságukban jól teljesítettek. Az őszi teljesítmény markánsabbra sikeredett, tavasszal két meghatározó játékosuk, Wiesner Balázs és Marosi Máté kiesése erősen rányomta a bélyegét a támadójátékukra. Fontos karakterek hiányoztak olyan mérkőzéseken, ahol egálban voltak ellenfelükkel. Ebből az aspektusból nézve nem keltettek csalódást, játékukban volt tartalom, sok jó találkozót vívtak. Megannyiszor dominálni tudtak, szereplésük a jobbak között van.

Országos U14 - alap, nyugat

Forduló: 26
Helyezés: 10 (14 csapat)
Legeredményesebb játékosunk: Démuth Béla - 11 gól

A teljes tabella és a fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Esetükben tudni kell, nyáron sok játékos érkezett a csapathoz, az Ő beépítésükhöz idő kell. Célkitűzésük a hétbe kerülés volt, de már a szezon közben látszódott, ez nem feltétlenül realizálható. Télen, a forduláskor nem volt nagy hátrányuk, ugyanakkor az erőviszonyok kirajzolódtak. Én bizakodtam, hogy meglehet a csapatjátékuk és a játékosok egyéni fejlődése, hogy elérjék a kitűzött helyezésüket. Sajnos tavasszal sok mérkőzést nem tudtak a saját javukra fordítani, mikor jobbak voltak ellenfelüknél. Tartalmasan futballoztak, az eredmények viszont nem jöttek, sok döntetlenük lett, melyekből győzelem is lehetett volna. A csapat önmagához képest fejlődött, de ez eredményességben nem realizálódott.  

Upert2 U14

Országos U13 - dél-nyugat

Forduló: 27
Helyezés: -
Legeredményesebb játékosunk: Mráz Marcell - 10 gól

A fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

Országos U12 - dél-nyugat

Forduló: 27
Helyezés: -
Legeredményesebb játékosunk: Böde Dániel - 12 gól

A fordulónkénti eredményeik IDE kattintva érhetőek el.

P.N.: Mindkét kis csapat többségében markáns játékot produkált. Eredményeik vegyesek voltak, hol az egyik csapatnak voltak jobb periódusai, hol a másiknak. Csapatjátékban jól teljesítettek, léptek előre. A legfontosabb, hogy olyan fejlődési vonalat mutassanak, ami a jövőben az eredményességben is megmutatkozhat majd. Több U13-as játékos már az U14-es gárdában is lehetőséget kapott.

Szép volt, fiatalok! Hajrá, Paks!

*U16-os és U15-ös csapatunknak még egy-egy mérkőzése hátravan
**U16-os csapatunk utolsó mérkőzésének eredménye már nem befolyásolja a tabellán elfoglalt helyét.
***U15-ös csapatunk utolsó mérkőzésének eredménye még befolyásolhatja a tabellán elfoglalt helyét a harmadiktól az ötödik pozícióig.

Upert2 U12

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 PAKSI FC 0 0
2 Nyíregyháza 0 0
3 Győri ETO FC 0 0
4 ZTE FC 0 0
5 MTK Budapest 0 0
6 UTE 0 0
7 Puskás Akadémia FC 0 0
8 DVTK 0 0
9 Kecskeméti TE 0 0
10 Fehérvár FC 0 0
11 DVSC 0 0
12 Ferencvárosi TC 0 0
. forduló erdeményei

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök