Vidi_PaksiFCAI6I0288302909.jpg

Győrfi Milán kiváló teljesítménnyel debütált

2024. szept. 30.  -  NB I.
Tizenhét éves tehetségünk nagyszerűen játszotta végig élete első NBI-es találkozóját.

Banner Magy1

Győrfi Milán első élvonalbeli mérkőzését játszhatta a múlt vasárnapi, Fehérvár FC elleni bajnokink alkalmával. A hosszabbítás hajrájában 2-1-re megnyert találkozónkon tizenhét éves fiatal tehetségünk kezdőként kapott szerepet, sőt mi több, vezetőedzőnk végig a pályán tartotta, majd a mérkőzés értékelésekor ki is emelte játékát. A bonyhádi születésű labdarúgónk utánpótláséveiben három évet Pécsett töltött, majd 2021 telén érkezett Paksra, és jobbára NBIII-as együttesünkben pallérozódott. Milánnal kiváló bemutatkozása kapcsán beszélgettünk.

Kezdjük kicsit régebbről, mint a debütálás. NBI-es szakmai stábunk alig egy hónapja hívott fel első számú csapatunkhoz. Milyen az élet a profik között?

Szeretek fenn lenni a nagy csapatnál, jól érzem magam, igazi megtiszteltetés. Sokkal gyorsabb a játék, mint amit eddig az NBIII-ban vagy az utánpótlásban tapasztaltam, fejben tehát nagyon ott kell lenni, kifejezetten át kell szokni erre. Úgy gondolom, jól sikerültek az elmúlt hetek, és az átállás a felnőtt közeghez.

Mikor tudtad meg, hogy Bognár György kezdőként számít rád a Fehérvár ellen, és milyen érzések indultak meg benned?

Közvetlenül a mérkőzés előtt, az öltözőben tudtam meg, mikor vezetőedzőnk, Bognár György keretet hirdetett. Nem vagyok egy izgulós típus, onnantól kezdve sokkal inkább már a kezdő sípszót vártam.

Vidi PaksiFCAI6I23981083009

Végigjátszottad az egész találkozót. Milyen volt, ilyen debütálásról álmodtál?

Fizikálisan, úgy érzem, jól bírtam a tempót, a végére sem fáradtam el. Persze nagyon készültem rá, egész héten figyeltem a pihenőidőkre, mikor megtudtam, a keretben lehetek. Vasárnap pedig szerintem egy igazán jó napot fogtam ki, és örülök, hogy egy győztes mérkőzésen mutatkozhattam be. Nem gondoltam, hogy ilyen nagyszerű lesz az első meccsem.

Gratulációk érkeztek?

Persze, és ezúton is mindenkinek köszönöm a kellemes és biztató szavakat. Sokan gratuláltak, a gimiben a társak és még a tanárok is.

Hogyan tovább, mik a következő célok?

Szeretnék minél több mérkőzésen szerepet kapni az NBI-ben. Ehhez persze sokat kell még fejlődnöm, elsősorban talán a védekezésben, ott jobban koncentrálnom kell, hogy ne maradjak le az embereimről. Még nem voltam válogatott, de természetesen az is az álmaim között szerepel.

A címvédő Ferencváros ellen játsszuk a következő mérkőzésünket. Ki ne kezdene szívesen az FTC ellen, igaz?

Akkor még egy álmom teljesülne... A Fradi ellen pályára lépni nem mindennapi dolog lenne. Az biztos, újra egész héten minden tőlem telhetőt megteszek majd az edzéseken, hogy ismét bizalmat kapjak a hétvégi találkozónkon.

Így tovább, Milán. Hajrá!

Vidi PaksiFCAI6I973362909

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 6 18
2 Puskás Akadémia FC 7 15
3 PAKSI FC 7 13
4 MTK Budapest 7 12
5 DVTK 8 12
6 Újpest FC 8 11
7 Nyíregyháza 8 10
8 Fehérvár FC 8 9
9 DVSC 7 7
10 ZTE FC 7 7
11 ETO FC Győr 7 5
12 Kecskeméti TE 8 5
8. forduló erdeményei
  -   1:2
  -   3:0
  -   2:1
  -   0:2
  -   2:3
  -   0:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök