up241014a.jpg

A Nyíregyházát, a Mosonmagyaróvárt és a III.Kerületet is legyőztük

2024. okt. 14.  -  Utánpótlás
A U16, az U15 és az U12 örülhetett a hétvégén.

Banner Pse

U19: Kiemelt, 6. forduló: PAKSI FC - MTK Budapest 0 - 0 (0 - 0)

Kezdők: Wiesner T., Gáspár, Babos, Jáksó, Dörömöböző, Marcsa, Wiesner B., Juhász, Kiss, Perczel, Holka
 
Cserék: Szabó, Rostás, Tillman, Fekete

Nem kezdtük jól a mérkőzést, főleg védekezésben nem találtuk meg a megfelelő távolságokat. Ezt követően viszont nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat. Az akadémiai gárda birtokolta többet a labdát, de a mérkőzésen nem tudott ziccert teremteni, ez a csapat védekezését dicséri. Az előrefelé játékban is jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az előző hetekben. A mérkőzésen két-három nagy lehetőségünk is volt a gólszerzésre, és háromszor a kapufát találtuk el. Megérdemelt a pontszerzésünk a kiváló játékerőt képviselő akadémiai csapat ellen, de kis szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna. A csapaton belül többen is kiváló teljesítményt nyújtottak, mindenkinek gratulálok - fogalmazott Wiesner József edzőnk.

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

U17: Alap, 6. forduló: Főnix Gold FC - PAKSI FC 3 - 1 (3 - 0)

Kezdők: Grausza, Karacs, Biszak, Virág, Szurma Z., Szurma M., Rauf, Tanos, Farsang, Orbán-Zaják, Jankó

Cserék: Nagy, Ézsiás, Kecskés, Burányi, Stefán

Gólunkat Farsang 52’ szerezte.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában a mi akaratunk érvényesült a kontrákra berendezkedő, és a saját térfelére visszahúzódó ellenfél ellen. Aztán a semmiből, két hatalmas egyéni hibából három perc alatt kaptunk két gólt, ami gyakorlatilag teljesen összezavarta a csapatot, és el is döntötte a mérkőzést a jó játékerőből álló, valamint jó ritmusban játszó ellenféllel szemben.  Bizonytalanok lettünk, és az addigi bátor játékunk a semmibe lett. A háromból két belső védő továbbra is bizonytalankodott, rossz volt a testbeszédük, lassan játszottak, ezért helyettük az első félóra után két új játékos érkezett. Egy kontra után megkaptuk a harmadik gólunkat is, az első félidő második felében csak a hazaiak akarata érvényesült. A középpályások rossz helyeken próbálták felvenni a labdát, ellenfelünk a labdavesztéseink utáni átmenetekben sokkal gyorsabb volt nálunk, továbbá nem igazán tudtunk mit kezdeni a nyers stílussal sem. A szünetben még kettőt cseréltünk, a pályára lépő játékosok jól szálltak be a meccsbe, jó ritmusban engedtük ki a hosszú futókat, sok labdát szereztünk, lényegesen jobban néztünk ki, mint az első játékrészben. Tudtunk labdát birtokolni, egyéni játékban is feljavultunk, így a második félidőben - véleményem szerint - jobban is játszottunk az ellenfelünknél. A fordításra és a pontszerzésre sajnos nem volt reális esélyünk, de a második félidei teljesítményünkre lehet építeni. A hét és a további terv legnagyobb kérdése, hogy a sok kapott gól elkerülése érdekében az új játékrendszerről vissza kell-e álljunk a régire, ha csak addig is, amíg megszilárdítjuk a helyünket a tabella közepén - így vezetőedzőnk, Köllő Roland.

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

U16: Alap, 7. forduló: PAKSI FC - Nyíregyháza Spartacus FC 4 - 1 (4 - 0)

Kezdők: Rostás, Stier, Pumerschein, Csende, Sütő, Köllő, Vargyas, Steiner, Kovács, Nemes, Kanyó
 
Cserék: Szabó, Klem, Osztermájer, Száraz, Kákai

Góljainkat Steiner 26’, 35’, 42’, 44’ szerezte.

Az első félidőben agilisan és jól játszottunk. A rúgott gólokon kívül többször jutottunk el az alapvonalig, és még adódtak lehetőségeink. A második félidőben, az eredmény tudatában a motiváció alábbhagyott, a mérkőzés vége felé a vendégcsapat jogosan szerzett gólt. Összességében a második helyezett csapatot egy meggyőző első félidőben nyújtott teljesítménnyel, magabiztosan győztük le - értékelt vezetőedzőnk, Osztermájer Gábor.

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

U15: Regionális, Kiemelt - Nyugat, 7. forduló: Credobus Tehetségközpont - PAKSI FC 1 - 3 (0 - 0)

Kezdők: Viló, Földi, Víz, Fábián, Mayer, Hamvas, Genzler, Démuth, Csötönyi, Markóci, Demény
 
Cserék: Moszbauer, Gyarmati, Kovács, Demeter, Vajda, Kovács
 
Góljainkat Genzler 44’, Csötönyi 70’, Kovács 74’ szerezték.

Az első félidőben az ellenfelünk dominált, többet birtokolták a labdát, szép támadásokat építettek fel, azonban a védelmünk jól működött, illetve további dicséret a játékosoknak, hogy keményen beleálltak a mérkőzésbe, és tartották magukat. A második félidőben erőben jobban bírtuk a terhelést, aminek következtében átbillent a mérleg a mi oldalunkra. A cserék extrán szálltak be a derbibe, és végül magabiztosan, 3-1-re megnyertük a találkozót. Szívből gratulálok a csapatnak! Csötönyi góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, továbbá Genzler is extrát hozott a gólján kívül is. Említésre méltó továbbá, hogy Kovács Sándor harminc másodperccel a pályára lépése után, első érintésből bombagólt szerzett - fogalmazott Dr. Balogh István.

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

U14: Alap Nyugat, 7. forduló: Credobus Tehetségközpont - PAKSI FC 2 - 1 (1 - 0)

Kezdők: Sági, Fekete, Németh, Herman, Szabó, Kovács, Gordos, Tóth, Nagy, Tamási, Domján
 
Cserék: Kozma, Mráz, Fazekas, Nemere
 
Gólunkat Nagy 47’ szerezte.
  
A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

U13: Dél-Nyugat, 7. forduló: PAKSI FC - III.Ker.TVE 0 - 2 (0 - 0)

Kezdők: Varnyú, Görbe, Vesza, Demény, Kutasi, Böde, Kerekes, Kocsis, Bognár
 
Cserék: Erős, Csata, Szoboszlai, Steigervald, Csata
 
A vereség ellenére meg kell, hogy dicsérjem a csapatot, mert rengeteget tettek azért, hogy újra sikerélményben legyen részünk. Az első és az utolsó tíz percet leszámítva, úgy gondolom, uraltuk a játékot. Sok labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén, számos gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, hol parádés egyéni játékkal, hol pedig tetszetős kombinációkból jutottunk el lövésekig. A korábbi mérkőzésekhez képest javult a védekezésben való határozottságunk, labdakihozatalokban is sokszor jól felismertük, hogy mikor kell türelmesnek lenni, és mikor tudunk gyorsan átmenni támadásba. Sajnos a mérkőzés végén két hibából az ellenfél két gólt szerzett, mi pedig ezen a napon nem tudtunk túljárni az ellenfél kapusának az eszén - így Völgyi Péter edzőnk.

A játéknap összes eredménye IDE kattintva érhető el.

Up241014b

U12: Dél-Nyugat, 7. forduló: PAKSI FC - III.Ker.TVE 5 - 0 (0 - 0)

Kezdők: Kontits, Szoó, Máriás, Szabó, Varga, Schmitzberger, Dobszai, Tomolik, Kertész

Cserék: Rudics, Görgics, Erdősi, Reichert, Tuba

Góljainkat Varga 4’, 59’, Tomolik 12’, Schmitzberger 36’, Erdődi 68’ szerezték.

A játéknap összes eredménye IDE kattintva érhető el.

Sikerült jól kezdeni a mérkőzést, gyorsan kétgólos előnybe kerültünk, ami meg is határozta a játék képét. A találkozó nagy részében mi irányítottunk, szép támadásokat vezettünk, valamint sok lehetőséget dolgoztunk ki az ellenfél kapuja előtt, amiket jó százalékban ki is használtunk. Védekezésben stabilak voltunk, a párharcokból jól jöttünk ki, és labdákat tudtunk szerezni az ellenfél térfelén. Játékosaink bátran felvállalták az egyéni játékot mezőnyben és a kapu előtti szituációkban is, amiből szép megoldások születtek. Gratulálok az egész csapatnak, jó teljesítményt nyújtottak - fogalmazott Váli Roland.

Up241014c

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 7 18
2 Puskás Akadémia FC 8 18
3 PAKSI FC 8 16
4 MTK Budapest 8 15
5 DVTK 9 15
6 Újpest FC 9 14
7 Nyíregyháza 9 10
8 Fehérvár FC 9 9
9 ETO FC Győr 8 8
10 DVSC 8 7
11 ZTE FC 8 7
12 Kecskeméti TE 9 5
9. forduló erdeményei
  -   3:1
  -   0:2
  -   3:1
  -   3:1
  -   0:2
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök