majso1.jpg

Négyig meg sem álltunk a Majos ellen

2024. okt. 13.  -  NB III.
Fiatal tartalékcsapatunk az álmoskás kezdés után felpörgött, és már a szünetre kétgólos előnnyel mehettünk.

Banner Pse

NBIII., Dél-Nyugati csoport, 11. forduló: Majosi SE - PAKSI II. 1 - 4 (0 - 2)

A Majos kerete

Kezdők:
Budzsáklia, Húsvéth, Zsiga (Nagy 58’), Keresztes (Kása 58’), Lőrinc, Balogh (Stampfel 58’), Kovács, Dávid, Abért, Hatvani (Preininger 68’), Sztankó (Takács 68’)  

Cserék: Pölöskei, Hübner, Preininger, Horváth, Bazsonyi, Stampfel, Cs.Nagy, Vető, Nagy, Kása, Takács

Vezetőedző: Varga Balázs

Csapatunk összeállítása

Kezdők:
 Borsos, Köllő, Májik (Pupp 67’), Máté (Tóth 89’), Horváth, Éger, László, Gyurkits, Győrfi, Lapu, Galambos (Palóka 79’)

Cserék: Bakodi, Tóth, Palóka, Holka, Pupp, Marosi, Ádám, Répási

Vezetőedző: Kindl István
 
Gólszerzők:
Lőrinc 72’, ill. Győrfi 20’ (bü.), László 28’, Horváth 48’, Máté 87’

Piros lap: Kovács 43’, ill. Éger 63’

A játéknap összes eredménye és a tabella IDE kattintva érhető el.

A mérkőzés első negyedórájában a hazaiak akarata érvényesült, ami mezőnyfölényben és pontrúgásokban realizálódott. A Majos fölénye ellenére kapunk nem forgott veszélyben, sőt, ahogy telt az idő, egyre jobban megérkeztünk a találkozóba. Főleg a jobb oldalon, Győrfi Milán révén tarthatatlanok voltunk, például több embert kicselezve egy büntetőt is kiharcolt, amit aztán magabiztosan értékesített. Vezetésünk birtokában teljesen átvettük az összecsapás vezérletét. Egy pontrúgás után László Márk fejelt a kapuba (0-2). A szünetben ember- és kétgólos előnnyel fordultunk. A második játékrész elején, egy szép támadást követően Horváth Kevin a kapus mellett lőtt a kapuba (0-3), ekkor úgy tűnt, kezünkben a találkozó. További veszélyes helyzetünk is volt, ami végül kimaradt. Éger Zsombor kiállítása némiképp megnehezítette a mérkőzés végét, a hazaiak egyenlő létszámmal már mindent egy lapra feltéve próbáltak támadni, és szépíteni is sikerült nekik. 1-3-nál kulcsmomentumnak bizonyult Borsos Vilmos ziccer hárítása, majd az ebből kialakult ellentámadásunkból megszereztük a mindent eldöntő negyedik gólunkat.

„A vártnál gyengébben kezdtünk a mérkőzést. Apróbb átalakításokat végeztünk a csapaton belül, Győrfi Milán kiváló egyéni teljesítményt nyújtott a jobb oldalon, amit a Majos nehezen tudott tartani. A nehéz helyzeteken Ő lendítette át csapatunkat. Úgy tűnhetett, egy nehéz mérkőzést játszunk, de a kapunk nem igazán forgott veszélyben. Három szép gólt szereztünk, és további, kapussal szembeni ziccereink is voltak. 3-1 után ugyanakkor, ha kapusunk nem mutat be bravúrt, akár még szoros is lehetett volna a mérkőzés vége. A szünetben felhívtam fiataljaink figyelmét, ne kövessünk el olyan hibát, amivel elvesztjük emberelőnyünket, ezt nem sikerült kiviteleznünk, beleléptünk ebbe a hibába. Ezekben fejlődnünk kell, viszont az is elmondható, hogy jól reagáltunk a kiállításra. Egy igazán jó csapatot sikerült kétvállra fektetnünk” - fogalmazott a mérkőzést követően vezetőedzőnk, Kindl István.

Majso2

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 7 18
2 Puskás Akadémia FC 8 18
3 PAKSI FC 8 16
4 MTK Budapest 8 15
5 DVTK 9 15
6 Újpest FC 9 14
7 Nyíregyháza 9 10
8 Fehérvár FC 9 9
9 ETO FC Győr 8 8
10 DVSC 8 7
11 ZTE FC 8 7
12 Kecskeméti TE 9 5
9. forduló erdeményei
  -   3:1
  -   0:2
  -   3:1
  -   3:1
  -   0:2
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök