edv1.jpg

Ismerjük meg szertárosunkat és munkáját

2019. ápr. 11.  -  NB I.
A munkatárs, aki mindig előre dolgozik.
A munkatárs, aki mindig előre dolgozik.
Csütörtöki sorozatunk következő szereplője Gróf Edvin, lássuk a negyedik részt, ami szintén sok érdekességet tartalmaz majd.
 
A szertárosi szakma sokkal összetettebb annál, mint amit a külső szemlélődő a TV-közvetítések alkalmával pár másodpercig vagy a közösségi médiában posztolt képeken lát, miszerint szépen és gondosan elhelyezett meccsszerelés várja az öltözőkben a játékosokat az összecsapások előtt. „Még amikor játékos voltam, akkor sem gondoltam, hogy ez a feladatkör ennyire komplex” - kezdte Gróf, aki rögtön külön edzésnapokra, meccsnapokra, valamint az edzőtáborokra bontotta szakmályát. „Mindegyik rész teljesen más felszerelést és munkamenetet igényel, csak egy a közös, mindig előre dolgozom.” És, ha már létrejött a munkakör ezen tagolása, menjünk is ezen a mezsgyén tovább. 
 
„A hétköznapokban egy általános edzésszerelést készítünk össze, ami a téli időszakban értelemszerűen több ruhával jár, nyáron a darabszámok csökkenése miatt egy kicsit egyszerűbb a dolgunk. Egy szépen beállt, megszokott rendszerről beszélhetünk, aminek a monotonitását a hétvégék, valamint a felkészülési időszakok során az edzőtáborok bontják meg. A meccsnap másfajta koncentrációt igényel. Nem lehet hibázni, főleg, ha idegenbe utazunk. Mindennek ott kell lennie, mindennek kész kell lennie, mire a csapat megérkezik, és a berendezést is a körülményekhez képest maximálisan kell kiviteleznünk” - magyarázta szertárosunk, aki mindig a professzionális szintet hozza - mint azt szurkolóink hétről hétre közösségi felületeinken láthatják -, legyen az az öltöző bárhol. Beszélgetésünk során kollégánktól megtudtuk, az edzőtáborok nehézségét az utazások, a teljesen idegen környezet adja, ami kiegészül még két nehezítő körülménnyel: a teljesen idegen környezettel, valamint azzal, hogy ott egyszerre kell jelen lennie az edzés- és a meccsszerelésnek is. „Ilyenkor fejben azonnal össze kell tennünk, milyen lehetőségeink vannak, mit hogy tudunk megoldani, hogy az a játékosoknak és stábtagoknak később aztán kézre álljon a hotelben és az edzőmérkőzések pályáinak öltözőiben egyaránt.” 
 
edv2.jpg
 
Gróf Edvin munkája azonban nemcsak rendezésből és pakolásból áll klubunknál. Ő az, aki leegyezteti az összecsapások előtt ellenfelünkkel a két csapat megfelelő szerelését, valamint a teljes kollekciónk meg- és utánrendelése is hozzá tartozik, ami magában foglalja a ruhadarabok címerezését és feliratozását is. „Mindig egységben gondolkodunk, egységesen kell kinéznie a csapatnak, legyen az edzés vagy meccs, nincs kivétel, ezen a szinten nem lehet hibázni, az utolsó ruhadarabig mindennek egyeznie kell” - emelte ki munkatársunk. Edvin magánvállalkozásban megannyi más sportágban szereplő csapat ruháinak ellátásáért, felmatricázásáért is felel szertárosi munkálatain túl, így szakmai rálátás tekintetében nyugodtan mondhatjuk, játékosaink szerelése jó kezekben összpontosul. „Textiliparral, varrodákkal indultam anno, majd idén már a 11. évemet(!) kezdtem a csapattal.” 
 
Egészen biztosak voltunk benne, hogy ennyi, klubunknál eltöltött hosszú év alatt Ede - ahogy mindenki szólítja az öltözőktől kezdve a pályán át az irodaépületig - megannyi szép emléket raktározott már el magában, de mi a legkedvesebbre voltunk kíváncsiak. „A 2011-es év volt a leggyönyörűbb a Ligakupa-győzelemmel, a bajnoki ezüsttel és az Európa-liga-selejtezőkkel. Persze ezeken felül minden évnek megvan a maga sikeres szakasza.” 
 
Mivel szertárosunk nap mint nap talán a legszorosabb módon kapcsolódik összes játékosunkhoz, megkértük, térjen ki egy kicsit a „játékosrigolyákra”, babonákra is - természetesen szigorúan nevek nélkül. „Az összeset tudnom kell, és tudom is. Valaki például csak a fehér zoknira, levágott sportszárra esküszik, de akad olyan, aki kizárólag csak egyfajta úgynevezett fittruhát használ, sokáig lehetne ezt sorolni…” 
 
Beszélgetésünk során Edvin arca folyamatosan derűs volt, látszott rajta, szereti a munkáját, így következő kérdésünk arra irányult, mi az, ami a mindennapokban élteti. „Ez sok tényezőből tevődik össze, például mezszponzorunkkal, a JAKO képviselőivel kitűnő kapcsolatot ápolok, de akár említhetem azt is, hogy szinte szabad kezet kaptam a vezetőktől, így a szerelés dizájnján is folyamatosan törhetem a fejem… Összegezve, élvezem a munkám, közel áll hozzám, az életem része.” Persze van minimális árnyoldal is: „A meccsnapok után azért nagyon el lehet fáradni” - zárta rövidre ezt a részt Edvin. 
 
edv3.jpg
 
Szertárosunk minden időben maximális figyelmének értékét tovább növeli, hogy a felnőtt csapatunkon túl az NBIII-as gárdánk ruházatáért is felel, valamint az utánpótlás- és a női csapataink rendeléseit is a kezében tartja. Ennyi teendő hallatán nem csoda, hogy rákérdeztünk az otthoniakra is. „A sok munkaidő és a hétvégi munkavégzések miatt ez igen összetett dolog, az biztos, hogy szenvedélyem mindenkitől nagy türelmet és megértést igényel.” 
 
A kifejezetten kellemes beszélgetésünk végén arra kértük munkatársunkat, hogy több mint tízéves munkatapasztalattal maga mögött mondja el a szakma iránt érdeklődőknek, mik a legfontosabb tényezők.  „Ezt csak úgy lehet űzni, ha az ember imádja a labdarúgást, ebben nőtt fel, ez a fél élete. A szenvedély és az alázat pedig elengedhetetlen.” 
 
Összeállításunkból jól látható, a korábbi szertárosti pozíció mára sokszor nem véletlenül kit-menedzsernek hívott komoly szakmává vált. Intézni, kézben tartani, menedzselni kell sok-sok különböző dolgot, aminek a végeredménye egy szép és letisztult öltöző, szerelés, megjelenés. 
 
Cikkünk zárásaként Gróf Edvinnek is további munkasikereket kívánunk, és reméljük, megannyi paksi sikert tud majd elraktározni szép emlékei közé a jövőben. 
 
Szakmai stábunkkal foglalkozó cikksorozatunk első része IDE, a második IDE, a harmadik pedig IDE kattintva érhető el. Elsőben Purger Szilárd rehabtrénerünket és munkáját mutattuk be, a másodikban Péter Norbert és Németh Zoltán másodedzőink szakterülete és személyük ismerhető meg, a harmadikban Varga László és Bernáth Győző masszőreinkkel beszélgettünk. 
 
edv6.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 28 64
2 PAKSI FC 28 50
3 Fehérvár FC 28 49
4 Puskás Akadémia FC 28 43
5 DVSC 28 42
6 MTK Budapest 28 40
7 DVTK 28 37
8 ZTE FC 28 35
9 Kecskeméti TE 28 34
10 Újpest FC 28 34
11 Kisvárda Master Good 28 24
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 28 20
28. forduló erdeményei
  -   1:1
  -   2:3
  -   0:4
  -   1:2
  -   4:1
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök