szabho2.jpg

Szabó Bálint örült az újbóli lehetőségnek és helyzeteinek

2021. ápr. 22.  -  NB I.
A gól pedig majd előbb-utóbb jönni fog.
A gól pedig majd előbb-utóbb jönni fog.
banner_magy2.jpg
 
Sok fiatal tehetségünk van, akik várakoznak, ma Szabó Bálint kapott lehetőséget, aki egyáltalán nem okozott csalódást számomra, bátran szavaztam neki bizalmat” - fogalmazott Bognár György a Honvéd elleni 2-0-s sikerünk után. A fiataljainkra irányuló újságírói kérdés a találkozót követő sajtótájékoztatón pedig egyáltalán nem volt meglepő, hiszen húszéves tehetségünk a mérkőzés folyamán nem csak kiválóan helytállt, kifejezetten jól is futballozott (ismét). Vezetőedzőnk a támadósor bal oldalán számított Bálintra, aki többször helyzetbe került, valamint megannyiszor pontosan és helyzeteket érően játszott össze rutinosabb csapattársaival.

„Élveztem a játékot, és valóban, helyzeteim is adódtak, sajnálom, hogy nem tudtam gólra váltani őket” - kezdte Szabó Bálint. „Alapvetően viszont nagyon örülök neki, hogy kezdőként számítottak rám, és annak is, hogy egyáltalán lehetőségeim adódtak. Ezeket pozitívumként élem meg, hogy nem találtam a kapuba, sajnos így alakult. Talán még jobb tempóérzékre lesz szükségem a jövőben, élesebbnek kell lennem, és akkor majd jön a gól is.”

szabho1.jpg
 
Fiatal tehetségünk nem először villogtatja képességeit, emlékezzünk vissza, hogy állt be Székesfehérváron, és adott szenzációs - mint később kiderült - egy fontos pontot érő gólpasszt Haraszti Zsoltnak március elején. Aztán a Mezőkövesd ellen is csereként bizonyíthatott, majd a Groupama Arénában már a kezdő tizenegyben találta magát, akárcsak az elmúlt forduló alkalmával idehaza, a Kispest ellen. „Úgy érzem, ez a négy meccs nemcsak sima négy meccs volt, sikerült fejlődnöm is. Véleményem szerint mindenben tudtam egy aprót előrelépni, és valamelyest rutinról is beszélhetünk, hiszen messze nem volt már olyan drukkom, izgalmi faktorom, mint az első lehetőségemnél, így talán jobb döntéseket is tudtam hozni. Remélem, a szezonból hátralévő három bajnokink alkalmával is kapok még szerepet, és jó lenne megszerezni az első gólt is” - zárta pozitív és elszánt gondolatait fiatal tehetségünk.
 
Mivel vezetőedzőnk nemcsak elismerő utánpótlásbázisunkkal kapcsolatosan, hanem rendre nagyszerűen használja és építgeti fiatal tehetségeinket NBI-es csapatunk háza táján, egyáltalán nem lennénk meglepődve, ha bőven jutna még lehetőség ebben a szezonban ifjú labdarúgóinknak.
 
Hajrá, Bálint! Hajrá, srácok!
 
szabho3.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 31 71
2 PAKSI FC 31 54
3 Fehérvár FC 31 53
4 Puskás Akadémia FC 31 49
5 DVSC 31 45
6 MTK Budapest 31 43
7 ZTE FC 31 42
8 DVTK 31 41
9 Kecskeméti TE 31 39
10 Újpest FC 31 37
11 Kisvárda Master Good 31 28
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 31 20
31. forduló erdeményei
  -   0:0
  -   5:1
  -   1:2
  -   4:2
  -   7:0
  -   4:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök