csajert21g.jpg

Két bajnoki ezüst a lányoktól

2021. máj. 25.  -  Női labdarúgás
Az U19-es és az U16-os csapatunk is dobogóra állhatott az évad végén - szezonértékelő
Az U19-es és az U16-os csapatunk is dobogóra állhatott az évad végén - szezonértékelő
banner_pse.jpg
 
Mostanra már mindhárom - számunkra fontos - női bajnokság véget ért (vagy pozíciónk már nem változhat), melyben női csapataink érdekeltek. Büszkeségre pedig, mint ahogy azt már a folyamatosan fejlődő, növekvő utánpótlásbázisunktól megszokhattuk, ismét van okunk bőven. Lássuk tehát az előkelő helyezéseket, melyeket a csajok a 2020/21-es szezont követően zsebeltek be. 

U19 - bajnoki második helyezett, ezüstérem (Közép-nyugat csoport) 
 
Legidősebb lányaink a nyolc csapatot tömörítő bajnokságuk második helyén végeztek huszonegy fordulót követően. Tizenhét győzelmükre négy vereség jutott, döntetlent nem játszottak. Az aranyérmes Szekszárd kilenc ponttal bizonyult jobbnak, Ők viszont a bronzérmes Pécsre vertek kilenc egységnyit. Gólkülönbségük plusz kilencvenesre sikeredett, százhuszonhét lőtt találatukra mindösszesen harminchét érkezett. 
 
csajert21c.jpg

„Kiválóra sikeredett a nyári felkészülésünk, több edzőmérkőzést játszottunk, és ezzel, úgy érzem, sikerült megalapozni az őszi bajnokságot. Fő célunk a csoportrészek összehangolása, szervezettebbé tétele volt mind védekezésben, mind támadásban. Sokszor játszottunk látványos, jó mérkőzéseket. Hatalmas győzni akarás volt a lányokban, ennek köszönhetően pedig hátrányban sem omlottak össze, hiszen sok esetben sikerült megfordítani az eredményt. Nagy öröm, hogy veretlenül zártuk a 2020-as naptári évet. A tavaszi idény nem úgy jött össze, ahogy azt elterveztük.  Február 28-án kezdődött a bajnokság a rivális Szekszárd gárdája ellen, mely’ alkalommal sajnos vereséget szenvedtünk, de ettől még bizakodva néztünk előre. Folyamatosan nyertük a mérkőzéseket, de a szezon végére sajnos elfogyott a lendületünk. Sérülések miatt több meghatározó játékosunkat nélkülözni kellett, ezáltal a játékunk nem volt teljesen önmaga. Volt, hogy egymást követően három mérkőzést is elvesztettünk, így végül másodikak lettünk. Összességében nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, akik mindent megtettek a sikerért, és ezáltal igazi csapattá értek” - értékelte a szezont edzőnk, Radványi László
 
csajert21d.jpg
 
Igazi gólvágók társasága jött össze: Vámosi Georgina a bajnokság harmadik legtöbb gólját szerző játékosa lett negyven találatával, de további két gólvágónk is befért a top nyolcba, Lickert Szintia huszonhárommal a hetedik, míg Varga Tekla huszonkettővel a nyolcadik helyen zárt. 
 
A fordulónkénti eredmények és a teljes tabella IDE kattintva található. 

U16 - bajnoki második helyezett, ezüstérem (HNP Dél-nyugati csoport) 
 
Középső csoportos lányaink tizenhat fordulójuk alkalmával szerzett tizenegy győzelmükkel harminchárom pontot szereztek, mely szintén a Szekszárd mögött, szintén a második helyre volt elegendő. Nagy versenyben egy ponttal a Budapest Honvéd csapatát utasították maguk mögé. Negyvenöt gólukra harminc érkezett, így plusz tizenötös gólkülönbséget hoztak. 
 
csajert21a.jpg

„Az őszi szezon végeztével nem álltunk meg a munkával, hiszen télen heti két alkalommal teremben folytattuk az edzéseket, készülve a futsal bajnokságra. Ahogy megjött a jó idő, márciusban már heti három alkalommal újra füves pályán készítettük fel a csapatot Győrfi Péter kollégámmal közösen. Nagy az átjátszás a két gárda között, elsősorban a 2007-es lányoknál, akik párhuzamosan az U14-es és az U16-os bajnokságban is játszanak. Nem meglepő, rajtuk látszik a legnagyobb fejlődés. Rendkívül jól sikerült a tavaszi indulás, hisz’ a dobogós helyért küzdő Budafok csapatát sikerült legyőznünk, tőlük egyébként az ősszel nagyarányú vereséget szenvedtünk. További meccseken is szép győzelmeket sikerült elérnünk, legyőztük a BVSC és a Szentlőrinc csapatát is. Ki kell emelni, hogy az első helyezett Szekszárd csapata pontvesztés nélkül nyerte a bajnokságot, nekünk pedig kis híján sikerült tőlük is pontokat szereznünk, csak 1-0-ra kaptunk ki. Összességében a játékunk sokat fejlődött, védekezésünk továbbra is acélos és a támadásaink is sokkal tudatosabbak, mint pár hónappal ezelőtt. Kezdeményező játékot mutattunk minden mérkőzésen, és sokkal többet volt nálunk a labda, mint az ellenfeleinknél. Ha az eredményességet nézzük, akkor ősszel a negyedik helyen álltunk, a bajnokság végére pedig sikerült odaérnünk a második helyre. Itt is látszik a pozitív mutató. Gratulálok a lányoknak az egész éves teljesítményükhöz, megdolgoztak az ezüstéremért - így a most zárult szezonról Kneller Balázs edzőnk. 
 
csajert21b.jpg
 
Legsikeresebb játékosunk Kiss Gréta lett, aki tizenhat gólig jutott. Házi listánkon Szilágyi Vanessza hét találattal a második, míg Tancsa Bítia négy góllal a harmadik lett. Kiss több mint egy tucat sikeres lövése az összetett góllövő listán a nyolcadik helyet hozta játékosunknak. 
 
A fordulónkénti eredmények és a teljes tabella IDE kattintva található. 

U14 - bajnoki ötödik helyezett, erős és stabil középmezőny (HNP Dél-nyugati csoport) 
 
Legfiatalabb női labdarúgóink tizenhat fordulót játszottak a 2020/21-es kiírásban. Mutatójuk nyolc siker mellett egy döntetlen és hét bosszankodás. Huszonöt pontot gyűjtve végül az ötödik helyet szerezték meg a kilenc csapat közül. A bronzérmet begyűjtő Pécstől csak hét ponttal maradtak el, ugyanakkor a hatodik helyezett Kaposvárra tízet vertek. 
 
csajert21e.jpg

„Szakmai megfontolásból jó döntésnek bizonyult, hogy az U14-es és U16-os csapataink együtt készültek az őszi szezonra. Egy intenzív és tartalmas felkészülés után kezdtük meg a bajnokságot Magyarország két kimagasló női labdarúgó egyesülete (FTC, MTK) ellen. Sajnos mindkét mérkőzésen nagyobb arányú vereséget szenvedtünk, de fő célunktól nem eltérve mindkét találkozón minden játékosunk sok játéklehetőséget kapott. A vereségek ellenére több jó teljesítmény is volt, és ez jó útirányt mutatott. Ez az útirány a harmadik fordulóban meg is mutatkozott és egy nagyobb arányú győzelem következett a pécsi MLE ellen. A lányok folyamatosan fejlődtek az ősz folyamán. Több játékosunk lehetőséget kapott az U16-os csapatunkban is. A közös edzések nagy lehetőséget nyújtottak a lányoknak, sokat tanultak belőle. Realitás, hogy a három csapat, akitől vereséget szenvedtünk, jelenleg előrébb tart nálunk. A Honvéd ellen nem várt vereség lehet a fájó pont az ősz folyamán. Az őszi szezon befejezése után nem álltunk le az edzésekkel. Heti két alkalommal teremben folytatódott a képzés, és hétről hétre részt vettünk az országos U17-es leány futsal bajnokságban. Ez az időszak döntően meghatározta a tavaszi szezonunkat. A bajnokságot Szekszárdon kezdtük, ahol igazi rangadót játszottunk. Igazságos döntetlen született. A folytatásban a tabella első három helyezettje ellen kíséreltük meg a tisztes helytállást. Az MTK ellen nehéz körülmények között sikerült egy nagy előrelépést tennünk, ami az FTC és a PMFC ellen talán a bajnokság legjobb játékával párosult. Az MLE elleni könnyed győzelem is bizonyította, hogy jó úton járunk. Az őszi idény során egy mérkőzés maradt meg negatívan a csapatban, ez a Honvéd elleni mérkőzés. Tavasszal szerettünk volna revansot venni ezért a vereségért. Nemcsak, hogy sikerült, tizenegy rúgott góllal a legtöbb találatú mérkőzésünket játszottuk. A hátralévő mérkőzéseken mindig győztesen hagytuk el a pályát. Az Astra, a Kaposvár és a Szekszárd sem tudott megtréfálni bennünket. A szezon végén a legnagyobb eredményünk, hogy a bajnokság alatt huszonegy játékos lépett pályára. A mutatott játék és az eredmény jelentős fejlődésen ment keresztük az idei szezonban. Remek évet produkáltak a lányok. A csapat minden tagjának gratulálok - nyilatkozott trénerünk, Győrfi Péter az évadról. 
 
csajert21f.jpg
 
Csapatunk legeredményesebb játékosa Szilágyi Vanessza lett, aki összesen tizenhatszor vette be ellenfeleink kapuját, Őt együttesünk góllövő listáján Zufall Kinga és Bachusz Erika követte tizenöt és öt sikeres lövéssel. 
 
A fordulónkénti eredmények és a teljes tabella IDE kattintva található. 
 
Szép volt, csajok! Jó pihenést és legalább hasonlóan eredményes szezont kívánunk 2021/2022-re is! 
 
Hajrá, Paks!
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök